Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензинова помпа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бензинова помпа?

А дали може мързеливата да се сложи външна помпа без да се маха изгорялата в резервоара? Ще преминава ли свободно бензина или ще тормози външната помпа Естествено аз бих махнал вътрешната помпа, но се замислих за временно поставяне на вънншна без сваляне на резелвоара. Дали би било възвожно.
    Само да уточня, че и на двете ми фронтери помпите работят, но трябва да съм готов като някой ден изгори някоя. За това питам

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
      А дали може мързеливата да се сложи външна помпа без да се маха изгорялата в резервоара? Ще преминава ли свободно бензина или ще тормози външната помпа Естествено аз бих махнал вътрешната помпа, но се замислих за временно поставяне на вънншна без сваляне на резелвоара. Дали би било възвожно.
      Само да уточня, че и на двете ми фронтери помпите работят, но трябва да съм готов като някой ден изгори някоя. За това питам
      Да си на два петъка служба във форума,да не ти се карам.
      Нарочно си лепнах темата за помпата,чел си я гаранция-защо задаваш отговори?!
      Изгорялата се усмъртила и затлачила,ти ще прекарваш през нея бензин...
      Отделно,за да създава 3бара,дали аджеба ще пропуска през себе си бензин като градинска лейка когато не работи,дори и чисто нова?!
      Ако искаш да си готов,приготви си гидория,крик,рапидна отверка,чук,дървен клин/малък/ и една торба псувни.

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Да си на два петъка служба във форума,да не ти се карам.
        Нарочно си лепнах темата за помпата,чел си я гаранция-защо задаваш отговори?!
        Изгорялата се усмъртила и затлачила,ти ще прекарваш през нея бензин...
        Отделно,за да създава 3бара,дали аджеба ще пропуска през себе си бензин като градинска лейка когато не работи,дори и чисто нова?!
        Ако искаш да си готов,приготви си гидория,крик,рапидна отверка,чук,дървен клин/малък/ и една торба псувни.
        Честно казано не знам точно принципа на работа на помпата отвътре. За това си мислех, ако е с някакви клапани, които остават отворени като изгори още незатлачена, евентуално да пропуска напълно без проблем бензина.
        А какъв във всъщност е принципа на работа на помпата. Ясно ми е че има електромотор. С някаква перка като на прахосмукачка ли помпа бензина?

Коментар

Помпите са различни - ротационни (т.е. с някаква перка/турбина вътре), зъбни (подобни на маслената), вибрационни. Само последния вид има клапани които биха пропускали течност, задвижвана от друга помпа. Другите пак биха пропускали, но зле.

Общото между всичките обаче е, че обикновено изпукват от затлачване на входа и работа на сухо. Това е, защото очакват да ги охлажда течността, която помпят. Е, ако е изгоряла една помпа, малко е вероятно да оцелее другата, свързана след нея.

Коментар

След изваждането на помпата от кошницата взе че проработи. Вероятно се е била задръстила. Някакви предположения и варианти за почистване и смазване?

Коментар

Натапяш я в бензин цялата,като си й закачил два дълги кабела.На дългите кабели размени плюса и минуса,да завърти наобратно и да изхвърли боклуците,които е засмукала.После я захрани с нормален поляритет да видиш как върти.Това може да го направиш два,три пъти.Няма какво друго да профилактираш.
              Дългите кабели ги пиша,да не сте над съда с бензина,да преискри някоя кабелна обувка и да стане беля.
              Занеси цедката на ултразвук.

Коментар

Понеже не съм отварял такава помпа в резервоара, не е ли фабрично надената в такъв "маркуч", който да се ползва за новата помпа?
                Оригиналната помпа на фронтерата е с нормален диаметър и си влиза точно без уплътнение, а от косер помпа за омега и фронтера еднакви само дето за фронтера има тоя "шлаух".

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
                  Оригиналната помпа на фронтерата е с нормален диаметър и си влиза точно без уплътнение, а от косер помпа за омега и фронтера еднакви само дето за фронтера има тоя "шлаух".
                  И заради този шлаух-фронтера е съответно доста по-скъпа помпата предполагам

Коментар

И заради този шлаух-фронтера е съответно доста по-скъпа помпата предполагам
                    В един от магазините/писна ми да ги рекламирам,макар и неволно/ разликата беше 55/60 лева.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X