Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Нисан Навара D40

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Проблем с Нисан Навара D40

    Здравейте,

    От известно време се возя с Нисан Навара D40 и имам следните проблеми:
    - Колата има бутон за заключване на задния диференциал, който не сработва. Прочетох по форумите, че всъщност блокажа изключва ABS системата и упражнява спирачно усилие на боксуващото колело и може да се използва само при включени бавни и при скорост до 5-6км/ч, но при мен изобщо не сработва и при натискане на бутона само мига лампата на таблото.
    - При използване на бутона за повишаване на оборотите на празен ход за по-бързо загряване зимата, оборотите остават високи дори и при включване на скорост и движение. Използвал съм този бутон при D22 и Hilux и там при включване на скорост оборотите веднага падаха до нормални.

    Някой сблъсквал ли се е с тези проблеми и ако да може ли да ме насочи какво да търся.

  • #2
    Проблема с бутона за повишаване на оборотите е решен. От дясната страна на скоростната кутия по посока на движението има 2 датчика един над друг. Долния е за лампите за заден ход, а горния отчита кога колата е на неутрална и кога на скорост и изключва повишаването на оборотите. Нов в магазина беше 37лв., може да се достигне през купето след разглобяване на маншоните около скоростния лост или от долу (което се оказа по-удобния за работа вариант) след вдигане на колата на подемник.

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

    Зареждам...
    X