От: Въпрос за " кантара" на спирачките при терано 2ДБ 2.4 97г.
Значи да уточня обаче, че всъщност при нашите коли е точно обратното и за това съм леко объркан как действа. Гледал съм го вече доста пъти: При повдигане на задницата нагоре пружината не се изпъва а се ОТПУСКА и лоста на кантара се отдалечава от него /лостчето на кантара се намира не откъм страната на моста, а от срещупложната страна/. Когато задницата отива надолу пружината се ИЗПЪВА и лоста се затваря към кантара. Може при патрола и други да е обратното, но при наште е така, поне при моята. Сега следва и въпросът как работи кантара? Когато натиснеш спирачки задницата винаги се повдига, от центробежните сили, пружината се отпуска и лоста на кантара се отваря на практика. Обаче когато си натоварен задницата при спиране се повдига по-малко и пружината се отпуска по малко и всъщност остава доста по-изпъната, а кантара доста по-затворен /освен ако когато лоста е близо до тялото на кантара да е отворен всъщност ?/. Кога колата иска по-голямо спирачно усилие отзад, когато си натоварен или когато си празен ?? Ей този въпрос не ми е ясен
Първоначално публикуван от lubashki777
Преглед на мнение
Коментар