Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2 - проблемчета...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Terrano 2 - проблемчета...

    Привет колеги
    От близо година търкалям едно Терано 2 ’96 2.4 12V бензин (+газов инжекцион BiGas) и съм изключително доволен. В последно време обаче възникнаха две интересни проблемчета:
    1) 1. ABS лампата почна да свети като навия волана на (почти) крайно ляво или дясно – при палене лампичката светва и си угасва нормално, но при навиване на волана почва да свети... и така докато изгася автомобила. Това възникна известно време след като смених предни дискове и спирачки – говорих с монтьора, и според него мойто животинче няма датчици/кабели за ABS, който те да са оплескали по време на монтажа на новите дискове...? Другото интересно явление, което според мен е свързано с ABS-а, е че честичко чувам едно такова специфично жужене по време на каране, което си мисля че е помпата на ABS-a, и до скоро педала на спирачката приритваше като завивах (и въпросното жужене се чуваше също) – досипах малко спирачна течност, понеже беше на минимума, и сега спря да прави мизерии на завоите, но жуженето по време на каране си продължава.

    Някой има ли идея на какво може да се дължи тази проблемация? Да ходя ли на диагностика, евентуално от грешките на компютъра да си проличи от къде идва проблема?

    2) 2. По-интересното явление е че напоследък, след като съм карал известно време и изгася колата, после едвам пали – върти стартера и след 3-4 опита в купето почва да мирише на бензин? Принципно колата винаги си пали на бензин и като загрее (след около 1.5км) се чува едно характерно „цък”, което според мен е бензиновата помпа, и после още едно „цък” при което колата е вече на газ. При проблема с паленето се чува „цък” веднага щом врътна ключа, което според мен е странно – дори да е загряла колата, обикновено трябва да натисна педала на газта веднъж-дваж за да превключи на газ...
    Чудя се дали този проблем се дължи на газовия инжекцион, или на бензиновата помпа? Един познат дори предполага че четките на алтернатора са отишли и затова така?? Странно е, понеже когато е студена, колата пали от раз ...
    Дайте идеи, моля ви... да знам какви пари да приготвям

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X