Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палещо Паджеро?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Трудно палещо Паджеро?

Преди време питах за помпа и колегите с повече опит ми обясниха, че нямам. Маркуча лесно, ще го прегледам. За ръчно подкачване - да, имам една печурка отгоре на горивния филтър, но не я използвам откакто зимата я натиснах, тя потъна в парафина и там си остана, докато не свалих филтъра с все стойката и не го полях с вряла вода.
    Та много му нямам доверие на туй нящо, пък и нали нафта до помпата има, тя се вижда, няма ли поне да опита да запали?
    Мога да пробвам с нов акумулатор, но този върти доста здраво. Първо ще премеря колко пада и ще пиша, а вие ще кажете дали е нормално.
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

Къде го намери този парафин? Аз от 22г.карам с нашенска нафта и за сега не съм имал проблеми тук. Единствено в Австрия ме прецакаха веднъж- за малко пожарна да идва.

Коментар

Румене, оправи си гъбката на филтъра, много е полезна. Спестява много въртене при смяна на филтъра или работа по помпата.
        А щом казваш, че изхвърля чернилка, докато въртиш на стартер, нафта има, но може би не е разпръсната както трябва. Пикаещи дюзи му викат, аз не го обичам термина. Ако друго не помогне, ще трябва да се свалят и на стенд.
        Последно редактирано от Паджеровод; 30-03-12, 19:40. Причина: буквичка изядох

Коментар

Извинявай, не се изразих правилно. Имам предвид много сгъстена нафта, леко побеляла. Не знам какво има вътре.
          Това е нафта от ОМВ, обикновената, не баровската. Преди големите студове напълних цял резервоар, кой да знае, че ще падне чак толкова температурата.
          Докато я изгоря ми се отели добичето, спасих положението с доливане на бензин и размразяване с гореща вода. Един горивен филтър на 1000 км отиде, вътре след размразяването беше накъсан. Абе, много изпатих.
          Това, което не разбирам, е защо с Витото нямах такива проблеми. Никога. Не съм му наливал бензин, нафтата същата, от същото място.
          Акумулаторът беше достатъчно само да превърти и палеше. Е, вярно, около минута друсаше, но после заковаваше оборотмера и край.
          Там щом лампата угаснеше, веднага въртиш и пали. Явно системата е била по-проста и така...

Гъбката ще я оправя. А дюзите аз ги свалям и ги нося ли, или който го прави той си ги сваля?

Коментар

Ами, ако са ти сипали последната лятна нафта - нещата са ясни. А това с накъсания филтър, единствено с наличието на вода, мога да си го обясня.

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
              А дюзите аз ги свалям и ги нося ли, или който го прави той си ги сваля?
              Пак да кажа - ако друго не помогне. А по-добре е майсторът да си ги сваля, защото се късат тръбички.

Коментар

Ами, благодаря за съветите. Ще направя всичко, което мога сам, оттам-нататък - майсторите.

Коментар

...защото се късат тръбички.И някой път се губят дихтунги.Пък,ако му премери и компресиятя(няма да се оскъпи упражнението)-ще се получи още по-точна картинка.Успех,Хала!
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    ...А щом казваш, че изхвърля чернилка, докато въртиш на стартер, нафта има, но може би не е разпръсната както трябва. Пикаещи дюзи му викат, аз не го обичам термина. Ако друго не помогне, ще трябва да се свалят и на стенд.
                    Те тука, е заровено кучето!
                    Имах същия проблем и се оказа точно това.

Коментар

Ако дюзите '' пикаят'' като работи двигателя пропушва бяло и работи по-меко от нормалното. След като веднъж запалил, после цял ден пали- по-добре търси проблема в подгрева. Не е задължително като се чува релето и лампата свети свещите да греят. Пусни една пробна лампа на шината докато грее и ще разбереш. При Митсубиши има едно реле под жабката, което допълнително включва подгрева при определени режими, но също така и понякога създава грижи. Първо се увери, че подгрева работи и чак тогава смъквай дюзи. При мен имаше подобен проблем и разкарах всички допълнителни екстри и сега подгрявам директно с бутон.
                      На сърбела майката му е чесането.
                      Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Ами, ако са ти сипали последната лятна нафта - нещата са ясни. А това с накъсания филтър, единствено с наличието на вода, мога да си го обясня.
                        Да попитам нещо още: нали отдолу на горивния филтър има някаква шашма - датчик за вода в горивото. Ако съм имал вода, не трябваше ли някое ламбе да светне, нещо да изписука и така... Може да имам такова на таблото, но не знам кое е, а може и да е искало да си каже, но да е изгоряло ламбето.

Коментар

Аз залагам на подгряващите свещи. Не ходи ток до тях. Лампичката на таблото си светваше и после гаснеше, но ток до шината нямаше Онзи ден имах същия проблем с паленето. При мен проблема беше откачен кабел на релето до ак. батерия.
                          GSM 0877 08 99 19
                          Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                            Да попитам нещо още: нали отдолу на горивния филтър има някаква шашма - датчик за вода в горивото. Ако съм имал вода, не трябваше ли някое ламбе да светне, нещо да изписука и така... Може да имам такова на таблото, но не знам кое е, а може и да е искало да си каже, но да е изгоряло ламбето.
                            Изглежда като фуния с капка отдолу, няма как да го объркаш. Но ако трябва ще търсим и картинка

Коментар

Ако релетата са две (тези като камбанки) може да сработва само първа степен и свщите греят слабо.

Коментар

Пак ще го кажа. При Паджерото има 3 вида подгряване с 3 вида свещи с различни волтажи. И аз като го купих моя, му ги смених с такива за 20лв бройката и положението стана по-зле. Разбрах, че съм със бързите свещи и върти обратно със оригинални за по 75 лв и работата заспа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X