Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем сьс свещите, който си сьздадох сам

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем сьс свещите, който си сьздадох сам

Здравеите става вьпрос за 4Д56 на които закачих и изведох до купето контролна лампа(светодиот ).Единия кабел свьрзах за шината на свещите а другия на маса И се получи следното:Давам на контакт чакам да изгасне реотанчето на таблото след няколко секуди се чува штакане на релето и изгася и моята конролна лампа-светодиот.Дотук добре.Вьртя стартер двигателя запалва и тогава моята контролна лампа светва Незнаино зашто.Това означава ли че свещите греят постоянноАко е така ще изгорят.
    Моля за сьвет четох някьде за подобно нешто но не открих темата
    MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

От: Проблем сьс свештите които си сьздадох сам

Ех, какъв хубав език си имаме. И как не го използвате. Защо бе хора?
    То и от гледна точка на мързела е по-удобно вместо да натискаш два бутона (шт) натисни един (Щ) и дори ще изглежда по-добре!
    LZ1HKW
    Реглаж на преден и заден мост
    My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

От: Проблем сьс свештите които си сьздадох сам

Нормално е това, а ще изгорят, когато им дойде времето. Свещите не греят постоянно, но подгряват двигателя минути след запалването. При някои условия - и повече от минути. Може да се включат и след часове работа, ако двигателят се преохлади (празен ход + парно на студено).

За запалване се гледа лампичката с нарисуван реотан на таблото, а не кога релето спира тока на свещите.

И един съвет - старай се повече при писането. С правопис като на малцинствата няма да те търпим дълго тук.

Коментар

От: Проблем сьс свещите, които си сьздадох сам

А след това угасва ли ти лампата? Да речем след 15-20 секунди?
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

От: Проблем сьс свещите, който си сьздадох сам

Ами, 15-20 сек...
          Доста повече е - дори през лятото е поне минута, а като захладя времето, стига до 2-3.
          Аз имах през пролетта едни дертове с релето, та му турих една ламБа, а не светодиоТ, та да гледам какво става.

Коментар

Предполагаемо свещите греят до достигане на определена температура на двигателя, и при запален мотор от това не могат да изгорят - горивните процеси в цилиндрите не им позволяват да прегреят. Поне при терано е така:
            - светва лампата и греят
            - лампата изгасва, но продължават да греят
            - ако запалиш двигателя продължават да греят до температура на двигателя 50 градуса
            - ако не запалиш двигателя (седи на контакт), след време започват да греят на пресекулки, примерно 2 секунди греене на всеки 5-6 секунди
            - ако след някакъв период от време все още не си запалил двигателя, спират да греят.

Не знам това на коя от всиките системи на паджеро е еквивалент. Мисля че нисан и казват QuickGlow.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за съвета днес ламБата изгасна при температура около 40 градуса на двигателя преди не бях го уставил да загрее и го загасих от притеснение да не изгорят свещите или релето.МЕРСИ и за подигравката но аз съм шофьор не съм машинопистка и все пак ще се старая повече.МОЛЯ да ме извините
              MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

Коментар

Тук всички сме шофьори, но гавра с българския език не се допуска.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X