Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изключва ми задна скорост Фрийлендър 2.0TD 2000г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изключва ми задна скорост Фрийлендър 2.0TD 2000г.

От 1-2 седмици тръгвайки назад и особено, ако съм навил волана надясно или наляво, задна скорост изключва и то с трясък все едно както си караш да изключиш без да натискаш съединител.
    Сигурно тук няма медиуми, които да познаят от раз какъв е проблема и затова ще обясня малко по-подробно. Фрийлендъра ми е дизел 2.0TD 2000г. Купих го преди малко повече от 2г. и досега не съм имал проблеми (минал съм около 20 хил. км.). Ноооо това лято не ми върви. През август като се връщах от морето, още около Сливен се скъса прословутата планка на помпата на съединителя. Карах 300км до София с палене на 2-ра и с целене на оборотите за да превключвам скоростите. Добрах се до сервиз и след не много адекватен ремонт ми смениха планката (купих я от МотоПфое за около 35лв).
    Само няколко дни след това помпата изхвърча от планката. Върнах се пак в сервиза и се оказа, че беличките пластмасови лентички с които се държи към планката не могли да ги защипят към помпата, щото имала скъсано ухо. И затова я вързали с свинска опашчица
    Стана малък скандал и този път я вързаха с 2 метални скоби (като тези за маркучите) към планката. Изглеждаше здраво и надеждно и аз доволен си тръгнах. Всичко беше ок за около 2-3 седмици и след това започна проблема с изключването на задна скорост. Първия път стана като се качвах на малък тротоар назад, а сега вече става почти всеки път и на равно.
    И за да не ви занимавам повече с глупости, имам следния въпрос:
    Дали помпата е причина за случващото се или случайно, точно сега се е повредила и скоростната кутия?

До: Изключва ми задна скорост

Моето мнение е да провериш всички тампони по двигателя и ск. кутия.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Георгиев Преглед на мнение
      Моето мнение е да провериш всички тампони по двигателя и ск. кутия.
      Е за това не се бях сетил Ще го закарам в сервиз днес или утре да ги проверят.

Коментар

Провери двата тампона на щангата,която включва предавките.

Съобщение от модератор:
        Моля, напишете си в профила от къде сте.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-08-09, 14:28.

Коментар

Първоначално публикуван от rosen858 Преглед на мнение
          Провери двата тампона на щангата,която включва предавките.
          И там ли има тампони ?? Ще им кажа в сервиза да ги погледнат и тях.
          Явно, че не смятате помпата на съединителя за виновна в случая. Сутринта един приятел ми зададе въпрос: дали ми изключва като карам на дълга отсечка назад или само на полусъединител. Обаче аз първият вариант не съм го правил последните 2-3 седмици, щото ползвам задна само при паркиране. Следобяд ще сляза и ще покарам на задна в квартала

Съобщение от модератор:
          Моля, напишете си в профила от къде сте.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-08-09, 14:29.

Коментар

До: Изключва ми задна скорост Фрийлендър 2.0TD 2000г.

Моя Фрийлендър като карах на задна и навиех волана ставаше така/Изключва ми задна скорост с трясак/ оказа се раздатката . Бяха се счупили два зъба и тряскаше здраво само на задна .Като откачех кардана спираше да тряска и изключва . Сега след ремонта няма да прави така .

Коментар

Сега се връщам от тестове из квартала на задна. Тотално се променя постановката и май скоростите са си ок.
              На права отсечка давах рязко газ и спирачка и колата си се движи перфектно. Като правя по плавен завой назад също няма проблем. Обаче ако завоя е под прав ъгъл става едно яко чаткане отдолу (поне 2-3 пъти докато завия). И сега най-интересното ако съм на полу съединител изключва от задна, обаче ако си карам на задна и завивам се чува чаткането без да ми изключва задна скорост
              Има известно натоварване при завой, което видях в друга тема тук, че е симптом за проблем с виското. И все пак какво чатка така отдолу..

Коментар

Мисля че ти чатка корона и пиньон на раздатката,имах го този проблем .Като карах на задна с навит плътно волан и с малко газ се появявяше това бих го нарекал голямо тропане .Като карам на пред нямаше нищо дори ако карах на задна без да навивам волана няма нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от pgplamen Преглед на мнение
                  Мисля че ти чатка корона и пиньон на раздатката,имах го този проблем .Като карах на задна с навит плътно волан и с малко газ се появявяше това бих го нарекал голямо тропане .Като карам на пред нямаше нищо дори ако карах на задна без да навивам волана няма нищо.
                  Ами както ги описваш симптомите е 1:1. Май ще се окаже скъп ремонта. Някакво предложение в кой сервиз да го ремонтират и откъде да ги купя частите? Явно си минал вече по този път

Коментар

Виж ти колко интересно... не е лошо това да отиде към една обща тема за раздатъчните проблеми при Фрилендър...
                    Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                    „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                    LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                      Виж ти колко интересно... не е лошо това да отиде към една обща тема за раздатъчните проблеми при Фрилендър...

Нека да се уточнят нещата, и ще се обединят темите.

.... правете снимки по време на ремонтите бе хора.
                      Land Rover Discovery:
                      - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                      Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от blizzart Преглед на мнение
                        Ами както ги описваш симптомите е 1:1. Май ще се окаже скъп ремонта. Някакво предложение в кой сервиз да го ремонтират и откъде да ги купя частите? Явно си минал вече по този път
                        Ремонта ми излезе около 750 лева.При условие че си го правих сам.Поръчах си частите от Англия за 260 лири с доставкатал.Лагерите 4 на брой си ги купих от БГ.Виж тука започнах от ....http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=65867

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X