Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се оплача и аз, откраднаха ми катализатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нагли крадци

Помолих приятели от квартала(Младост 4 (внимавайте колеги)), които са по-навътре, да поразпитат, да се пробва тук-там пък каквото излезе.

Коментар

Според човек от 6-то на околовръстното при люлин ги изкупували точно тия.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Да се оплача и аз, откраднаха ми катализатора

Тази нощ в Дружба 2 ми краднаха катализатора.Свалянето е било доста професионално с тръборез отрязано доста интелигентно.Както и да е ,тръгвам тази сутрин и нещо взе да дрънка, сетих се веднага че колеги бяха изгаряли от Бургас и Варна с катализатори по този начин.Сега чакам полиция да направят протокол , но не знам дали ще има полза от него, защото застрахователите нещо не искали да плащат.Сега се замислям дали въобще да го слагам този катализатор или да му пусна една тръба дирекно в задното гърне.Какво ще ме посъветвате колеги.Благодаря.

Коментар

До: ДА СЕ ОПЛАЧА И АЗ

ужас и тва ли почнаха да крадът....
          Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Как да отговоря? Като българин или като "европеец". Хайде и по двата начина, пък Вие решете.
            Българин:
            Абе я к`ви катализатори `ше тургам. Оти си не турим тръбътъ- хем по- на келепирец, `ем нема краднат па.

Европеец:
            Бих Ви посъветвал да възстановите катализатора, защото така давате пример за опазване на околната среда, независимо от препятствията и се доказвате като истински европеец в една НЕевропейска държава.
            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

1 стар и позапушен катализатор повече пречи отколкото помага. Преди година и половина колата нещо не вървеше и се оказа доста запушен катализатор(все пак е на 175хил.км.) махнахме го и се оправи. Освен това (зависи от модела) даколкото знам 1 катализатор сваля около 10к.с..
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

До: Да се оплача и аз, откраднаха ми катализатора

слагай тръба да не те повторят!
                Не всичко, което има две бузи е лице!

Коментар

Първоначално публикуван от sag9765 Преглед на мнение
                  Тази нощ в Дружба 2 ми краднаха катализатора....Сега се замислям дали въобще да го слагам този катализатор или да му пусна една тръба дирекно в задното гърне.Какво ще ме посъветвате колеги.Благодаря.
                  Предвид реалността наоколо, нов катализатор може и да не е толкова добра идея.
                  Има специални резонаторни гърнета, монтират се вместо катализатора и са около 30 лева. Идеята е, че създават горе-долу същото съпротивление на изгорелите газове, както и изправен катализатор, а това малко или повече влияе на работата на ламбда-сондата.

Ако има сонда след катализатора - там вече не знам, може би ще си иска работещ катализатор, но това е само теоретично разсъждение, пак казвам - не знам точно.
                  О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

При дизелите няма такива сонди съответно само тръба оправя положението и вдига кефа
                    Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

На кой дизели кави сонди няма.

На модерните дизели от около 2005 г. насам има и сонди и всичко останало.
                      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        ...Ако има сонда след катализатора - там вече не знам, може би ще си иска работещ катализатор, но това е само теоретично разсъждение, пак казвам - не знам точно.
                        Единият от начините е сондата след катализатора да се монтира на допълнителна втулка, за да се изнесе малко от ауспуха. Колко трябва да се изнесе, зависи от автомобила - трябват проби. Хора които са пробвали тоя метод твърдят, че работи без проблем.
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                          Не хваща на празни обороти.
                          Иначе грешката е O2 SENSOR SLOW RESPONSE и я засича при определени условия.
                          Иначе за завишения разход след рестартиране на компа и другите неща си е 100% вярно.
                          А знаеш ли че кислородния сензор работи бавно и неточно докато не се загрее до 400градуса.
                          Последно редактирано от kinex; 13-09-09, 23:25.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                            На кой дизели кави сонди няма.
                            На модерните дизели от около 2005 г. насам има и сонди и всичко останало.
                            За по-новите може и така да е, нямам впечатления. На дъртите само им слагаш тръбата и си с около 10% повер отгоре.
                            Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD Overland

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                              Уфф, тия дни ще отида до ЕМкомплект да го отрежат тоя катализатор и да турят едно гърне - че току-виж и аз осъмна някой ден с рязан ауспух....А може и през деня да го резнат, наглостта им няма граници.

На кого да го продам после
                              Не бързай да съсипеш колицата....завари арматурна пръчка 6мм надлъжно на тръбата и тръбореза неможе да работи
                              ------------------------------------
                              тел. O878 9ЧЧ 999

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                                А знаеш ли че кислородния сензор работи бавно и неточно докато не се загрее до 400градуса.

Да, за това има подгрев на сондите.
                                Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X