Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се оплача и аз, откраднаха ми катализатора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нагли крадци

И тая тема отиде по дяволите, но след свален катализатор на 4.7V8 от време на време светва чек енжин, като няма някаква зависимост светва си когато иска, но сравнително рядко. След като много пъти джипа е минавал през диагностики и е сменено всичко имащо отношение с грешките, собственика си е монтирал ключ маса и така вече си "чисти" досадната лапичка.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от dino81 Преглед на мнение
      Колега,че съм подал оплакване съм подал,ама тия от каското не искат да признават нещо ,че бера ядове с тях.При теб как е?
      През 2005,мъжът ми катастофира тежко,благодарение на което придобих отпит със застрахователите.
      Необходимо ти е:
      1.Копие от протокола на КАТ-много е важно какво са написали там.Установяване на кражбата и вреди.
      2.Прочети общият договор по застраховката каско.
      3.Застрахователната полица-какво е отбелязано като застрахователен риск?Има ли подписан риск на покритие при кражба?
      Ако ми подадеш по-подробна информация,ще ти дам съвет.
      Коя е застрахователната компания?
      Принципно процедурата е следната:
      С протоколът от Кат се подава в застраховтелната компания иск за обезщетение-молба в свободен текст.Застрахователната компания в срок от 15дни трябва да даде мотивирано писменно становище на направеният от теб иск.Ако не си съгласен с тях,подаваш писменно възражение-отново 15дни за отговор от тях.Можеш да предявиш иск и в съда...Със сигурност застр.компания ще направи оглед,чрез тяхно вещо лице,което ще направи анализ на вредите.После,ако са съгласни с нанесените щети описани от тяхното вещо лице се прилага таблица по която се изчислява стойността на щетата...
      В повечето от случайте българинът,не желае да губи време с писане...а е много важно да се пише...Всичко трябва да се предавав писмен вид,с входящи номера на молбите или заявленията.Това е доказателствен материал в съда,ако изобщо се наложи съдебна процедура.Застраховатлните компании са заинтересовани да отхвърлят исковете,защото това са пари,но ако сте в правото си още в първата Ви молба отбележете,че при липса на споразумение,смятате да разрешите проблема по съдебен ред.Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        И тая тема отиде по дяволите, но след свален катализатор на 4.7V8 от време на време светва чек енжин, като няма някаква зависимост светва си когато иска, но сравнително рядко. След като много пъти джипа е минавал през диагностики и е сменено всичко имащо отношение с грешките, собственика си е монтирал ключ маса и така вече си "чисти" досадната лапичка.
        С ключ маса рестартираш компа и после му трябва седмица за да се самообучи. До тогава харчи три пет литра повече и не върви.
        На Гранда грешките се четат и чистят от контактния ключ. Само че OBD-II мързеливи кислородни сензори не засича. За това трябва стенд. А с мързеливи кислородни сензори джипа тихомълком си харчи повече и върви по-малко докато не каталясът съвсем и да светне нещо си.
        Аз съм карал с отрязан ауспух след втората ламбда сонда(преди гърнето) и тръба вместо катализатор. Що нищо не светва.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          С ключ маса рестартираш компа и после му трябва седмица за да се самообучи. До тогава харчи три пет литра повече и не върви.
          На Гранда грешките се четат и чистят от контактния ключ. Само че OBD-II мързеливи кислородни сензори не засича. За това трябва стенд. А с мързеливи кислородни сензори джипа тихомълком си харчи повече и върви по-малко докато не каталясът съвсем и да светне нещо си.
          Аз съм карал с отрязан ауспух след втората ламбда сонда(преди гърнето) и тръба вместо катализатор. Що нищо не светва.
          На два пъти ми се е случвало да изключа акумулатора и после ден-два като превключа на N и от време на време гасне. Но да спира /ограничава/ да върви и после да тръгва някакви разлики не съм забелязал. Също и разхода не се е променял забележимо. Знам как се четат грешки от конт. ключ, но не знам как се нулират.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
            ... OBD-II мързеливи кислородни сензори не засича...
            Не хваща на празни обороти.
            Иначе грешката е O2 SENSOR SLOW RESPONSE и я засича при определени условия.
            Иначе за завишения разход след рестартиране на компа и другите неща си е 100% вярно.
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от dino81 Преглед на мнение
              Колеги пускам тази тема като предупреждение на тези които Джипките им са от вън на паркинг а не в гараж.Сряда срещу четвъртък се сбълсках с проблема с нощните автокрадци.Най-спокойно са легнали под колата и с някакъв ВиК инструмент /поне такива са хипотезите на полицията/са прерязали тръбите на средното гърне и са го откраднали/катализатора/.Първоначално всичките бяхме на мнение че е поръчка за друг Гранд,но като пообиколихме Бургас се оказа,че има и други откраднати катализатори същата вечер.И всичките коли са високи.Джипки микробуси и т.н.Явно са имали някаква акция..
              Здравейте,

Познайте днес сутринта какво ми се случи?
              КАтализатора го нямаше, Бургаските наркомани явно са предали опит и на Софийските!
              Паля си сутринта и ядец, гърми та се нетрае......клекнах и същото като на колегата, срязяли катализатора по СЪЩИЯТ начин.
              Та отивам аз на ремонт и майстора ми даде много добър съвет:
              Да си сложа резонансно гърне - 100 лв. с работата, катализатор втора ръка бил 350-400 лв. (дизел е и няма ламдасонда на катализатора, за бензиновите слагали ламдата на резонансовото гърне).
              Та сложих, за да се опазя от нови набези!
              Здраве да е!
              VW Touareg R5 2005
              Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
              Ford Everest 2,5 2006
              Крис

Коментар

Първоначално публикуван от kpaliev Преглед на мнение
                Здравейте,

Познайте днес сутринта какво ми се случи?
                КАтализатора го нямаше, Бургаските наркомани явно са предали опит и на Софийските!
                Уфф, тия дни ще отида до ЕМкомплект да го отрежат тоя катализатор и да турят едно гърне - че току-виж и аз осъмна някой ден с рязан ауспух....А може и през деня да го резнат, наглостта им няма граници.

На кого да го продам после
                ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                Volvo XC90 D5 Executive '12
                Volvo XC60 D5 Summum '11
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Не бързай да го продаваш. Сложи си фланци и закрепи гърнето така, че да можеш сам да си върнеш катализатора като се наложи. Не се знае, знае ли се.
                  Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Крадците огладняха

Здравейте колеги.
                    Искам да споделя какво ми се случи вчера.Сутринта тръгвайки за работа се качвам на моя JEEP ,паля двигателя,и някакси ми се струва че ръмжи повече от обикновнно ,но си помислих че съм сънен и така ми се струва, обаче тръгвайки разбрах че е вярно.ЛИПСВАШЕ КАТАЛИЗАТОРА!Старателно одрязан с някакъв тръборез ,защото срязовете бяха идеално чисти.После при майсторите разбрах ,че в последно време все по често се случва но само на бусове.Не им се беше случвало на джип или лека кола.А беше паркиран под улична лампа, наосветено и не безлюдно място.А КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА?

Коментар

До: Крадците огладняха

Здравейте колеги
                      И аз имам оплакване, във ръзка с кражба на части от JEEP. За сега на мен нищо не са отрязали, но за сметка на това една сутрин се изненадах доста когато видях, че предната решетка ми я няма
                      И нещо ме съмнява, че застрахователите ще ми признаят тази щета. Както и да е!
                      За колегите от Бургас мога да им кажа къде могат да потърсят части за техните джипки. Като пътувате от Меден Рудник в посока Трапезица, малко преди сервиз "Хонда" има една уличка. Когато завиете по нея ще видите един сервиз. Забравих името на човека. По важното е, че пред сервиза има едно "Чероки" в относително добро състояние. Но ми хвана погледа една бележка, че може да се продава и на части!
                      Така, че колеги дерзайте и успех!
                      Относно коментарите за полицията ... няма да се впускам в обяснения за това. Но никой не може да съди колегите. Аз също съм полицай и се занимавам с кражби на коли - не ги краде де, само ги разследвам и т.н. Но признайте, че с 20литра лимит гориво на месец нищо не може да стане както трябва
                      ....
                      За да хванеш луд,прати луд да го хване :D
                      Jeep Grand Cherokee Limited WJ 2.7

Коментар

И аз мога да се похваля със среднощтни гости. Някой да има представа, къде в София мога да си потърся катализатора, също и къде да търся примерно нов за WJ 3.1 на добри цени. Лека вечер и дано нямате като моите гости.

Коментар

Виж в Палма на бул"Сливница" м/у "к.Величков и Опълченска"за читав

Коментар

Сега трябва да потърся къде и по-колко вървят, че от застрахователите са казали на баща ми 2000лв, но май нямало да ги покрият и подобни увъртания, но утре ще стане по-ясно.

Коментар

Първоначално публикуван от Mojito Преглед на мнение
                              И аз мога да се похваля със среднощтни гости. Някой да има представа, къде в София мога да си потърся катализатора, също и къде да търся примерно нов за WJ 3.1 на добри цени. Лека вечер и дано нямате като моите гости.
                              Колега според мен си сложи резонансно гърне за 100 лв. и си карай.
                              Това е според мен!!!
                              Хубава вечер
                              VW Touareg R5 2005
                              Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
                              Ford Everest 2,5 2006
                              Крис

Коментар

и моя отлетя преди месец. Пежо Боксер 2,5 ТДИ...ей тва е работа да легнеш и пари да изкараш. Много се смях на един познат преди години че са му свили гарнето, но като ми се случи и на мен му влязах в положението. Сега остава да разберем кой ги изкупива тия катализатори и нещата ще се оправят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X