Здравейте! Имам Jeep Cherokee 2.5 TDI 1999 година и от както е купен парното му не работи както трябва (когато е загрял двигателя духа хладен въздух). Ходих при някакви маистори да го гледат, а те ми казаха, че толкова си можело
и взех че им повярвах и се примирих с факта, че по цяла зима ще мръзна. Но скоро се рових във форума и случайно попаднах на коментар, че парното трябва да духа яко жега дори и когато не е загрял двигателя напълно. Може ли да кажете какъв би могъл да бъде проблема? Благодаря предварително!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем с парното на Cherokee 2.5 TDI
Свий
X
-
От: Проблем с парното на Cherokee 2.5 TDI
Грее като печка набухана яко с дърва и въглища, майсторите не им се е занимавало. Най-вероятния ти проблем е задръстено казанче на парното. Оправя се с вода под високо налягане. Пиши от къде си, че да те насочим
-
http://www.offroad-bulgaria.com/sear...earchid=994489
Първи съвет който тепърва доста колеги ще ти дадат - ползвай търсачката.
http://www.offroad-bulgaria.com/show...F2%EE+Cherokee
Иначе каква температура държи колата, как се охлажда, има ли термостат.
Варианти за проблеми в парното доста:
термостат
запушено радиаторче на парното
въздух в системата
неработещи клапи за топъл - студен въздухI'm not Lost, I'm Discovering !
088 три 3 четири 0 94 нула - Филип
Коментар
-
колега, защо не отидеш при "Дядо Владо" , ако си в софия, или при друг според където... да ти промие първо радиатора /в купето/ та да се види ще текне ли... вероятно е задръстен. имай предвид че при нашият славен двигател запушването на този радиатор е тясно свързано с популярното "пукане на глави" при юркане на колата в подобно състояние...не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
-
От София съм. Двигателя държи нормална температура и си има термостат. Не съм от най-грамотните около джиповете,а проблема не ми изглежда много прост по това което пишете, затова ще съм много благодарен ако дадете адреса на някой грамотен майстор в София, а не аз да се правя. Благодаря отново!
Коментар
-
Е па я съм малуграмотенПървоначално публикуван от kostaabace Преглед на мнениеОт София съм. ...някой грамотен майстор в София...
, мъ шъ съ обадиш на Калин( Глински) и той ши тъ води
( в момента тук имам един малък "Черок" с допълнително насадена помпа за циркулация на парното) щъ гледаш
, шъ съ чешиш по глАвата, и шъ му мислим
.......

Ела да си говорим за парно( ама първо звънни, да не съм нещо зает или умря междувременно)
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Дядо Владо, стига се прави на луд...!!!
За сведение на колегата kostaabace, Дядо Владо си е дипломиран авиоинжинер и грамотността дори понякога му е в повече, както и добрината...!! Това е твоя човек, колега...
ПоздравиПоследно редактирано от Марто (Мартин Христов); 12-02-11, 12:32.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар