Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Стратегии за ориентация офроуд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Стратегии за ориентация офроуд

Здравейте,
    Коя е вашата стратегия за ориентация със GPS и карта офроуд? Кое ви се получава и кое не? Какъв приемник ползвате и каква карта?

Аз ползвам OFRM GEOTRADE TOPO карта на микро SD със Garmin Nuvi 1350 който е автомобилен GPS и със Garmin GPSMAP 66st който е туристически. Закупил съм и лиценз за картата за да я разглеждам със Basecamp софтуер. Картата е много подробна и съм доволен от нея. Обаче не мога да настроя GPSите си да ползват картата така че да при търсене на крайна цел, навигацията да избягва пътищата които не са подходящи за джип. При задаване на крайна цел, и двата GPSa може да изберaт маршрут подходяш най-много за мотор например, което е голям проблем за мен (само не ми казвайте мотор да купувам). За да реша проблема, мога да направя маршрут и да го кача на туристическия GPS - това е бавно и неудобно. Имам и пълен лиценз за WildMaps за андройд, но не съм тествал в реални условия как ще работи. Какъв е вашия подход? Ако има вече такава дискусия, дайте линк моля.

Погледни това Оsmand tutorial примерно в YouTube има на няколко езика, ползва карти опенстриитмапс ще забравиш за Вилдмапа с една уговорка все пак за асфалт не става доста е тромава, но за черно ще се изненадаш какви опции предоставя.За мен най якото е че ме рутира по черни пътища. Позволява няколко подложки да сложиш препоръчвам на Майкрософт сателита. Ползвам и Орукса но се забелязвам е все по често гледам ОсмаАнд.

Коментар

Аз имам Орегон 600 с всички възможни карти на него. Позволява до 20 карти едновременно, повече не вижда, дори да ги има физически. Но го ползвам все по рядко при пешеходен туризъм, а там е все тая, какви са пътищата.
      До скоро ползвах Mapi CZ с Андроид ауто за автомобилна навигация. Става, но рутира странно, в някои случаи те кара да заобикаляш безпричинно. Досега не ме е забила в някоя пътека.
      Вече, обаче си имам нова играчка -Garmin Tread Overland edition 8. Това нещо работи със всякакви карти, без значение, какви са им имената ( при Орегоните е така). И като всяка Гарминска навигация може да те закара на пешеходен мост, ако картата го лъже. Иначе с OSM картите работи супер. Има и предварително инсталирани навигатор Европа, някакви топо карти и други извън пътя - общо 6 карти за Европа от Гармин плюс близкия изток и Северна Африка.
      Много му се радвам и май това е моят автомобилен навигатор вече.

Това е Андроид 10 навигация и позволява инсталиране на допълнителни приложения от .apk файлове, защото няма гугъл плей глупостите.
      Така му инсталирах Waze навигация и си работи с интернет от телефона. Ще пробвам и Osmand.
      Последно редактирано от Валери Недялков; 29-11-24, 16:36.
      Dacia Duster 1.5 dci 115Hp 4х4 - Екзотика на колела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X