Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Garmin nuvi 1390 Изтрих си папките...

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Garmin nuvi 1390 Изтрих си папките...

  Здравейте.Както написах в заглавието Garmin nuvi 1390 Изтрих си папките... При включен Гармин и една флашка по погрешка изтрих папките на Гармина а не на флашката.Сега стартира само екран с надпис Гармин и до там .Когато го префлашвам понякога гармина се вижда от компа като устройство,но без папките на Гармин.Копират се файлове и папки на него но нямам оригиналните .
  Ако някой има възможност и желание да ми копира неговите и ги качи някъде ,разбира се без карти и други лични данни.Да се опитам да го възстановя или ако някой знае друг начин за възстановяване нека пише.Или ида има спасяващ софтуер, всякаква информация ще е полезна.Благодаря предварително и Честит празник

 • #2
  Възстановяването е и лесно и трудно.
  Какво трябва да направите:
  1. На празна СД карта форматирана във ФАТ32 в руута правите папка Garmin. Слагате картата в устройството и го стартирате. след около минута изключвате, вадите картата и я слагате в компютъра.
  Няма да тръгне, но би трябвало да ви се появи в папката Гармин един файл GarminDevice.xml. Същото можете да направите и на устройството, но понеже пишете, че ту се появява, ту не, с СД картата ще е по лесно.
  От тук нататък следва по-трудното:
  2. С СД картата в компютъра стартирате програмката WebUpdater (има я в нета). Като я свалите, давате и да търси устройството (СД картата е в слота на компютъра). Ще разпознае СД картата като устройство и ще ви предложи да налеете софтуер + езици. Наливате всичко, което можете. Ще си ги подреди по папките.
  3. От картата всичко като структура наливате в устройството - все трябва да се свърже.
  4. След като копирате всичко както си е в устройството го гасите и стартирате. Ще налее софтуер и всички ъпдейти.
  5. Едно нещо няма да ви налее и това са клавиатурите.
  6. Може да си изтеглите и Garmin Express програмата, която може да ви допълни липсващи неща, които УебЪпдейтъра няма да ви предложи да свалите. Примерно TimeZoneMap и др.
  Задължително си изтеглете и сложете gmapbmap - базовата карта на Гармин. Има линк в темата често задавани въпроси.
  Аз ще потърся клавиатурите и ще ви пратя линк. Имам някакъв спомен, че съм ги пращал на някой, обаче къде са....
  Ако има нещо неясно - пишете.
  Nothing comes from nothing...

  Коментар


  • #3
   Здравейте отново.Изпълних лесната част" 1. На празна СД карта форматирана във ФАТ32 в руута правите папка Garmin. Слагате картата в устройството и го стартирате. след около минута изключвате, вадите картата и я слагате в компютъра.
   Няма да тръгне, но би трябвало да ви се появи в папката Гармин един файл GarminDevice.xml. Същото можете да направите и на устройството, но понеже пишете, че ту се появява, ту не, с СД картата ще е по лесно.
   От тук нататък следва по-трудното: Нищо не стана,нищо не се появява в папката Гармин.Но метода е верен.Пробвах от друг навигатор готов файл GarminDevice.xml и нещата се получиха както колегата го е описал.
   Друго което направих с програмата Garmin cure3 "поправих образно казано готов имидж" заредих го на устройството,пак стартира само до начален екран но на компа се видя като дял. От информация от нета.Форматирах дяла с FAT32.След това пак с Garmin cure3 имиджа го направих " Оригинален" заредих го в Гармина и пак нищо само лого Гармин. Но сега не се вижда като дял или устройство.Иначе Гармина се префлашва нормално но на края мига два пъти и не зарежада.Прочетох в нета че това че може и да е хардуерен проблема нещо с паметта ....Това е за сега поздрави.

   Коментар


   • #4
    Ако няма развитие (подобрение) ви предлагам да ми го пратите да видя какво мога да направя с устройството. Ще ви го върна за ваша сметка и нищо освен пощенските разходи няма да ви струва.
    Нещо не е както трябва, но мога да опитам да го съживя, ако може да се съживи.
    Само че нямам много свободно време и не гарантирам, че ще го оправя бързо. Ако не ви трябва спешно и искате да рискувате за него едни пощенски за куриер - пишете на лични, за да ви дам координатите.
    Последно редактирано от ISG; 23-09-22, 12:42.
    Nothing comes from nothing...

    Коментар

    Активност за темата

    Свий

    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

    Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

    Зареждам...
    X