Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Забраняват офроуда в планините

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Забраняват офроуда в планините

    09.04.2011 г. мина, някой да има информация какво стана с закона и от къде може да се види актуалния такъв.
    Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
    Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

    Коментар


    • От: Забраняват офроуда в планините

      Ами влезе в сила. В lex.bg може да се види.
      Subaru Outback H6 MY 05 продаден :(
      Opel Frontera V6

      Коментар


      • От: Забраняват офроуда в планините

        Вчера гледах, че в Естония в почистването се разчитало на локални групи, които и преди това се опитвали да почистват. За пример даваха група хора, които се занимават с офроуд. При нас пък е мръсна дума..
        VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

        Коментар


        • От: Забраняват офроуда в планините

          Хахахахахахахах и този път,истински се смея със глас!Във връзка с новото "разрешително за безразборна сеч и браконерстване",отварям/отправям/-покана към всички-"всеки който иска,може и се забавлява със авто-мото-вело оффроуд туризъм да се вози по-често из горските райони,че до сега закон нямаше и гора не остана,а сега след него и "Уаз-а на горското"нема да влиза,да не смути некоя палха 10 тонна "виетнамка".Ей,хора ако не сме ние,сухи трънки нема да оставят.А колкото до "браконера-българин",за целта си има горски и ловни стопанства/оградени с тел/с централен вход и такса.Никъде го нема тва,във всяка селска къща/буквално/има поне по три "гаубици" виси по един чифт рога/и пак хахахах,от тук може да започне нов роман/.Стига,лова е спорт и той е за отбран кръг със строги правила/навсякъде по света/.След всичките тия анти закони,май стигнахме до момент,в който България я няма на световната карта/географска дупка/.Е,щом няма държава значи и правила няма!

          п.п:България ,Швейцария няма да стане/нито културно,нито географски,нито финансово/.
          Няма невъзможни неща!Или техниката е слаба,или парите са малко...

          Коментар


          • От: Забраняват офроуда в планините

            Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            аз открих това

            чл. 148 ал.(7) Движението по горските пътища на пътни превозни средства, извън посочените в ал. 1(Товарни превозни средства и пътни превозни средства с животинска тяга ), се извършва при условия и по ред, определени с наредбата по ал. 11. Управлението на велосипеди, както и ездата в гората са разрешени само по горските пътища и по обозначените за целта трасета.

            чл.148 ал.(11) Условията и редът за движението по горските пътища, за поставяне на пътни знаци и техните образци, както и образците на документите за достъп до горските територии се определят с наредба на министъра на земеделието и храните и министъра на вътрешните работи.


            чл.148 ал.(8 ) По искане на кметове на общини директорът на регионалната дирекция по горите със заповед може да определи горски пътища, за които движението на пътни превозни средства е свободно.


            Чл. 149. (1) Забранява се движението на пътни превозни средства и ездата по обозначените туристически пътеки, освен когато туристическата пътека съвпада с горски път или е част от обозначено трасе.



            Аз го разбирам така: понеже ние не сме "Товарни превозни средства и пътни превозни средства с животинска тяга " се числим към ал.11.
            Което значи че има някаква наредба на министъра на земеделието и храните и мин. на вътр. работи.
            Странно е че засягат директно велосипедите и ездата, но за мотори, атв и 4х4 нищо не пише конкретно. Но дори и за тях е разрешено да се движат по пътищата.
            Явно сега пак трябва да се разсъждава какво е мислил /или недомислил/ законодателя. Моят пикап Нисан Навара се води товарен автомобил. Дали да не си купя един тритонен Вепр, за да съм в нормата?!!!...

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X