Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно коментарите под новините в OFFNews.

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Относно коментарите под новините в OFFNews.

  Понеже не открих никъде правила за писане на коментари, и съответно, как и от кой се осъществява модерацията, искам тук да повдигна този въпрос.
  Конкретно аз имам няколко изтрити коментара, в които няма използвани нецензурни думи, и вече мисля въобще да не си правя труда да коментирам.
  В същото време виждам, че има оставени коментари съдържащи куп нецензурни думи и откровени простотии, ето пример:
  Азказва:27 септември 2013 в 17:19
  Абе, капут,с чий пари се разхожда тоя дупедаввец в Брюксел бе? Или Местан му е пуснал 200 евро, дето Волен му е направил дудук ?
  Вчера например коментирах тази статия: http://offnews.bg/index.php/247617/v...koj-ne-gi-prie
  и днес не си открих коментара. В статията фигурираше ето това изречение:
  В четвъртък вечер от Брюксел се е прибрал и съпартиецът им Венцислав Лаков, който, по думите на представители на мнозинството, вече също бил "на линия".
  , а днес статията е променена и това липсва.
  Коментара ми съдържаше името на нашия съфорумец и член на партия АТАКА , Венцислав Лаков. Предполагам, че именно за това коментара ми е изтрит.
  Дори не съм го обидил, просто написах, че "наш Лаков е на безплатна екскурзия в Европа" или нещо подобно.
  Затова си мисля, дали г-н Лаков не се ползва с някакви специални привилегии тук и във форума, и не е желателно да се пишат не хубави работи за него.
  Ако е така е добре да се знае, ако е "наш" човек.

 • #2
  От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

  И на мен ми се е случвало да ми трият коментари с далеч по-малко нецензурни думи,от тия които седят. Ще използвам темата обаче да отправя едно пожелание към тези,които ги модерират,да не позволяват коментарите отдолу да се превръщат в поле за изява на е
  разни платени писачи,както по др,сайтове и да ги филтрират. 1000 коментара от един човек в една и съща посока доста осират пейзажа. За сега май не са много тия... но тепърва ще нялазят статийте и се надявам да обръщат повече внимание на тая работа.

  Коментар


  • #3
   От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

   Имам въпрос към г-н Йончев:

   Не зная дали четете коментарите под новините, но в момента е някакъв кошмар. Проблемът не е в разните "тролове" и подобна сволоч, те хората вече ги знаят кои са и направо им прескачат постовете. Лошото е, че от известно време насам има 3-ма или 4-ма/а може и да е само един/, които щом се появи новина, моментално копи/пействат един и същи готов текст под нея, който като правило няма нищо общо с темата на новината. Въпросните текстове умишлено са доста дълги и като се нацвъкат няколко един след друг, повечето читатели се отказват напълно да четат и съответно, да вземат някакво отношение.
   Тези въпросните в момента ви унищожават като медия, дано го разбирате.
   Ето кого съм имал предвид:
   Eisigmann
   BitterMist
   Bernie


   Нямам представа кой модерира мненията под новините, но явно или не си знае, или не си гледа работата.
   С уважение.
   Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
   имат право да гласуват на избори.

   Коментар


   • #4
    От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

    Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
    ...Въпросните текстове умишлено са доста дълги и като се нацвъкат няколко един след друг, повечето читатели се отказват напълно да четат и съответно, да вземат някакво отношение.
    Тези въпросните в момента ви унищожават като медия, дано го разбирате.
    Ето кого съм имал предвид:
    Eisigmann
    BitterMist
    Bernie

    ...
    Подкрепям!
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

    Коментар


    • #5
     От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

     Здравейте, извинявам се, че чак сега виждам темата, Венци ми обърна внимание за нея.
     Отговарям поред: 1. На Цанко: Причината не е било името на Венци Лаков и той няма специални привилегии. По едно време имахме следния казус - една репортерка триеше коментарите, които посочват фактологическа грешка, след като оправи грешката. Разбрах със закъснение, казах й повече да не трие.
     Към Борислав Ангелов: С нецензурните думи и простотиите не се справяме. Няма нарочен модератор. Всеки влиза, когато му остане време. И ако е яхнал метлата трие и неща, които не са за триене.
     Към Хала и ДБРС - Много благодаря! Аз преди 5-6 дни забелязах такава тенденция и позачистих, но явно нова атака има. Почвам да чистя.
     Вече не знам кога - беше от 1 октомври, после 1 ноември, а стана Нова година, ще сменим софтуера на OFFNews. В това, което ни показаха днес пак не са направили панела за коментарите както искахме, но има напредък и ще се улесни модерцията. В момента самото модериране е много трудно - виждаме ги като лист по хронологичен ред, а на ден идват около 1000-1200 коментара. Ако 2 часа не ги следи някой, става невъзможно за обхождане. В новия панел поне ще можем да трием направо.
     Едва тогава ще публикуваме правила за коментиране. Сега и да публикуваме, нямаме начин да следим дали се спазват и ще стане по-лошо.
     Има още един бъг - ако някой стане жертва на него да пише тук - понякога системата определя някое IP за спам и му спира коментарите. Обикновено става след серия коментари с линкове.
     www.offnews.bg

     Коментар


     • #6
      От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

      Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
      Здравейте, извинявам се, че чак сега виждам темата, Венци ми обърна внимание за нея...
      От цели 3 теми в подфорума "OFFnews" е разбираемо, че е пропусната.

      Коментар


      • #7
       От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

       Владо, според мен, тия които съм изброил по-горе, го правят съвсем умишлено. Не е от скука, или че вярват в това, което правят.
       Набива се на очи светкавичната им реакция на току-що излязла новина и часовете, в които копи/пействат.
       Атакуват медията, защото стана популярна. Аз не пиша коментари в нея, но пък я чета всеки ден сутринта и вечерта. Нямаше как да не ми направи впечатление.
       И без правила ще стане - то им трябва някой като Гоблина или Ясен и са влезли в пътя за нула време.
       Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
       имат право да гласуват на избори.

       Коментар


       • #8
        От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

        Да, абсолютно прав си - съвсем преднамерено е.
        И за модераторите си прав. Със сигурност ще го направим скоро. Само да имаме по-удобна администрация, че сегашната е робски труд и малко да се успокои политическата обстановка, за да няма обвинения в цензура. Смятам, че около празниците ще бъде подходящо.
        www.offnews.bg

        Коментар


        • #9
         От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

         Здравейте, отдавна не бях гледал коментарите под статиите в OFFNews, защото има адски груби и нецензурни.
         Днес обаче прочетох, че Шумахер се е събудил от комата и е изписан. Чудесно, обаче коментарите отдолу на пРОФЕСОР МАНАФСКИ са меко казано....
         Виждам, че и в другите медии си седят такива абсолютно малоумни и тенденциозни простотии - почти под всяка статия можеш да намериш поне по 1 такъв груб, нецензурен и т.н. коментар.
         Явно единствения начин за справяне с простотията на българския интернет читател, е просто да не четеш коментарите под статията!
         Защото няма модерация на коментарите, като гледам няма и да има....
         Nothing comes from nothing...

         Коментар


         • #10
          От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

          А толкова ли е трудно да се сложи един филтър по думи и ако и когато някой напише НЕзензурна дума да бъде баннат и готово, баннат и по псевдоним и по ИП адрес, поне на тъпаците и троловете ще им се наложи да плащат пари за проксита и да се регват намнайсе пъти преди да се изакат някоя тема отново.
          Бъдете живи и здрави

          Коментар


          • #11
           От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

           Ще мина с баданарката сега.
           www.offnews.bg

           Коментар


           • #12
            От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

            На мен също не ми бяха пуснали едни коментари, никакви епитети не бяха използвани. Нещо повече, говореше се с конкретни факти, но явно не е устройвало някой. И за да не бъда голословен, ще дам пример. Ставаше дума за темата по една книга за народът в Македония (рекламирана месеци наред на страницата на сайта), като заедно с други въпроси зададох елементарни такива, от сорта на: Ако според "макенодците" Кирил и Методий също са македонци и са измислили тяхната азбука, както твърдят, древна държава като тяхната би трябвало и преди това да има писменост и азбука. Та каква е била тази писменост и азбука, с какви букви са писали и има ли поне един документ (не десетки хиляди, а един) в който да видим на какъв език аджеба е писано в тази древна държава, от 4-5 век преди Христа, та до 9-ти век сл. н.е. :-) Ако няма такива документи, значи със сигурност не е имало за този период и такава държава, а ако пък има такива документи и те са на гръцки език, изводът да си го прави някой друг.
            Та ей такива неща................не ги пуснаха, като коментар! Интересното е, че бяха пуснали коментари, които пряко казват за несъществуването на нацията, държавата и т.н., но без аргументи. Което значи, че не е заради насаждане на някакъв конфликт, тъй като и други го твърдяха. Аз обаче говорех с конкретни примери и явно това е била причината. Демек пуснати бяха коментарите, които ей така бяха ръсени за спорта, но моят - с поставените конкретни въпроси, не.
            Последно редактирано от Dydo; 18-06-14, 13:31.
            SUV

            Коментар


            • #13
             От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

             Дидо, много рядко модерираме коментари по смисъл. Латиница, няколкото дежурни трола и мръсни усти и горе-долу толкова.
             Не е 100% изключено някой да се е престарал (за съжаление не мога да проверя), но много по-вероятно е причината да е техническа.
             www.offnews.bg

             Коментар


             • #14
              От: Относно коментарите под новините в OFFNews.

              Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
              Дидо, много рядко модерираме коментари по смисъл. Латиница, няколкото дежурни трола и мръсни усти и горе-долу толкова.
              Не е 100% изключено някой да се е престарал (за съжаление не мога да проверя), но много по-вероятно е причината да е техническа.
              Няма проблем, възможно е и това да е причината. Не съм го и правил на въпрос, случайно видях настоящата тема.
              SUV

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 4,660 в 19:02 на 07-04-20.

              Зареждам...
              X