Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защита от плагиатство

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #91
  От: Защита от плагиатство

  Защото си бил глътка въздух предотвратяваща пълен крах.
  Издъних се на Тюринг теста

  Коментар


  • #92
   От: Защита от плагиатство

   Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
   Това означава ли, че в моя тема/както тази на въпросния сайт/ ако някой постне негови авторски снимки, аз мога да ги публикувам на трето място/примерно в мой личен сайт с рекламна цел/ без негово съгласие...?
   Мисля, че положението е същото...
   П.П.Гоблин не съм казал по подразбиране, а съвсем точно и ясно...целия форум го разбра, само представителя на въпросната фирма не...или пък се прави на луд... и то преди да се предприеме каквото и да било от тяхна страна...на два пъти дори!!!
   Другото което не разбирам е...защо съм с първа награда след като съм постнал снимките 20 дни след крайния срок определен от организатора за това?
   А вземи се спри малко а!

   На 20 ноември си написал това:

   ... Не знам на какво се дължи, но...аз реших сега виждайки тази ситуация да постна някоя и друга снимка.Ще го направя обаче по свой си начин...т.е. малко извън гореописаните правила на конкурса.
   Ще постна повече от разрешения брой снимки, а вие правете каквото искате....Няма да се разсърдя, ако ги изтриете, или не ги вземете под внимание, заради нарушаването на правилата...

   Нищо в този ти пост, с който си пуснал снимките, не говори, че не искаш да участваш в конкурса. Точно обратното - нацвъцал си някакъв брой снимки с ясното съзнание, че нарушаваш обявените правила, ама си написал "вие правете каквото искате". Като правиш глупости "по свой си начин", изобщо не се чуди, че някой е направил други по неговия си начин, и чел-недочел уговорките в напомнянето ти е използвал снимките, които ТИ си пуснал в НЕГОВАТА тема.

   Коментар


   • #93
    От: Защита от плагиатство

    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    А вземи се спри малко а!

    На 20 ноември си написал това:

    Нищо в този ти пост, с който си пуснал снимките, не говори, че не искаш да участваш в конкурса. Точно обратното - нацвъцал си някакъв брой снимки с ясното съзнание, че нарушаваш обявените правила, ама си написал "вие правете каквото искате". Като правиш глупости "по свой си начин", изобщо не се чуди, че някой е направил други по неговия си начин, и чел-недочел уговорките в напомнянето ти е използвал снимките, които ТИ си пуснал в НЕГОВАТА тема.

    Ок, да приемем че с горе написаното "правете какво искате" съм дал без да искам правото на организатора да прави каквото иска с кадрите/това не е точно така според мен, а тълкуванието е по-скоро ако искат да ги трият или каквото и да било свързано с темата, защото са постнати извън обявения регламент/.
    Това добре, обаче...даже едно голямо ОБАЧЕ...от трите постнати снимки в сайта на организатора, две са от първата тема и то са постнати няколко дни преди началото на конкурса и там дори също точно и ясно съм отговорил на колега , че те няма как да се вземат предвид, защото са постнати преди началото на конкурса.Та...за въпросните две снимки не съм писал никакво "правете каквото искате с тях", те са постнати преди за започне конкурса ,а според правилата на организатора пък ще се постнат в неговия сайт само тези, които са спечелили призовите места в конкурса.Е...какво правят тогава тези две снимки поснати в сайта на организатора...за тях по кои мои думи интерпретирани в полза на незаконните действия на организатора минава всичко за редовно и коректно...???
    Също така не разбирам...това, че съм постнал снимки в темата на организатора във форума Офроуд-България.ком, директно ли означава, че той има право да разполага с тях както намери за добре и без допълнително мое изрично съгласие както гласи закона?
    Това ако е така...това означава ли , че с всички материали постнати от колеги в мои теми тук в този форум аз мога да разполагам и да ги използвам както намеря за добре, без да изисквам някакво тяхно съгласие за това?
    Да не говорим, че самия организатор сам не си спазва регламента, което за мен лично го прави...нищожен.Снимките ми от втората тема са постнати на 20,11,14, докато регламента е , че снимки за учестие в конкурса се постват до 01,11,14г..
    А това, че представителя на фирмата не бил прочел мен лично не ме интересува...Незнанието на закона не оправдава никого нали?
    Та...да не си замълчите сега пак...и огледайте казуса добре.Вижте кои снимки и от коя тема са постнати в сайта на организатора.Вижте добре дали според неговите правила те въобще могат да участват в конкурса... и въобще нещо не вдявам...
    Това не е ли тема в която трябва да се защитава интереса на съфорумниците и тяхното авторско право/да не говорим за тяхното желание едно нещо да се случи или не/ или...защитаваме нечии други интереси и хвърляме само прах в очите?
    Питам не за друго, а да не би аз да съм разбрал грешно първите мнение и целия смисъл на темата...

    Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
    От няколко автори в портала получихме сигнали, че техни постове (най-вече пътеписи) са брутално копи/пейстнати в други сайтове и подписани под чуждо име без тяхно съгласие.
    Една от причините за основаването на Юридическо лице, което да представлява портала OFFRoad-Bulgaria.com, бе именно защитата от такова плагиатство. "ОФФ Медия" АД разполага с екип от специалисти в областта на Авторското право и има готовност да реагира.
    Моля, сигнализирайте в тази тема, ако материали публикувани най-напред в OFFRoad-Bulgaria.com, се появят в други сайтове или каквито и да било медии. Публикувайте и 2 линка: към първоначалната ви публикация тук и към откраднатия материал.
    До тук виждам не защита на съфорумец, а защита на опонента....
    И знаете ли...понякога не е важно дали нещо струва милиони или една стотинка...понякога е въпрос на принципи, а аз съм принципен човек!
    И също така не е въпрос да се дразним...тук никой не е задължен да отговаря на въпросите ми.Всичко е по-желание и между съфорумници...
    Поздрави!
    Последно редактирано от lubashki777; 09-12-14, 19:08.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

    Коментар


    • #94
     От: Защита от плагиатство

     Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
     ... До тук виждам не защита на съфорумец, а защита на опонента....
     Та, казваш, щом е съфорумник, значи е прав по подразбиране или изобщо не е от значение дали е прав?

     Че от сайта нещо не са домислили идеята за конкурс и че реализацията й е под всякаква критика е ясно. Ама, лично за мен, твоето поведение в цялата тази история е изключително странно. Уж нямаш интерес към конкурса, ама на 15-та минута от обявяването му ти си този, който пита къде и как ще се пращат снимките. Пак ти си този, който пръв пуска снимки в първата тема. Ти си сред най-активните участници в темата и през цялото време я ръчкаш.

     После интересът към темата спада (да не кажем, че напълно умира) и в нарочната тема (открита на 23 септември) не се виждат нови снимки на мераклии да участват. И така, до 20 ноември, когато някой ... яяя пак бил Любашки ... пуска цели 13 (тринадесет) снимки в темата, придружени от текст, който, както и да го връткаш, си е заявка за участие, пък било то и в нарушение на обявените правила. Защо?!?

     Следва нова пауза до 25 ноември, когато някой - ааа, пак Любашки - нарушава мълчанието като започва да ръчка организаторите и да иска обяснение какво става с конкурса. След няколко дни, на 2 декември организаторите се усещат, че май са сгафили и се размърдват с обещание, че ще обявят резултати. Едва след това, на 4 декември, Любашки прави уговорки, че неговите снимки (общо 18 броя, които е напускал в двете теми) не трябвало да се взимат под внимание, щото да не би някой да си помисли, че той през цялото време ръчка темата от някакъв личен интерес.

     Извинявай, ама да кажеш, че някой е взел да ползва без разрешение твои снимки, които си пуснал в тема за разходка, състезание или нещо подобно - да се съгласи човек с тебе. При положение обаче, че в темата за конкурса ти си този, който от началото до края проявява хиперактивност, залива я със свои снимки и постоянно ръчка организаторите, нещата изглеждат малко по-различно от начина, по-който се напъваш да извъртиш нещата.

     Да, от Гуми-нет се изложиха с реализацията на идеята си за конкурс.
     Да от Гуми-нет е трябвало да вземат предвид това, че на 4 декември си дал заден ход и анонсираш, че се оттегляш от участие, както и изобщо да не вземат предвид пуснатите от Кольо чужди снимки (Той пък как си позволява да пуска в темата чужди снимки?!?).

     Ама от там нататък ми се струва, че ти превърна случката в някаква мелодрама, като се изкара невинна жертва на кражба, когато по-вероятното е случилото се да е недоглеждане. Хич няма да се учудя, ако даже не са видели следварителната ти декларация, че не щеш снимките ти да участват.

     Имам питане: ти написа ли им едно Е-мейлче "Така и така, аз обявих, че се оттеглям от участие в конкурса, не ви ща наградата, поради което моля да махнете моите снимки от сайта си"? На сайта им освен това има и телефони за контакт, та може и да им звъннеш.
     Последно редактирано от Чавдар (V93); 09-12-14, 22:39.

     Коментар


     • #95
      От: Защита от плагиатство

      Ами да ти кажа първите снимки съм пуснал в отговор на запитване на колега какво аджаба ще се търси под определението "най-екстремна офроуд снимка", та се опитах да обясня с няколко кадъра как аз го разбирам/визия, а не истинска екстремна ситуация/.След това ясно е написано, че снимките ми са постнати преди да е започнал самия конкурс и няма как да се вземат за участи в него/дори Злати писа някъде, че съм изтрелял няколко патрона на халос/.
      След това всички в това число и аз, се опитахме да обясним какво е правилно и какво е редно да се направи при една организация на подобен конкурс/ защото такава нямаше нито пък имаше жури и въобще беше пълна недомислица пускането на първата тема/.Та, за да не се получи поредни фалшив конкурс с наши и ваши, и гласове във форума не защото кадъра е стойностен, а защото човека ни е приятел се опитахме да помогнем всички писали там в това число и аз отново със съвети според нас кое и как е най правилно да се направи и измисли!
      После...последва нова тема с някакви правила и регламенти от организатора, но...нещата секнаха до там.Аз честно казано дори позабравих, че има дори подобен конкурс и то точно по причина, че въобще нямам намерение да участвам.Не участието си веднага обосновавам с една основна причина и то тя е защото не ме устройва наградния фонд.От там логика на ръчкането ми от някакъв личен интерес пропада/то ако имах интерес дали след като съм избран за първи нямаше да си затрая тарикатската и да не повдигам въпроса?/.Просто в един момент ми стана кофти на цялата топуртия по обсъждането и съветите, как нищо не се случва.Тогава видях, че всъщност в правилата пише, че снимките по регламент трябва да се пускат за участие в конкурса най-късно до 01.11.14, който срок беше минал много отдавна.Затова и реших ей така...извън конкурса според моята логика да постна няколко снимки/ако съм искал да участвам, защо да не си постна кадрите навреме и да съм си редовен и т.н.?????/, за да не е съвсем празна темата на организатора.След като мина обаче крайния срок и организатора нехайно не повдигна въпроса за конкурса с някакво инфо/макар и то да е примерно, че конкурс няма да има поради много малко участие и липса на интерес/ и не се стърпях и писах/както каза реших да го сръчкам, за да видя как ще реагира и с какво ще се обоснове за мълчанието си/.Точно тогава недвусмислено съм написал , че "аз лично не участвам в конкурса, както и кадрите постнати от мен"...След това организатора се сети, че май се е опитал да прави някакъв конкурс и драсна няколко извинителни реда.Веднага след неговите мнения, отново написах, че не трябва да се вземат моите снимки в предвид, защото аз не участвам в конкурса.
      Това и да не го бях написал...снимките ми са постнати/и то умишлено/ извън всякакви правила и срокове поставени от организатора, та...не знам дори защо трябваше да пиша да не се вземат предвид....
      Бил съм написал нещо си във втората тема, което някой удобно тълкува в негова полза...ами нека да е така, ама снимките от първата тема...за тях никой нищо не казва...а те са поснати дори преди началото на конкурса и също не би трябвало да участват по правилника на конкурса.Те какво дирят изтипосани на сайта на организатора????
      Няма мелодрама...исках да разбера какво мислите вие...моите съфорумници по въпроса.Аз ако трябва отношенията си с Gumi-net.bg ще се ги уреждам извън форума и както реша за добре/разбира се в рамките на закона/.Техния представител днес посети форума и вероятно е прочел и е наясно , че има проблем, но и те не са направили опит да се свържат с мен и да коментираме случая...обаче излиза, че аз съм виновния...
      Лошото е, че почти всички докарахте 1001 довода за това как не съм прав... и как от нищо правя мелодрами и т.н.
      Повече няма какво аз лично да търся тук от вас в тази тема.Разбрах, че съм виновен и май ...нямам право да повдигам въпроса.
      Да ви кажа честно...можете спокойно да заключвате тази тема.Тя не е ползотворна за хората в този форум.Може би и по тази причина повече от две години никой не е постнал и едно мнение дори...а дали е нямало поводи а?
      Останете си със здраве!
      П.П. Така и не получих точен и ясен отговор на въпроса...Снимките /говоря за тези от първата тема/за които НЕ СЪМ писал "правете с тях каквото искате" има ли право без мое изрично разрешение организатона да използва и да поства в неговия си сайт с цел реклама и извличане на дивиденти ?
      Ако някой може с две думи да ми отговори на този въпрос ще съм му много благодарен!
      Поздрави!
      Последно редактирано от lubashki777; 09-12-14, 21:16.
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

      Коментар


      • #96
       От: Защита от плагиатство

       Шефе, бих го написал по-нежно, но ще е със същия смисъл като написаното от Чавдар. Обикновено недоразумение, и заставане на две зъбчатки на калъч.

       Не му отдавай повече внимание от необходимото, пусни им един имейл и гледай напред. Пък от цялата работа ще остане всичката информация за духът на сериозност витаещ във фирмата, необходим за взимане на решение дали човек иска да пазарува там или не.
       Издъних се на Тюринг теста

       Коментар


       • #97
        От: Защита от плагиатство

        Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
        ...
        П.П. Така и не получих точен и ясен отговор на въпроса...Снимките /говоря за тези от първата тема/за които НЕ СЪМ писал "правете с тях каквото искате" има ли право без мое изрично разрешение организатона да използва и да поства в неговия си сайт с цел реклама и извличане на дивиденти ?
        Ако някой може с две думи да ми отговори на този въпрос ще съм му много благодарен!
        Поздрави!
        В анонса за конкурса (втората тема на гуми-нет) между другото пише дословно следното:

        ... След приключване на играта, най-добрите снимки ще бъдат публикувани в сайта ни.
        ...
        P.S. Снимките, които бяха качени до момента в миналата тема също участват.
        Т.е., който си е пуснал снимките би трябвало да е напълно наясно, че организаторите на конкурса ще публикуват на сайта си негови снимки, ако те бъдат сред отличените. Колко по-точно да се каже?!?
        Ако някой това го притеснява - просто не си пуска снимките в темата за конкурса. Толкова ли е сложно да се разбере?!?

        Като не ти изнася - обади се на хората и им кажи да ти махнат снимките от сайта си. Не разчитай, че следят редовно форума.

        Коментар


        • #98
         От: Защита от плагиатство

         Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
         В анонса за конкурса (втората тема на гуми-нет) между другото пише дословно следното:         Т.е., който си е пуснал снимките би трябвало да е напълно наясно, че организаторите на конкурса ще публикуват на сайта си негови снимки, ако те бъдат сред отличените. Колко по-точно да се каже?!?
         Ако някой това го притеснява - просто не си пуска снимките в темата за конкурса. Толкова ли е сложно да се разбере?!?

         Като не ти изнася - обади се на хората и им кажи да ти махнат снимките от сайта си. Не разчитай, че следят редовно форума.
         Виж не ми се пише повече тук, но отново доста тенденциозно представяш нещата и ще си позволя няколко реда за последно.
         Организатора е дал срок на играта от 20.09 до 23.11 ...нали така? Такъв е срока още в първото мнение на първата тема, защото след това във втората тема вече пише , че дори началото на играта е от 23,09...
         Та моите първи снимки в опит да поясня какво има предвид организатора под мотото "Най-екстремна офроуд снимка" съм постнал на...16.09 ...
         Та първо...тези снимки НЕ МОГАТ да участват по презумпция в конкурса и второ аз самия съм написал , че не са за участие, а по-скоро за пример какво търси като визия организатора/защото той беше крайно неадекватен и не беше подготвен нито с правила, нито с жури нито дори с представа как се организира подобен конкуРс!!!/, и то в отговор на следващото мнение на колега.

         Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
         Любо, след втората ти снимка може да обявим конкурса за приключен!
         И въпросния отговор...

         Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
         Бързаш...горе пише, че конкурса започва на 20.09...Значи тия снимки са постнати предварително и няма да се вземат под внимание.
         Пък и бяха повече за пример отколкото за някакво участие
         Поздрави!
         Та не знам какво повече да напиша тук, за да не съм виновен едва ли не аз.
         Как така въпросните снимки участват в конкурса, след като те са постнати 4 дена преди началото му и дори 7 дена след корекцията на началната дата на конкурса във втората тема.
         Как така и въпросните снимки са качени на сайта на организатора, след като:
         1. Не могат да участват поради постването преди старта на конкурса.Така те автоматично не могат да бъдат "отличени" и следователно нямат място в сайта на организатора!
         2. Изрично се разбира от написаното от мен с каква цел са постнати
         3. Организатора по никакъв начин не е искал разрешението ми за да използва въпросните снимки с рекламна цел в негови сайт!

         Е сега ако отново намериш някаква вина в мен...или неразбираемо поведение......здраве му кажи...
         П.П.Писал съм отдавна на имейла им относно случая, но все още няма отговор.Ще видим дали днес си преглеждат и имейлите често...
         Тук в тази тема беше целта да се разчепка ситуацията, защото ...това се случва тук "у дома"...в нашия форум и според мен е не е маловажно.
         Това, че на някой му се струва маловажно, друг има пък някакъв интерес , а трети не му се занимава с дреболии е друго нещо.За мен както писах и по-нагоре е важен принципа, пък ако ще да става въпрос и за една стотинка.
         Хората трябва да се научат, че ние тук "не ядем доматите с колците"...
         Поздрави
         Последно редактирано от lubashki777; 10-12-14, 06:31.
         NISSAN FOREVER
         -----------------------------------------------------------------------------
         Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

         Коментар


         • #99
          От: Защита от плагиатство

          За нашия форум - да. Наш е. Темата обаче си беше тяхна. Нямаше никаква работа нито да я спасяваш, нито да я развиваш.

          При всичката ми добра воля - намесата ти там можеше да се тълкува включително и в посоката в която са я разтълкували ония. Включително и - ако я гледат по-сурови люде - в посока известна доза артистична суета. Аз разбира се не съм сред тях, зер съм розовобузест, усмихнат и вярващ в универсалния алтруизъм у всеки

          Но гледам си дойдохме на приказката - темата се завъртя и около интереси. Конспирация в действие. Оставям я на специалистите. Аз бях до тук.

          ПП смирено моля Владо или който там има връзка с въпросните да ги разръчка към реакция. Отвъд всякакви недоразумения - снимките си остават частна собственост, и неуважението към волята на на автора им не е вариант.
          Последно редактирано от Goblin; 10-12-14, 06:51.
          Издъних се на Тюринг теста

          Коментар


          • От: Защита от плагиатство

           Според мен Любашки е виновен!
           Не почерпи са новите малатести
           OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

           Коментар


           • От: Защита от плагиатство

            Аз гледам и от друг ъгъл на казуса - тест за реакцията на ГумиНет като коректен пратньор на форума и реакцията на нашите си хора от Офнюз. И двете реакции са като от умрял писмо, т.е никакви, за пореден път. И с иправя някои изводи.
            Любашки, аз ще съм от 30 декември до 4 януари на Гурково, предлагам ти да се хванете с Марин и да поснимаме в района на Жребчево заедно и да си похортуваме на воля и да палнем барбекюто. Ще обсъдим казуса в цялата му светлина.
            Последно редактирано от zzlatev; 10-12-14, 10:16.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

            Коментар


            • От: Защита от плагиатство

             Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
             Ей точно за това си говорим че не може да се прави.
             Някои говорят, други го омаловажават. Та за туй така.

             Коментар


             • От: Защита от плагиатство

              Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Аз гледам и от друг ъгъл на казуса - тест за реакцията на ГумиНет като коректен пратньор на форума и реакцията на нашите си хора от Офнюз. И двете реакции са като от умрял писмо, т.е никакви, за пореден път. И с иправя някои изводи.
              Любашки, аз ще съм от 30 декември до 4 януари на Гурково, предлагам ти да се хванете с Марин и да поснимаме в района на Жребчево заедно и да си похортуваме на воля и да палнем барбекюто
              Относно изводите....., има една активна тема в моторджийският раздел, и с право си пишат хората. В тази тема Гоблин беше споменал за идеи, снимки и тн.-та то отдавна във форума изчезнаха стойностните идеи и мнения. Питам за нещо си, знам, че поне 3-ма от форума имат информация но не пишат! Питам за друго, пак няма отговор! Наскоро ми се оплака един съфорумец и приятел как го отрязали за въпрос относно бутала на сузито-а е правено на няколко витари! Е човека пробва и на третият комплект ги докара
              Чавдар пише: Любашки активен в темата на Гуми.нет - та Любо изцяло си е най активен в раздел фотография, забележи, че пишат там редовно само 3-4 ма потребителя!
              Весо защо не пуска снимки? Хаджиев? и още много други от които можеш да научиш много!
              Относно казуса, то темата била на Гуми.нет - но форума не е техен!
              Пак остро се изказах !

              П.С.
              Защо от форумното ръководство не напишат строго определени правила за такива конкурси на фирми участваши в offroad-bulgaria.com ?

              Злати, ще дойдем задължително!
              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

              Коментар


              • От: Защита от плагиатство

               Имаш ми телефона, звънни да се разберем като се наканите
               Извинявам се за спама.
               LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
               www.ADV-Bulgaria.com

               Коментар


               • От: Защита от плагиатство

                Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                Аз гледам и от друг ъгъл на казуса - тест за реакцията на ГумиНет като коректен пратньор на форума и реакцията на нашите си хора от Офнюз. И двете реакции са като от умрял писмо, т.е никакви, за пореден път. И с иправя някои изводи.
                Любашки, аз ще съм от 30 декември до 4 януари на Гурково, предлагам ти да се хванете с Марин и да поснимаме в района на Жребчево заедно и да си похортуваме на воля и да палнем барбекюто. Ще обсъдим казуса в цялата му светлина.
                То само за това си заслужава да съм ...виновен в тази тема.
                Злати задължително го правим!
                П.П.Между другото...от Gumi-net.bg все още не са отговорили на имейла ми...Да видим дали си четат пощата редовно...
                Поздрави!
                Последно редактирано от lubashki777; 10-12-14, 12:50.
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                Най-много потребители онлайн 4,385 в 20:28 на 18-02-20.

                Зареждам...
                X