Обява

Свий

Правила на форум "Продавам"Уважаеми колеги,


Любезно Ви приканваме, при публикуване на обяви в този форум, да спазвате следните правила:

1. Писането на български език на кирилица е задължително. Всички теми и мнения в тях, написани на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение, а авторите им ще бъдат санкционирани за нарушаване на правилата за правопис.

2. Осъществяването на търговска дейност се извършва по следните правила:
Правила на Форум "Търговски Партньори"
Правила на Форум "Търговски отстъпки за членовете на форума"
Във всички други случаи е забранено публикуването на обяви с цел осъществяване на търговска дейност. При опит за такава, темите ще бъдат изтривани, а авторът им ще получи временна или постоянна забрана за посещение в портала.

3.
Заглавията на темите следва да носят максимална информация за обявения предмет, което не означава да изпишете цялата обява в заглавието на темата, но заглавия от рода на "гуми", "ATV" и "продавам" не са информативни.

4.
За случаите на обяви за замени (бартери), обявите следва да се публикуват във форум "Продавам", а авторът трябва да посочи в заглавието "Заменям…" или "Бартер…".

5. Задължителни елементи на всяка обява за продажба:
- телефонен номер за връзка, а по възможност и други средства за контакт (e-mail, skype, icq и др.);
- цена (ако е твърда и не подлежи на договаряне, трябва да се упомене в обявата);
- актуални реални снимки на конкретно предлагания предмет, независимо дали е нов или употребяван (във формат не по-голям от 800х600 пиксела, без рекламни логота)

- населеното място, в което се намира предметът.

6. Темите следва да съдържат обява за продажба само на един предмет или брой артикули, които съставляват един комлект. Когато се касае за автомобили, АТВ или мотоциклети не повече от един брой в съответната тема, цял или на части. Ако се продава екипировка до един комплект (каска, панталон, ръкавици...) Обявите за продажби на гуми и джанти да се свеждат до един комплект за съответния вид превозно средство. При наличие на повече предмети, те следва да бъдат разделени в отделни теми. Разрешава се в темите да се продават повече предмети само в раздел "Гаражни разпродажби". Същият може да се използва за разпродажба на дребни неща, които не е уместно да се разделят на много теми.

7. Участниците, които публикуват обяви за продажби от името на друг човек, трябва изрично да го посочат, както и да напишат дали гарантират за продаваните предмети или само публикуват обявата, без личен ангажимент, с уговорката, че покупката на такъв предмет е с неясен изход за купувача. Непосочването, че се продават чужди предмети, се счита за нарушение, при установяване на което, обявата ще бъде изтрита, а авторът официално предупреден.

8. "Повдигане" или "Ъп" на теми се позволява не по-често от един път на седем дни.

9. При приключване на сделки, пишете "продаден/а/о", за да бъде заключена темата и преместена в подфорум "Архив". Теми, по които не е регистрирана активност в продължение на повече от три месеца, ще бъдат заключвани служебно и премествани в подфорум "Архив".

10. Без налични разрешителни документи е забранено предлагането за продажба на вещи, за които се изисква определен вид разрешение от компетентни органи - например огнестрелни оръжия, боеприпаси, акцизни стоки и др. Не се разрешава публикуването на обяви за предлагане и закупуване на "регистрации" за МПС (свидетелство за регистрация и табели с регистрационен номер).

11. Бутонът "Уведоми за публикация" от форумните инструменти, не е предвиден като средство за връзка с участника, публикувал дадено мнение или тема. Той не може да прочете уведомленията Ви. Това е начин да уведомите администрацията на форума за забелязани от Вас нередности или неточности в публикуваните обяви.

12. Забранява се публикуване на обяви за продажба на МПС или други вещи с наложен запор или други обстоятелства, които пречат на продавача законно да се разпорежда с тях. Такива включват, но не се изчерпват с документи на чуждо име и всякакви "проблеми, не позволяващи прехвърляне" по нормативно установения ред. Съществуващи други тежести върху предлаганата стока (залог, неплатени данъци за минали периоди и подобни) следва да бъдат изрично посочени в обявата.


ВАЖНО !

1. При нарушение на една от горните точки, обявите могат да бъдат изтрити без предупреждение, а авторите на темите да бъдат санкционирани според нарушението!
2. Потребители, за които се установи, че присъстват във Форума само с цел осъществяване на продажби или са проявили крайно некоректно отношение в някоя обява, ще им бъде ограничаван достъпа до раздели Купувам и Продавам дори да спазват абсолютно всички правила на съответните раздели.
3. Прилагането на тези правила започва от датата на тяхното публикуване във форума.
4. Мненията, публикувани във форум "Продавам", няма да се отчитат от брояча на броя публикации.

Спазвайки горните правила, темите и информацията в тях ще са по-лесни за работа и ползване.


Надяваме се, че тези правила няма да Ви затруднят.

Въпроси, свързани с изтрити обяви, може да се задават тук: Защо ми е изтрита темата?

За контакти с модераторите на форум "Продавам", ползвайте лични съобщения
до: Plamen Alexandrov, silverfox, STROILи Malkiya Rumba.

Пожелаваме Ви успешни сделки!

Вижте повече
Вижте по-малко

Как да развием възможностите на това място и да помогнем на всички...?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Как да развием възможностите на това място и да помогнем на всички...?

  Уважаеми колеги,

  От много време насам гледам как Владо се опитва някак да продаде някаква реклама тук, за съжалание резултатите са плачевни... Най-вече защото тук сме едно сравнително затворено и стегното общество, типичният потребител който се влияе от банери нещо липсва...

  И на мен ми хрумна следната идея... Да помислим всички заедно, как можем да оползотворим тази сериозна компания хора тук така че да има полза за всички...

  Какво бих желал да се получи:

  Всеки от нас, който предлага някаква стока и услуга да използва възможността да я предложи на хората тук...
  Хората тук, да имат възможност да получат някаква стока и услуга на по-добра цена отколкото на пазара...
  Владо да има възможност поне на някакви дребни отчисления, стига да се получи някакъв бизнес...

  И да споделя, че всъщност катализатор на тази ми идея, която се чудех от много време как да формулирам бяха от Петрол АД, които по собствена инициатива ни предложиха карти за отстъпка... С идеята, примерно отстъпката е 5 стотинки на литър, потребителя получава 4 от тях, форумите, 1 стотинка... Така Петрол са доволни че имат нови клиенти, всеки потребител (ако иска или му харесва) който зареди на тяхна бензиностанция получава по-добра цена, форумите също получават нещо... Общо взето всички печелят, участието е доброволно, никой с нищо, никого не ангажира...

  Е какво пречи да обмислим подобно и за хората имащи някакъв бизнес и са наши колеги тук...

  Много ще се радвам на всякакви идеи от Ваша страна... нарочно пиша темата тук за да обсъдим първо в по-тесен кръг и да не се размие дискусията...
  VPetrov.photography

 • #2
  От: Как да развием възможностите на това място и да помогнем на всички...?

  Венци, аз си плащам участието в ТП по ценоразпис, откак Владо е начело на Офмедия, та в този смисъл все нещо съм допринесъл.
  Другият аспект на приноса - може да се провери колко нови регистрации има след пускане на моя промоция, не са малко.
  Ако трябва да правя и допълнителни отчисления , извън регламентираната такса , не бих, освен ако няма пряк ангажимент от Форума за осигуряване на някакъв оборот.
  В момента връзвам нулата с минимум 1000 лв. оборот през ТП на месец, щото нали ниски цени гоним.
  За Март 2017 вече съм на плюс цели 90 лв.
  Днес ми изтича платеният абонамент, ще го подновя, едва когато разделът се премести на видимо място, че от как е в Специализирани форуми няма ни една поръчка.

  ПП. Някога на един държавен конкурс за доставка ми поискаха и ниски цени, и нещо за комисията, е - не стана.
  подаръци за мъже от FACOM
  промоция на читави инструменти

  и на хоби такива

  тел. О879 Ч8Ч 2З5

  Коментар


  • #3
   От: Как да развием възможностите на това място и да помогнем на всички...?

   Пламене, не иде реч нещо в повече да се плаща, а дали не е по-разумно да се промени системата... И спокойно, няма идея нещо да се сменя без да сме го обмислили добре... Въобще идеята е не само аз да мисля, ами всички ти включително да помислим заедно как може по-добре и с повече ефект да станат нещата... Примерно даже първата страница на форумите, която в момента си стои непроменена от не знам кога, да я напълним точно с реклами на търговци като теб... А се посещава страницата и не малко... И т.н. Абе дай да мислим...
   VPetrov.photography

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

   Най-много потребители онлайн 5,688 в 05:12 на Днес.

   Зареждам...
   X