Ако някои има познати колекционери на стари цигари имам интересни неща. Нека пише. За връзка 0889593977
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Колекционери на цигари!
Свий
X
-
От: Колекционери на цигари!
Здравейте,темата е доста стара но ще се опитам да я съживя.От известно време колекционирам стари БЪЛГАРСКИ кутии от цигари/пълни и празни/,от 1900 год. до1947,имам и няколко по нови от 1950-80та.Напоследък доста трудно почнах да намирам нещо което го нямам и затова ако някой има или знае за някой друг който има да помага,съответно кутиите ги КУПУВАМ в зависимост от състоянието и годината......Имейлът ми е mitko_gg75@abv.bg или тел.0895761270. Ще пусна няколко снимки и линк към колекцията ми във фейсбук.Ако имате нещо не се притеснявайте да звъните.
Коментар
-
Нещо линка към фейсбук не излезе ще пробвам пак... https://www.facebook.com/dimitar.geo...3707861&type=3
Коментар
-
Ок,ще го имам впредвид.На тези последните "ЕГЕЯ" са от 1941ва понеже бандерола стой и останалите са някъде там,само голямата ТОМАСЯН която е за 100 цигари е малко по стара35-36 та год.По нагоре има една шарена бяло,зелено,червено ,Русенска тя е около 110 годишна.Ако влезете в профилат ми във фейсбук са около 250-300кутии и са описани по добре.
Коментар
-
Ето и най новата ми кутия/метална/"СТАВРИДИС"от около 1904-1908 год. и една друга която имам отпреди "ВАКАРО" и малко история за тях..................
ПРЕЗ 1890 година събирателно дружество „Орел” на Димитър Ставридис и Димитър Маринов открива също работилница, където първоначално се обработвал само рязан тютюн.
През 1900 г. във всички тютюневи фабрики в Пловдив се произвеждат и цигари. С годините някои фалират, другите купуват имотите им и продължават. Най-голямото, модерно и добре оборудвано тютюнево предприятие в България става това на италианеца Карло Вакаро, създадено на базата на бившата фабрика „Ставридис”. Заради силната конкуренция през 1909г. Вакаро основава акционерното дружество „Съединени тютюневи фабрики”, известно по-късно като „Картела”. Възниква гигантско дружество, което обхваща 2/3 от тютюневата промишленост в страната и около 35% от манипулацията на тютюна................
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар