Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся стар военен руски филм

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Търся стар военен руски филм

Здравейте,колеги!
    Търся всякаква информация за един сравнително стар руски военен филм. За съжаление разполагам с много малко детайли около него и те са следните :
    Руско военноморско учение,съвпадащо с американско такова. Американски плавателен съд изстрелва ракета към руснаците,които успяват да я "свалят" в полет.
    Доста се интересувах около този филм, изгледах "Случай в квадрат 36-80" ,но не се оказа той.
    Може би филма,който най-много се доближава до описания сценарий е "Одиночное плавание", което е преведено като "Среща в океана". Филма го изгледах набързо,но не можах да видя точно момента с ракетата и нейното сваляне. Предполагам не става въпрос за същия филм.
    Ако някой колега се сеща за името на филма ще му бъда благодарен!
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

От: Търся стар военен руски филм

Здравей, Брейзър ! Филма, който търсиш май най-вероятно е точно "Одиночное плавание"/ "Самотно плаване" . В него има два момента с ракети, но може би спомените ти, смесват двата. При единия, наистина американски кораб изстрелва ракета към пътнически кораб, но радара на ракетата се отклонява и се насочва по посока на малка яхта, която се оказва близо на курса на ракетата. За да не порази погрешна цел, към ракетата е пратен сигнал за самоликвидация и тя се взривява над яхтата/но осколки от нея ,поразяват яхтата/. Другия момент със стрелба с ракети, е когато два ракетни катера на "лошите" , стрелят с две ракети към съветски ракетен крейсер/ракетна фрегата/. Ракетите, изстреляни от крейсера свалят вражеските ракети. Това е показано буквално в два кадъра и ако се гледа на бърз ход, може и да се прескочи. Филма, го имам записан от ОРТ1 и преди малко го прегледах. Имам записан и друг руски военен филм- "В зона с особено внимание", но в него сюжета е съвсем друг. След като си сигурен , че не е "Случай в квадрат 36-80", може би остава само да е "Одиночное плавание". Ако имаш регистрация в rutracker.org , там го има със сигурност в няколко варианта на големина - DVD9 и DVDrip . Не знам дали го има в някой от нашите тракери - не съм го търсил/понеже не ми е проблем и в оригинал на руски/?! Ако искаш , мога да ти направя копие от моя ?
    Лада-2107 , 1.5л, 1989г

Коментар

От: Търся стар военен руски филм

Благодаря,колега за изключително(!) изчерпателния отговор.
      Да,убеден съм,че не е "Случай в квадрат 36-80" ... Аз имам и двата филма,най-вероятно ще трябва да го изгледам отначало и този път по-детайлно "Одиночное плавание"/ "Самотно плаване" .
      Филмите ги има в замундата със субтитри на български!
      P.S. A към този филм ме насочи баща ми,който го е гледал преди доста години и той общо взето ми разказа сюжета с ракетата.
      First Man, then Machine!
      Lada Niva
      Honda XR 400

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X