Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Записване на група за МСС в регион Стара Загора

Свий
Темата е затворена.
X
Това е залепена тема.
X
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Записване на група за МСС в регион Стара Загора

  Колеги и приятели от Стара Загора и регион,имам честта да ви поканя да се запишете в групата за Аварийно-Спасителни операции.Имайте в предвид че локацията на Стара Загора обхваща доста голям регион в централна България а това носи и своята отговорност,труда който полагаме е безвъзмезден,организацията няма задължаващ характер,всички сме доброволци,при това с различни професии и различна степен на ангажираност.
  От предходните години имаме доста натрупан опит във взаимопомощ и реагиране в трудни ситуации,който бихме могли да предадем на нови членове на колектива,за това обаче желаещите да са в групата трябва да са готови за провеждане на тренировки и учения на местно ниво,а някои и съвместно с професионалистите от Гражданска Защита,за целта трябва да отговарят и на определените изисквания като екипировка,за да могат адекватно да се включват.Групата ни разполага със SPOT,който ще бъде активен при всяка операция или учение.
  Кое всъщност поражда необходимостта от списък на членове на МСС в региона?
  Отговора е срещата която се проведе между настоящи членове на групата и Началниците на всички звена за Аварийно
  спасителната и Пожарна безопастност.Радушното ни посрещане от високопоставените офицери,участвали в безброй живото-спасяващи операции ни накара да се чувстваме горди със себе си.
  В проведения диалог решихме да изградим план за действие в пряка координация с екипите на Спасителите и Пожарникарите,по начин по който да си сътрудничим максимално.Решено бе преди акция да се комуникира с дежурния по екип,за да не се получават разминавания и неудобни ситуации.
  Поставихме въпроса за пропускателния режим на автомобилите на МСС,при възникнали бедствени ситуации,за да не се случват ситуации,при които не ни пропускаха на барикадите,и търсехме алтернативни маршрути,именно това наложи изготвяне на списък с членове на МСС по регион,които ще бъдат пропускани в бедстващи зони,като за целта трябваше да се сформира местна група.
  Предстои ни среща с началника на КАТ,който да утвърди евентуално предложението на Комисарите от Пожарната команда.Предстои ни и нова среща с Началника на Пожарната безопасност.


  Последно редактирано от belata; 22-02-13, 12:12. Причина: Допълнение
  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

 • #2
  От: Записване на група за МСС в регион Стара Загора

  Във връзка с решение взето от Ръководството на Форума,групите ще се сформират само в директорията отделена за Мобилната Спасителна Служба. Важно е да се знае че се подават две заявки,едната за "МСС групи" и втората за съответния клуб по регион.Добавянето в групите става чрез: Настройки - Групи - отметка на МСС Групи,когато или преди да го сторите напишете лично съобщение на колегите peppy ,upi ,за да бъдете допуснати в МСС Групи.Целта е да бъдат обединени в група всички от региона заявили желание да са част от МСС.
  Структурата няма клубна насоченост,идеята е да има действащо звено.
  За част от групата ще се считат хората които са спазили гореизложената процедура,след което дискусии ще се водят в обособената директория за МСС групата в раздела.
  Последно редактирано от belata; 22-02-13, 11:43.
  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

  Коментар


  • #3
   От: Записване на група за МСС в регион Стара Загора

   По същество, в МСС преди време се взе решение, за да няма централизация (няма как да стане, аз от тук да ви казвам вие на място как да действате, или обратно), да се направят групи от хора, които (хората) реално да могат да работят заедно.
   От друга страна, поради желанието на държавните институции да сключат договор и да споделят отговорността с реално съществуващи юридически лица, се наложи групите да са такива. Тук става дума за документалната част на нещата - за да имат общината и пожарната договор с някой, той трябва да е юридическо лице.
   Тук дойде и следващия проблем - какво трябва да имат, могат и знаят тези хора, за да са част от МСС и това да не ги прави опасни за себе си и околните в определена ситуация. Идеята е да не усложняваме работата на "органите", като се появим на място неподготвени и вместо с реалния проблем, да се наложи да се занимават с нас.
   От трета страна, имайки предвид, че всички сме свободолюбиви натури, не можем да се оставим някой, който не е наясно нито с възможностите ни, нито с проблемите ни, да ни казва какво можем или не можем и за това е редно да участваме не като индивидуални доброволци под шапката на някого, а като организирани групи с ясно определени права и задължения, които сами сме си определили. Тук става въпрос групата да реши дали иска да се включи примерно в спасяването на стадо крави или не иска, а не от общината да ви кажат "вие сте се записали като доброволци към нас, за това ходете да вадите кравите".
   Индивидуалните акции са си нещо индивидуално, но групата в МСС като цяло ще има различни права при бедствия и аварии, както и различен достъп до много места.
   При нас в София нещата стоят така - имаме договор с пожарната (дирекцията за бедствия и аварии), както и с общината. Тези споразумения ни дават възможност да имаме достъп до информацията, както и достъп да помагаме при кризисни ситуации. Освен това, общината ще поема част от разходите (или целите разходи) и ако има щети направени по време на акциите ни.
   Тези споразумения с държавните институции в София, могат да бъдат повторени и в другите градове и общини, като това ще засили и възможностите за подпомагане на нуждаещи се, както и влиянието на МСС като цяло.

   Водени от тези съображения, се взе решение да се направи нещо като съвет на групите (подфорум за хора, които искат да участват организирано в такива ситуации). В този подфорум ще се определят базисните неща, необходими за съществуването и работата на една МСС група, за да не бъде тя в тежест, както и ще се определя кой има правото да носи това име.
   В подфорума, всяка група си има собствен затворен раздел, както и право да пише и чете в общия раздел на подфорума.

   присъединяването става по следния начин: отивате от профила си в настройки - групи - МСС групи и искате присъединяване от мен или peppy (аз ще мога да отговоря най-рано довечера). След това правите същото за подгрупата ви в МСС групи

   Ако имате въпроси, питайте.
   Ако не свършва добре, значи не е свършило!
   0888 315 794
   LZ1UPI
   A1 (Rh+)

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

   Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

   Зареждам...
   X