Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печено прасе по айдушки

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Печено прасе по айдушки

    Вече всички се убедихме,че идеите на Марто са професионално-практични и силно душеполезниПрегръщам предложението на Пламен(зайко) и също ще участвувам с маТрял-или и аз ще донеса едно прасе,или ще направя кокореч(ци).Оставям на вас да решите
    Остава да напаснем подробностите само - мястото,датата,начина на приготвяне..?Аз предлагам прасето да е на шиш,защото има много предимства,опечено по този начин.Ще ги кажа после,ако някой попита
    И кокореци ще кажа какво е,ако някой не знае
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:114743_75730169_prase_peceno.jpg
Прегледи:2
Размер:76.2 КБ
ID:5928290
    Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
    Най-добрият ром е студеният ром!
    Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

  • #2
    От: Печено прасе по айдушки

    Кокореците не са ли агнешки чревца пълнени с благинки и мерудии? И после пекнати на плоча?
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • #3
      От: Печено прасе по айдушки

      За дата ми се върти 24 май (Лазарово е на 14-ти и 15-ти) За място, Зайко има много добра идея с изградена инфраструктура и възможност за офф - нека я сподели. Бат Пепо, много бих искал на дълго и на широко да ми обясниш, защо на шиш и онова за как му беше името....?!!!!

      Коментар


      • #4
        От: Печено прасе по айдушки

        Айде пак са лъзнааме. Ей, ш'са освиним, бре/пардон опрасим/! С тия чести мероприятия почва да ми прилича на учения.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

        Коментар


        • #5
          От: Печено прасе по айдушки

          Ха-ха Кокореци (на гръцки)или кокореч на турски
          Ами лично аз го предпочитам на шиш,защото може постоянно да регулираме топлината и скоростта на печене.От там,естествено-колко и докъде да бъде хрупкаво.
          По-удобно е,защото можем да направим редуктор с два или три шиша,та ако сме повече,да пекнем две прасенца и един шиш кокореци.А можем и кокореците отделно - кеф ти риба,кеф ти паламуд...Но най-важното (за мен)е,че при този начин на печене,освен с маслото (Ванка само мандраджийско,натурално),прасето
          се полива и с един специялен сос,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:lamb-kokoretsi.jpg
Прегледи:1
Размер:172.1 КБ
ID:5274461което го прави уникално вкусно...
          Кокореците представляват агнешки или шилешки дреболийки,мариновани със зехтин,лимон,риган...нанизани на шиш.Врху тНатиснете снимката за да я уголемите

Име:FG008-KOKORETSI.jpg
Прегледи:1
Размер:143.3 КБ
ID:5274460ях се намотават няколко слоя агнешки чревца,като се мажат със сместа от зехтина през пласт.После шиша се изпича на жар. Ами товае,най-общо казано
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:kokorec.jpg
Прегледи:1
Размер:39.4 КБ
ID:5274459
          Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
          Най-добрият ром е студеният ром!
          Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

          Коментар


          • #6
            От: Печено прасе по айдушки

            Цецо ти оплакваш ли се или така ми се струва...?!! Мисля, че е напълно нормално и в реда на нещата човек да се събира един път месечно и да разпуска с готини хора на чист въздух! За тези които се притесняват за теглото си - винаги могат да си донесат едно сифертасче леща и торба сухари... Аз си мисля , че прасенце (прасенца) на шиш като основно блюдо си е баш по айдушки! Няма цял живот да сме манекени в крайна сметка...

            Коментар


            • #7
              От: Печено прасе по айдушки

              Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
              За дата ми се върти 24 май (Лазарово е на 14-ти и 15-ти) За място, Зайко има много добра идея с изградена инфраструктура и възможност за офф - нека я сподели...
              Мястото което бих предложил е познато на част от съфорумците, тъй като не веднъж е посещавано. Към този момент се въздържам, тъй като терена е достатачно пресечена местност не подходяща за лек автомобил.Заслона е с готови маси и пейки за около 40-50 човека. Има голямо огнище и дърва в изобилие. Няма течаща вода.Всичко наоколо е офф... След мин ще пусна линк или снимки.
              Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

              Коментар


              • #8
                От: Печено прасе по айдушки

                Ма как така готово място? Строителната група няма ли да си поиграем предварително няколко уикенда?

                Коментар


                • #9
                  От: Печено прасе по айдушки

                  http://www.offroad-bulgaria.com/show...105016&page=46 в пост 916 ясно се вижда табелата на заслона , това е 2/3 от площа.
                  СВ. ПеткаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Изобр.0040.jpg
Прегледи:1
Размер:101.9 КБ
ID:5274464
                  Последно редактирано от Пламен Ковачев (zaiko1234); 03-05-11, 23:59.
                  Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

                  Коментар


                  • #10
                    От: Печено прасе по айдушки

                    Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                    Ма как така готово място? Строителната група няма ли да си поиграем предварително няколко уикенда?
                    Мястото е недостъпно за строителната група, повечето сме с леки коли... Пък и не са нужни, там си има всичко...

                    Коментар


                    • #11
                      От: Печено прасе по айдушки

                      Тц,тц пак започнах да преглъщам. Подкрепям мероприятието! Айдушката дружина е стегната, да разпределим ангажиментите и да плюскаме. Май за по-хайдушки начин на печене не се сещам, мястото перфектно! Урааа...
                      VARADERO SD2

                      Коментар


                      • #12
                        От: Печено прасе по айдушки

                        Ииии душа айдушка не трае, ей. Пепо ти направо влете с шут в пантеона на чревоугодниците То добре и към дата вече виждам че сте се ориентирали/ аз още не знам как ще съм към тази дата с ангажетата/ но имам в себеси една питанка Аз например нямам проблем да стигна до мястото но други? Видяхте колко народ с мерак да участва е с коли. Или викате като е офф плюскането всеки да му търси колая и си представям примерно как бат Пепо ръчка s-класата нагоре, ако до тогава не се е обзавел с някоя гей класа де
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                        Коментар


                        • #13
                          От: Печено прасе по айдушки

                          Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                          Мястото е недостъпно за строителната група, повечето сме с леки коли... Пък и не са нужни, там си има всичко...
                          Това е само едно предложение, мисля че ще има достатачно джипки за да се качим всички до мястото. Но дайте да видим и други предложения.
                          Луд не се мори,само се поти...и охлажда с бира 0884480846

                          Коментар


                          • #14
                            От: Печено прасе по айдушки

                            Пламене, другият недостатък е водата, мястото го знам но нямам спомен да има такава. Мен не ме притеснява, но ми се струва че трябва да е по леснодостъпно. Това са си мои предположения, да видим другите какво ще кажат.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

                            Коментар


                            • #15
                              От: Печено прасе по айдушки

                              Вие разбойници, измъкнахте се от "другата тема" без дори и линк да дадете.
                              Според мен в "другата тема" трябва да се сложи линк за насам, и да се заключи.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

                              Зареждам...
                              X