Обява

Свий
Няма добавени обяви.

SEO за Стоматологичен кабинет "Марков - Дент"

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • SEO за Стоматологичен кабинет "Марков - Дент"

  Като продължение от темата http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=207349&p=2947499#post2947499

  Първо ще опитам да набележа какви нередности виждам по сайта, кои са задължителните за начало елементи които трябва да сложа в ред.


  Зъболекари има много в София, огромна бройка сайтове, при търсене на "зъболекар София" излизат 265 000 резултата. Ясно е, че с една страничка няма да стане. Разбили сме сайта на 6 основни категории с подкатегории в две менюта, общо 22 страници, които по мое мнение не са достатъчни и затова имам план в някакъв момент да създам начална страница в която да се публикуват статии свързани със стоматологията - резюме с линк към страница със съдържанието. По този начин ще трупам нови страници, а за гугъл е важно. Хубаво е това да се направи в началото, за да не се налага преработване както в моя случай.

  Ще започна от началната страница. Колкото и да не ги харесвам, но в най-скоро време трябва да си сложа социални бутони. Директен лайк във фейса, споделяне и минимум гугъл +.
  Какво не ми харесва: въпреки, че съдържанието на началната страница не е дословно копи - пейст, то не е авторско. Истината е, че е сбирщина от десетки сайтове, но това гугъл го знае. Гугъл познава първоизточника и сътветно го възнаграждава с това. Не е сигурно, че плагиатството ще се отрази лошо на рейтинга, но е лоша практика и би могло да попречи. Примерно има едно тулче (http://smallseotools.com/plagiarism-checker/) което ми покзава, че нямам нищо авторско на началната страница. За сравнение давам страницата http://markov-dent.com/obturaciya-na...orenovi-kanali тя е писана от д-р Марков и е на 97% уникално съдържание. Трябва съдържанието да бъде поне на 70% уникално. Аз обаче не съм копирайтър, нямам нищо общо с тях и затова тепърва ще сядам да мисля какво да направя с тази начална страница. Друг проблем, които ще изчиствам с пренаписването й е липсата на нужните ключови думи в съдържанието. Присъства "зъболекар" но само в метагаговете. Това не е достъчно. В самото съдържание нямам нито веднъж "зъболекар", само веднъж "софия", но въпреки това само от метатаговете в момента търсене "зъболекар София", началната стр. излиза някъде към 10-та стр. в гугъл. За сравнение към 01.02.2016 до 20-та стр. не е излизало това търсене. Според спецовете в областта съдържанието трябва да е с поне 250-300 думи, а наситеността с ключови думи да е 3-4 % повече би било спам. Ключовите думи трябва да са добре вмъкнати в съдържанието, едно обикновено изброяване със запетая би било маркирано отново като спам.

  Най-важното в момента за търсачките са думите включени в url, следва title, body, h tags и накрая metatags.

  Първо по значимост URL

  При мен url-a e http://markov-dent.com/stomatologich...et-markov-dent,
  приемливо е за момента, но по-вероятно ще заложа и зъболекар да присъства в него. Настойките на моя CMS изкарват H1 (заглавието на страницата) директно като url, това в повечето случай е добре, но се получава неприятно, тъй като ми изписва вместо "ЗЪБ", "ZB" "zbno-lechenie". Този начин е удобен за някой голям сайт или електонен магазин, но може би аз ще предпочета ръчно да си вкарвам имената на url-a, това ще го помисля допълнително...
  Второ по значимост е Title, при мен е (Зъболекар, стоматолог | София - център | Марков-дент)
  Трето по значимост body - както споменах не присъства думата "зъболекар" - голяма грешка!
  H1 -четвърти по важност таг. Присъства "стоматолог" а не "зъболекар". Тъй като на мен приоритет ми е зъболекар искам на началната страница да сложа тази ключова дума.
  H2 - също важен таг. При мен изобщо липсва....
  metatags (description, keywords)
  alt tags


  Цели начална страница:
  1. добавяне на социални бутони (директен лайк във фейса, споделяне и минимум гугъл +.  )
  2. Авторско съдържание мин. 250-300 думи
  3. Насищане на съдржанието с ключови думи - зъболекар, стоматолог, София (4-3% от съдържанието)
  4. URL - да съдържа най-важните ключови думи
  5. Title - за момента е добре
  6. H1 да заложа зъболекар вместо стоматолог
  7. h2 - отново да присъства зъболекар.
  8. alt tags - за изображенията (задължителен)
  9. Добавяне на статии

  Основната думичка за тази страница, в случая "зъболекар" трябва да я има във всички задължителни за оптимизацията тагове.
  На различни места намирам противоречива информация, дали има смисъл в title да присъства името на фирмата ако не е някой гигант от рода на кока - кола. Според някой източници това, в случая Title, (Зъболекар, стоматолог | София - център | Марков-дент) е напразно губене на символи във важен таг, според други - гугъл изграждал по-голямо доверие срещайки на всяка страница името което съответно водело до повишаване на рейтинга
  Важно е да се знае, че title тага не бива да е с повече от 50-60 символа. Аз ги глася до към 55 да бъдат, иначе не се знае точно къде и коя значима дума може да бъде отрязана по неподходящ начин.
  tag description - до 150 символа.

  P.S. Следва малко инфо за копирайта...

 • #2
  От: SEO за Стоматологичен кабинет "Марков - Дент"

  Извинявай, без никакво желание да се заяждам със съседни жанрове, изглежда се опитвате да напълните http://markov-dent.com/ с произволно съдържание и общи приказки и картинки. И това на пазара в София и София-център. Което според мен е противоречива най-малкото практика. Може и да се помисли за малко повече лично от д-р Марков съдържание по зъболечебните проблеми. Иначе странички на дентален лекар, зъболекар и стоматолог или пък зъбар че и ОМГ заболекар в София и София-център бол и без Марков-дент... Изключително любопитна за мен тема, благодаря.
  Последно редактирано от deyan_h; 30-03-16, 15:59.
  - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
  - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

  Коментар


  • #3
   От: SEO за Стоматологичен кабинет "Марков - Дент"

   Съдържанието е един основен проблем на повечето хора които искат да имат сайт. В началото са готови да седят, да пшат, да мислят, но това им желание много бързо отшумява. Тъй като текста е изключително важен елемент и гугъл както и потребитителите са станали подбирателни, то се е наложила нуждата от копирайтъри - пишат хубави, стойностни текстове съобразени с немалко правила. Това е работа за някой журналист или блогър, но на мен не ми се отдава.

   От сайта в момента се иска да е приветлив за търсчките, съобразяваме се с техните правила. Написала / копирала съм някакви тестове които за начало ни вършат работа, без да преминават границата на спама...
   Ако имахме кой да ни ги напише, а след това аз само да прибавя нужните ключови думи на съответните места - би било чудесно, но... Вярвам, че в подобно положение са голяма част от публикувалите линкове тук, не всеки може да изпълни страница от 300 думи с добро съдържание.
   Както споменах всеки сам ще си определи приоритетите, аз трябва да оптимизирам този текст така че да се индексира добре в гугъл.

   Не е добра практика, няма и категорични доказателства, че би попречила, но след като направим сайта според изискванията на търсачките, ще започнем да го подобряваме и за потребителите, в смисъл запазваме нужните тагове и ключови думи за търсачката и преработваме или добавяме съдържание за потребителите. Не е правилно, но вместо да губим време докато се пишат текстове, а след това да се оптимизират, то сложих някакво приемливо съдържане за средно-статистически потребител, за да се продължи другата работа по сайта.
   След време всеки ще помисли какво не му е наред, защо има посещения, но няма постигнати други цели, дали не му е наред съдържането, дали са му високи цените или беинтересни продуктите... но сайта вече ще е с добър рейтинг и тези промени не биха му навредили.

   Съдържанието с времето ще бъде подменено. За да може сам човек да се справи с цялата задача е нужно много време. Важно е да се набележат целите по които да се работи. Всеки сам ще си направи изводите какви да са му преоритетите. Аз искам да покажа с какви средства и начини се опитвам да постигна това, така и интересуващите се ще видят какви грешки биха допуснали и как биха могли да го поправят без да окаже влияние на страничката.

   Коментар


   • #4
    От: SEO за Стоматологичен кабинет "Марков - Дент"

    Аха, значи все пак съм схванал правилно А на някой мнението ми може да му изглежда като критика на труда на flamini за сайта на зъболекар д-р.Марков ... Беше просто експеримент дали правилно разбирам технологията. Май е много забавно...
    Последно редактирано от deyan_h; 02-04-16, 12:53.
    - Зверь, самый лютый, жалости не чужд.
    - Я, леди, чужд. Так, значит, я не зверь.

    Коментар


    • #5
     От: SEO за Стоматологичен кабинет "Марков - Дент"

     Когато се проверява на коя страница излиза сайта според някакъв критерии, то не бива да сте се логнали с профила си в гугъл. Търсачката има информация какво сте търсили и друг път и резултатите няма да са обективни.
     Важно е освен във всички социални мрежи да се създадат множество линкове и в разни портали и всякакви сайтове които имат някаква насоченост към сектора. По възможност да се използват авторитетни домейни, какъвто е примерно този форум. Един подобен линк има много повече тежесет от десет с нисък ранг. За момента аз имам поне 30 линка като само този форум е с висок рейтинг.
     Рейтинга може да бъде проследен чрез различни онлайн тулчета. Аз използвам приставка към Хрома. Рейтинг над 3 е добре. Повечето рекламни портали които звънят и предлагат да сложите линкове при тях срещу съответна сума са под това ниво.
     Има различни инструменти с които да се изследва някой сайт от къде има връзки, но те не дават пълна информация ( пример за подобен инструмент https://majestic.com). Това инфо може да има само собственика на сайта.
     Регистрация в https://www.google.com/analytics/ и google.com/webmasters/tools може да даде много информация какво се случва из сайта. Колко потребители са дошли, колко време са прекарали, кои домейни имат линкове към вас и др. Важно е да се разгледат и изпробват.

     Стойност на търсене
     - Най-голяма стойност има трафика от търсене. Намирате си някои критерии по които излизате в търсачката и може да помолите познати да кликат на тези резултати.
     - трафика от препратки има по-малка стойност
     - директен трафик е с най-малко значение.

     Желателно е да имате линкове към поне един много авторитетен сайт, стига да са свързани със съдържанието ви. Аз ще сложа към wikipedia на тази страница, съдържанието на която е насочено изцяло към търсачките http://markov-dent.com/polezni-sveti. Ако имате сходни дейности разменяйте си банери, стига да имат тематично нещо общо. Не върви в сайт за авточасти да сложа банер към зъболекарския кабинет, това дори би могло да донесе обратен ефект. Размяната на банери винаги е била и ще бъде добър отличен вариант за подпомагане на процеса за оптимизация.
     Последно редактирано от flamini; 04-04-16, 13:55.

     Коментар

     Активност за темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

     Зареждам...
     X