Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Супер подробна карта на Пловдив

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Супер подробна карта на Пловдив

След едноседмични мъки, най- накрая успях да си вкарам в моя GPS навигатор (който е POCKET PC с GPS приемник за кола), супер подробна карта на Пловдив, с всички улици, и места.
    Когато се движа, ми показва даже в кое платно на улицата се намирам. Ей на това му викам аз КАРТА!

Пичове, успехи...
    И знайте че POCKET PC + GPS - това е комбинацията!!!

Peace! :-)

Повече инфо...

Идеята колега е да споделите и малко повече информация по въпроса с подробности и описание за да може и някой друг да се възползва. Защото когато някой дава тогава и получава...
    VPetrov.photography

Коментар

Описание на системата ;-)

Значи, имам POCKET PC + GPS приемник, марка TCM
      (Много съм доволен от това чудо- чесно!).
      Зора беше да се направи карта на града с подробностти до улиците.
      Е, за сега имам на Пловдив, но с ВАША помощ, читателите на този форум, мога да изработя такива карти за всеки един град в BG.
      Искаше ми се да пост-на снимка с екрана на моя навигатор, обаще май няма такава опция в тоя форум.
      Имам и много детайлна карта на BULGARIA, обаче още не съм я калибрирал.
      За тези, които искат да имат супер качествен POCKET PC, икойто е в същото време и GPS навигатор, това е избора. Особенно ако си говорим за цената!
      Тва чудо струва 500 лв. целия комплект (POCKET PC, GPS, Стойка за кола, зарядно от запалката на колата или адаптор, стерео слушалки, кожен калъф) - луда работа! Естественно приложените карти на Германия. Австрия и Швейцария, въпреки че са много подробни и НАВИГИРАТ наистина, не са използваеми тук. :-)
      Тънката част е да се изработят подробнио карти за градовете в БГ.
      Бих споделил моя труд, но както се досещате, ще искам само малко в замяна- регистрирана версия на програмата за POCKET PC:

PathAway GPS 3

с която става визуализирането на картата върху екрана на POCKET-a...

:-)
      [/img]

Коментар

Ъъъ ... това кво значи, лицензирана? Там, с ключа - парола?
        Ако обясниш като за юзер кво трябва, ще го кажа на едни момчета, там май имат всичко. Щото не си поплюват, а най им е кеф да гепят нещо от фирмите, и да го раздават безплатно. Национален спорт, един вид)
        Обаче нямат нищо за България((( А разни конвертори и обработващи програми, и ... абе обърках кво още, юзерска работа, имат.

Коментар

...kakva e kartata ?

...kakva e kartata ? Vektorna ili rasterna ?

Коментар

Е, много ясно че е растерна!

Векторна карта ако имаше толкова подробна, сигурно щеше и да навигира до определен адрес, примерно.
            Картата е растерна, лично съм я калибрирал, имам и за други градове на България, но не са калибрирани още...
            Ако се наложи - става! :-)

Коментар

vodolaz, кажи нещо повече за това устройство, имам доста софтуер за PDA. Обади се на ICQ:3297733 да обменим малко информация.

Коментар

имам автомобилче с вграден ГПС. може ли нещо от твоето решение да се ползва или може ли някой да предложи вариант да зареждам подобни карти в наличния хардуер?

в комплекта идват карти на повечето западно(и ужно)-европейски държави, но ... няма на бг.

знаете ли вавриант да ползвам поне нещо от комплекта. има ДВД и ТФТ екран.

съгласен съм и на разработки. имам още няколко познати със същата марка и модел автомобил, така че може и бизнес да се заформи - клиенти ще има.

иначе засега работа ми върши и гарминчето.

Коментар

Здравейте,
                  да ви кажа първо че съм гол и бос в GPS темата, ама на мен се падна отговорността да образовам Pocket PC обществото на www.pocketbulgaria.com относно GPS и най-вече навигацията по карти
                  В момента се занимавам с OziExplorer и OziExplorerCE (за Pocket PC). Имам карта на Пловдив, която е свалена от www.bgmaps.com, но за съйаление нямам координати за да я калибрирам точно затова vodolaz ако може прати ми някакви координати (ако може отбелязани върху карта, зада знам точно каде са ) и ми дай адрес да видя твоята карта или да се засечем във форума

Коментар

Здравей HAMMER_T,

за картите от www.bgmaps.com можеш да си ги калибрираш и сам:
                    позиционираш картата на сайта в единия край и намираш пресечна
                    точка или ъгъл който лесно може да се посочи с един пиксел от
                    екрана и кликаш върху него. Картата се позиционира с център тази
                    точка и се огражда с червен кръг с център същата точка. След това
                    кликаш с десния бутон на мишката отстрани на картата и избираш
                    "view source" и там виждаш координатите на тази точка. Същото
                    правиш и за точка по диагонал в другия край на картата.
                    Тези карти са много удобни за спрягане понеже са в линейни
                    географски координати и по x и по y точно както работи и
                    gpsmapedit например.

Поздрави, Асен

Коментар

Ей, много благодаря

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X