Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Следене на разхода на гориво на камиони чрез GPS

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Следене на разхода на гориво на камиони чрез GPS

Във връзка с една дискусия за кражбите на гориво от шофъорите на товарни автомобили, някой може ли да сподели с мен информация за ефективността на GPS системата предлагана от Mtel. Според офертата, която получих от тях дават следните възможности:
    Възможност за контрол на различни параметри на транспортното средство:
     количество гориво в резервоара;
     температурата на хладилното ремарке;
     температура на двигателя;
     налягане на маслото;
    Контрол по време на движение:
     изминати километри;
     спирания;
     престои;
     скорост и посока на движение и т. н.

Би трябвало да мога да следя разхода на гориво и ако има точене на бензин. Дали това работи на практика? Някой има ли непосредствени впечатления от нея?

Благодаря Ви

Здравейте,

Ние разработихме самостоятелна система, която ползва единствено GPRS на Мтел. Системата е отворена и за сега се прилага основно в таксиметрови фирми. Но като отчитам, че в системата може да се заложи дори и следене дали водача си е седнал на мястото, исканите от Вас функции са напълно възможни и лесни за реализация.

Ако има нужда от допълнителни данни - 0888-453022.

Тинко Младенов
    Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Имам един приятел, който от доста време се опитва да контролира камионите си с GPS. Ето неща, върху които си струва да се замислиш.

1. Кооринатите се предават по GSM мрежата. Какво правим, когато няма покритие?

2. Track файлът апроксимира движението на камиона с къси, прави линии. Но реалното движение на автомобилът представлява плавна крива, т.е. по дълъг изминат път от късите прави линии.

3. Незнам колко пари искат тези от Мтел за тази услуга, но понеже съм абонат на Мтел от много години ми се струва, че цената им отново ще е престъпно висока. Иначе ще те убеждават, че са номер 1 и всичко е сигурно.

4. Няма техника, включително и GPS, който нашите "специалисти" да не прецакат. При мен са идвали и доктори от големи болници с такава молба, как да прецакаме GPS-а на линейката.

5. Надявам се, някой изпатил от "охрана на автомобила с GPS" да сподели практиката.

6. Влагай средства и усилия към мотивиране на хората, които карат камионите да не крадат.
      "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
      http://ftp.domainbg.com/tuono

Коментар

Системата, според Мтел, следи кога е отварян резервоара и какво количество е зареждано или точено, а това се регистрира със съответния чип на капачката на резервоара.
        И след като ми дава консумациятана гориво, така че да мога видя всеки голям скок в разхода т.е източване, мога да съм сигурен че не се краде. А за цените - сумата която искат първоначално се открадва от един шофъор за месец - месец и половина. Мисля че си струва.

Как мислите

Благодаря

Коментар

Re: Следене на разхода на гориво на камиони чрез GPS

Първоначално публикуван от Nikiexec
          Системата, според Мтел, следи кога е отварян резервоара и какво количество е зареждано или точено, а това се регистрира със съответния чип на капачката на резервоара.
          И след като ми дава консумациятана гориво, така че да мога видя всеки голям скок в разхода т.е източване, мога да съм сигурен че не се краде. А за цените - сумата която искат първоначално се открадва от един шофъор за месец - месец и половина. Мисля че си струва.

Как мислите

Благодаря
          Ще ти кажа, раотиме с фирмата слагала GPS-ите на линейките, там следят всичко, вкл и кога е отварян резервоара, колко гориво има и дали се източва(дали намалява седейки линейката на едно място)....... За каде е ходила и колко време къде е седяла е ясно, не го коментирам. Но, още не са им прецакали GPS-ите, пробват по всякакви начини, изкл. на акумулатори ..... рязане на жици ... пускане на високо напрежение с карфици по захранващите кабели.... Ефекта обаче е, че за по малко от година системата се е изплатила само от икономия на гориво, защо ли А отделно са уволнени и много шофьори пробвали да "обезвредят" GPS-ите.
          LZ1JJJ

Коментар

някои може ли да посочи фирма която извършва монтажа на GPS устроиствата защото аз имам същия проблем с шофиорите.като започне работа добре и после на втората седмица разхода на камиона започва да расте каде мога да получа инфо. за цените на услугата.

Коментар

Можеш ли да ми дадеш някакви координати на тази фирма?

Мерси

Коментар

Re: Следене на разхода на гориво на камиони чрез GPS

Първоначално публикуван от Nikiexec
                Можеш ли да ми дадеш някакви координати на тази фирма?

Мерси
                0887992471 търси Любо и му кажи че Данчо ти е дал телефона (нали не е редно да пишем фирми тук)
                LZ1JJJ

Коментар

...

...ето още малко инфо:

GB 315 Sateliton
                  Car security system with wireless enter card.
                  • GSM pager • locator GPS, GSM • GPS navigator

Control Panel: http://www.levelna.cz/zipy/GB%20060%...l/gb060-cp.zip

Catalogue: http://www.levelna.cz/zipy/GB%20060%...-Manual-EN.pdf

Тук нещата са си в твоите ръце, независиш от никой...

Коментар

системи за организиране на автопарка - fleet management

По принцип системи от типа на тази, която предлагат МТел (а вече чух и Глобул) се състои от GPS модул и от GSM модул. Принципа е ясен: GPS-а подава координатите на GSM модула а той заедно с друга информация, например температура на двигателя и хладилния фургон, количество гориво и др. ги праща чрез SMS/CSD/GPRS в центъра по наблюдение. При липса на покритие информацията се събира в буфер и се предава веднага при навлизане в покритие. Как се прецаква тази система? Най-елегантния начин е със заглушител на GPS сигнала - метод широко използван за крадене на коли.

Има спътникови системи специално разработени за управление на автопарка и те предлагат доста повече услуги и надеждност. Такива са ORBCOMM, EUTELTRUCKS, EUROTRUCKS, OMNITRUCKS, INMARSAT и др., като те разполагат със собствена комуникационна система, независима от наземните мрежи, а някои от тях предлагат и собствена навигационна система, независима от GPS. Освен гореспоменатите данни, тези системи разполагат с двупосочна връзка с шофьора чрез къси съобщения и факс, система за идентификация - следи се кой шофьор кара в момента, както и следене на предварително зададения курс - при отклонение се задейства аларма в контролния център и оттам дистанционно могат да изключат запалването на камиона. Това се използва в случаи на отвличане. Ако се загледате в камионите на Willi Betz (който купи СОМАТ), ще видите върху кабините бели предмети с големината на тенджера - това е ИНМАРСАТ антена. От изброените системи мисля, че само ИНМАРСАТ имат представители в България.

Коментар

Бе, още не съм чувал за нещо измислено от дребни и жълти хора, което могъщият бял чук не е поправил. Еле па ако е космат и сутрин не си стои на краката без шкембе. Чорба де ...
                      Все ми се струва по-евтино курсова камера на предното стъкло, снимка през 5 минути, и толкова. Да ги оправиш програмно е по-скъпо от задигнатия бензин, вече не си струва. А "СкапА се бе шефе, кво да я прайм?", много не върви, те май вече не се скапват лесно ако не ги пържиш с електрошока много дълго ... Та един вид, пОдпиши се тука брато че е изправна, и айде леки пътища и здрави гуми!
                      И един вид застраховка при не дай боже, всичко става на пътя ...

Коментар

За разхода за гориво...

Здравей,
                        работя в много известен сервиз за камиони и там всекидневно се сблъскваме с този проблем.шофьорите се оплакват, че не могат да крадат гориво от камиона си.но тук става дума за по-нови камиони или произведени след 1994 г. това са камиони с бордови компютри, които засичат средния разход на гориво и изминатите километри.по това колко гориво има текущо в резервоара и фактурите за заредено гориво нищо не може да се скрие. GPS единствено ти предава на тебе, къде се намира камиона, средния му разход, км/ч и друга текуща информация

Коментар

А после?

Лесно ще изчезне сигнала от GPS-a - а после кави обяснения ще дава шофъора?

Един приятел разправяше за руснаците - тръгнали да следят работниците в горското. Веднага пробега паднал с минимум 50%. След неизбежния период на умишлени повреди довели устройството до такава издръжливост че само с физическо унищожаване можело да се повреди. И сложили една лампичка - ако тя светне шофъора спира и чка да му донесат ново устройство. А заплатата му тече. Но ако се е опитал да развали пломбите - зарязват го в тайгата на мечките да се прибира пеша . Този подход подествал ефективно на народното творчество.

Коментар

за GPS-а

Краденето на бензин не може да се предотврати с GPS, но може да контролира дали шофьора си следва стриктно маршрута или е решил на път от София за Бургас да мине през Хасково, за да види баба си. Което пак си е кражба на бензин.

Коментар

До: Следене на разхода на гориво на камиони чрез GPS

Темата е доста стара, но вече е актуална и за мен. Надявам се, за тези години техниката да се е развила доста. Ще ми е полезно да чуя мнения от хора работещи с подобна система, всякакви подробности и предложения за фирми, обурудване, цени на автомобил, параметри на следене и др такива. Става въпрос за парк от автомобили и механизация.
                              Танки грязи не боятся!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X