Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WildMaps - Карта OFRM за Android и iOS

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Имам едно питане относно Wildmaps дали подобно поведение е нормално. Сега преди няколко дена ми се наложи да използвам приложението за което имам активиран абонамент за една година за подробна топографска карта и останах за пореден път разочарован от приложението. Като го стартирах, тъй като от сумати време не го бях ползвал ми поиска да си направи ъпдейт до последната версия, но тъй като нямах добро покритие на GSM оператора и поиска да ми изтегли карта за около 300МБ реших да спра мобилните данни и да го ползвам с по-старата инсталирана карта. И точно тогава видях поредния недостатък. Като си пуснах картата виждах само основни пътища и улици и дотам, липсваха подробните данни. Все едно приложението си работеше в лимитиран безплатен режим. Проверих в настройките за активацията на лиценза и уж всичко си беше наред, но реално не можех да ползвам картата точно когато ми трябваше. Не знам дали е нормално поведение и дали при всяко пускане на приложението е необходимо то да си провери лиценза със сървъра. Ако е така то това тотално обезсмисля поне за мен ползването му в гората или планината в бъдещ етап.
  Преди няколко месеца от подобни проблеми като забиване на приложението и необходимостта да го рестартирам няколко пъти или много бавно тръгва се отказах почти да го ползвам. Реално единствено го ползвам да видя понякога дали го има някой горски път.
  ПС
  Даже тази вечер реших да тествам да вляза пак в приложението но с активиран Интернет вкъщи без да ъпдейтна картата. Поредния бъг открих, едно на ръка че не се вижда подробна карта то при опит да вляза в настройките на приложението то крашва директно. Проверих дали не съм с по-стара версия но е актуалната от Ноември месец от Андроид маркета.
  Последно редактирано от icpart; 23-12-19, 23:40.

  Коментар


  • За съжаление това е недостатък, който на този етап не можем да отстраним. Няма общо с лицензите.
   Проблема се получава когато сме пуснали ъпдейт, в който има промени в структурата на базата данни съдържаща картата. Такива ъпдейти пускаме рядко. Тъй като андроида автоматично обновява апликациите, освен ако не се забрани изрично, апп-а се е обновил тихо-мълком и вече инсталираните данни не са съвместими с апп-а и като дойде време да се ползва се получава апп-а иска нови данни. Андроид нямат засега функция, която след обновяване да пуска апп-а и да каже, че трявба нови данни. Много други програми също страдат от тази недомислица. На моите телефони съм си изключил автоматичните ъпдейти за да нямам този проблем.

   Другото е бъг. Дръпнал е някак си частично нещо и го е смесил с другите данни. Уж има проверки за подобно действие, които направихме преди година, но явно има дупка в логиката, която ти си открил. Ако можеш да го възпроизведеш бъга, моля те опиши стъпките за да го поправим. Реално не трябва да ти отваря карта ако не изтеглиш нови данни. При теб я е отворило и заради промените картата и апп-а са супер нестабилни и с ограничена функционалност. Обикновено каквото и да направиш, търсене, маршрут, пипане по екрана води до гърмене на апп-а. Съжалявам за случката. Единственото което мога да посъветвам е да се изключи автоматочния ъпдейт на програмите в андроид.

   Коментар


   • Здрасти Събине. По принцип и при мен винаги на моите телефони съм забранявал автоматичните ъпдейти на приложенията. Но с Wildmaps явно е станало тотално мазало, тъй като снощи още си поиграх като се помъчих няколко пъти да обновя картата но неуспешно. Тръгва да се обновяват данните и след малко направо се самозатваря приложението и до там. Може да си поиграя още малко преди да го затрия изцяло и да го преинсталирам дали ще има примерно ефект да изтрия кешовете на приложението и ще пиша какво се е получило. Може би няма да е лошо да имплементирате възможност и от самото приложение за забрана за автоматичен ъпдейт на картите. Вярно то те пита дали да обнови но най-малкото ако случайно се активира ъпдейта поради грешка на потребителя ще почне да се мъчи да тегли голямата база данни и в този момент приложението ще е неизползваемо.
    П.С
    След изчистване на кеша и данните на приложението всичко си тръгна нормално като то си изтегли наново данните. Явно при разните ъпдейти се е получил несъвместим някакъв микс на данните. Обаче открих и друг бъг на апа. При опит да сменя типа на маршрутизиране на колоездач който и от двата вида да е приложението директно крашва. Искам да подчертая че нямам активирана функция за маршрутизиране в лиценза ми.
    Последно редактирано от icpart; 24-12-19, 13:15.

    Коментар


    • През май си купих пълен пакет, който така и не тръгна на стария ми телефон. Сега смених телефона (LG G6 ако е от значение). Реших да пробвам отново.
     Зависва на сваляне на карта и дотам. Някакъв съвет?

     Коментар


     • sabin
      sabin коментира
      Редактиране на коментар
      Да не ползвате софтуер за защита(firewall/antivirus)?

    • Ми ползвам... И кат съм галфон, не се сещам, че може да е от него.
     Тръгна и засега работи стабилно. Крашна 1-2 пъти докато надърпа DB, но след това нещата се оправиха.
     Вече половин час човъркам и нещата изглеждат наред.
     Утре ще ида на работа с GPS навигация :-)

     Благодаря, Събине.

     Коментар


     • Еххх, явно се зарадвах прибързано.
      Задавам работата като ТПИ и избирам водене по най-кратък път.
      Приложението калкулира и ми показва целия маршрут отвисоко.
      След което слизаме ниско и завртаме картата по посока на маршрута, въпреки че изрично съм задал в настройките да не ми върти картата и винаги север да е нагоре.
      След което крашва.

      И така 17 пъти...

      Коментар


      • Да рапортувам:

       Изключих ауто зуум-а и спря да крашва.
       Защо - не знам.
       Доведе ме до работа без никакви усложнения.

       Само едно питане/препоръка:

       Аз ползвам картата в 2D, искам да си ми стои обърната на север и НЕ искам да ми се върти по посока на движението.
       Задавам си всичко това в сетингите и като цяло се случва.
       НО...
       Нарочно минах тук-там по други улици, за да пробвам прекалкулирането на маршрута и О, чудо!
       След всяко преизчисление картата "услужливо" минава в 3D и весело се завърта по посока на движението.
       Което е МЕГА изнервящо.
       Представете си, че карате в непознат град, пропускате отбивка, жената почва да каканиже...
       Ти си спокоен, уверен, разчиташ на техниката, с едно око следиш трафика, с другото гледаш с надежда в екранчето и чакаш заветната прекалкулация.
       И хоп, ето... само дето ти си знаеш че картата ти гледа на север и си правиш сметка накъде трябва да завиеш, пък то се оказва в обратната посока, щот картата вече ти се врътнала, за да те улесни....

       Момчета, не трябва ли щом аз съм ш*бания клиент и в Сетингите изразявам Своята Воля, то тя да бъде Така, Както Съм Я Изявил поне до Второ Пришествие?

       Коментар

       Активност за темата

       Свий

       В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

       Най-много потребители онлайн 4,385 в 21:28 на 18-02-20.

       Зареждам...
       X