Обява

Свий
Няма добавени обяви.

CR V Navigation

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• CR V Navigation

Здравейте на всички.Имам проблем с навигацията на Хонда CR V JDM 96г.Навигацията е оригинална,вградена.Нямам никаква идея как да я"подкарам".Странното е,че и часовника на дисплея на"Honda navigation sistem and giro sensor"не може да се свери-предполагам,че е свързан по някакъв начин със системата.Моля за каквато и да е информация,съвет и т.н.Ако ще и сервиз за навигация в Бургас.Говорих с г-н Спасов от представителството в Сф,но.......май не са наясно какво трябва да се направи."Елате на място,ще погледне наш човек....."Предварително благодаря.

От: CR V Navigation

Понеже има много питания относно вградени автомобилни навигации и хората не могат да се ориентират всъщност какво трябва да търсят ето няколко стъпки, които според мен поне биха улеснили търсещите.
    1. Преди да търсите огледайте в жабки и навсякъде дали случайно не е останал оригинален навигационен диск някъде. Обикновено го няма /някой го е пернал при продажбата/.
    2. Гледате кога Ви е произведен точно автомобила. Важно е, защото от това зависи каква е точно вградената навигация. Производителите сменят навигационните системи в определена година и месец и всичко от там нататък е съвсем различно. С две думи дори да намерите картата, трябва да сте сигурни, че това, което искате да сложите ще тръгне на Вашата навигация.
    3. Намирате самата навигация /може да е под седалката, може да е в багажника, може да е на таблото/. Гледате какво пише на самото устройство какво пише. Може и да не помогне, но обикновено помага при търсенето.
    Важно е също така да знаете дали навигацията е фабрично вградена или някой предишен собственик е я вградил допълнително. Ако не е заводска Вие ще търсите нещо, което въобще не е за Вас. Разбира се това трудно се разбира, но с повече четене в специализираните форуми ще се стигне до истината. Не е лошо да питате и предишния собственик какво е правил, ако въобще се доберете до него де.
    4. Отивате на сайта на производителя, в раздела за навигации. В горния случай линка е:
    http://www.navigation.com/is-bin/INT...rerContactInfo
    Да обаче удряте на камък както е видно от горния линк.
    Не винаги е така. Например сайтовете на Ауди, Роувър, Пежо/Ситроен ще ви дадат информация точно каква карта е нужна за Вашата навигация.
    4.а. Ако ударите на камък със сайта на производителя, почвате да ровите из сайтовете на клубовете на притежателите на автомобили с тази марка. Там със сигурност някой вече е питал за карта и най-вероятно някой му е отговорил какво точно да търси. Въоръжете се с търпение! Не е толкова просто и лесно колкото изглежда. Евентуално намирате отговора, но за някой модели може и да не го намерите.
    4.б. Тогава отивате на сайта на Navtec http://www.navigation.com/is-bin/INT...gationMenu=YES. Ама както виждате тук са от 2002 година нататък. Значи до преди това доставчикът е бил друг……. Може да е VDO, Siemens и ред други.
    4.в. Ако и това не помогне, отивате на сайтове за карти. Тези, които имат раздел автомобилни навигации не са много. Вижте тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=22201 и преглеждате изредените сайтове. Примерно този е полезен http://gpsunderground.com/forum/car-...r-gps-systems/ и си намирате вашата навигация.
    Примерно за Вашия модел до тук намерих само една публикация в украински форум:
    ALPINE
    P/N 39540-S510-0230
    REF No BN027JA
    On the back of the cassette deck (separate unit)
    ALPINE ACCESSORY
    P/N 39100-S06-0030
    REF No CM877JA

Моля да проверите, кое от всичките неща е вярно, за да не се лутаме в опита да намерим картата за тази „антична” навигация.
    Nothing comes from nothing...

Коментар

Първоначално публикуван от ISG Преглед на мнение
      Понеже има много питания относно вградени автомобилни навигации и хората не могат да се ориентират всъщност какво трябва да търсят ето няколко стъпки, които според мен поне биха улеснили търсещите.
      1. Преди да търсите огледайте в жабки и навсякъде дали случайно не е останал оригинален навигационен диск някъде. Обикновено го няма /някой го е пернал при продажбата/.
      2. Гледате кога Ви е произведен точно автомобила. Важно е, защото от това зависи каква е точно вградената навигация. Производителите сменят навигационните системи в определена година и месец и всичко от там нататък е съвсем различно. С две думи дори да намерите картата, трябва да сте сигурни, че това, което искате да сложите ще тръгне на Вашата навигация.
      3. Намирате самата навигация /може да е под седалката, може да е в багажника, може да е на таблото/. Гледате какво пише на самото устройство какво пише. Може и да не помогне, но обикновено помага при търсенето.
      Важно е също така да знаете дали навигацията е фабрично вградена или някой предишен собственик е я вградил допълнително. Ако не е заводска Вие ще търсите нещо, което въобще не е за Вас. Разбира се това трудно се разбира, но с повече четене в специализираните форуми ще се стигне до истината. Не е лошо да питате и предишния собственик какво е правил, ако въобще се доберете до него де.
      4. Отивате на сайта на производителя, в раздела за навигации. В горния случай линка е:
      http://www.navigation.com/is-bin/INT...rerContactInfo
      Да обаче удряте на камък както е видно от горния линк.
      Не винаги е така. Например сайтовете на Ауди, Роувър, Пежо/Ситроен ще ви дадат информация точно каква карта е нужна за Вашата навигация.
      4.а. Ако ударите на камък със сайта на производителя, почвате да ровите из сайтовете на клубовете на притежателите на автомобили с тази марка. Там със сигурност някой вече е питал за карта и най-вероятно някой му е отговорил какво точно да търси. Въоръжете се с търпение! Не е толкова просто и лесно колкото изглежда. Евентуално намирате отговора, но за някой модели може и да не го намерите.
      4.б. Тогава отивате на сайта на Navtec http://www.navigation.com/is-bin/INT...gationMenu=YES. Ама както виждате тук са от 2002 година нататък. Значи до преди това доставчикът е бил друг……. Може да е VDO, Siemens и ред други.
      4.в. Ако и това не помогне, отивате на сайтове за карти. Тези, които имат раздел автомобилни навигации не са много. Вижте тази тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=22201 и преглеждате изредените сайтове. Примерно този е полезен http://gpsunderground.com/forum/car-...r-gps-systems/ и си намирате вашата навигация.
      Примерно за Вашия модел до тук намерих само една публикация в украински форум:
      ALPINE
      P/N 39540-S510-0230
      REF No BN027JA
      On the back of the cassette deck (separate unit)
      ALPINE ACCESSORY
      P/N 39100-S06-0030
      REF No CM877JA

Моля да проверите, кое от всичките неща е вярно, за да не се лутаме в опита да намерим картата за тази „антична” навигация.
      Първо да благодаря,че сте отделили от времето си за моя проблем.Информацията,която към момента имам за автомобила е:Honda CR-V JDM 1996,април.Навигацията е вградена-оригинална(заводска).На нея пише:"Honda navigation sistem and giro sensor".В 1-вия сайт годината на тази кола въобще я няма.Ще се поровя по-обстойно,но явно нещата въобще не са лесниЩе прикача една снимка-дано е от полза.Относно"търсенето на навигацията и какво пише на нея"не схванах какво точно да направя.Ще съм благодарен за по ясни"напътствия",макар че написаното от Вас е доста обстойно.Проблема е в моето неразбиране и недостатъчна техническа компетентност,за което моля за извинение.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Foto0007.jpg
Прегледи:2
Размер:121.2 КБ
ID:5503402

Коментар

Аз също не съм експерт в областта, защото най-малкото не си изкарвам хляба с това.
        Просто споделям личния си опит от главоблъсканиците, с които съм се срещал. Иначе със сигурност някой от членовете на форума са много по-наясно от мен за тази материя.
        Под какво пише на навигацията имах предвид да я извадите и да видите какво пише на гърба на самото устройство.
        Снимката помага до толкова, доколкото можем да запитаме Хонда Англия каква точно е навигацията и има ли карти за нея.
        По принцип проблема на старите устройства е, че колкото са по-стари, толкова по-няма карти за тях.
        Но като за 1996 Вашата Хонда е струвала доста, най-малкото заради навигацията в нея .
        И още нещо - до скоро картите за вградените навигации покриваха основно Западна Европа, като за някой модели въобще не се развиват.
        В интерес на истината до сега примерно не съм виждал вградена навигация, която да има карта на Турция.....

Коментар

Аз също не съм експерт в областта, защото най-малкото не си изкарвам хляба с това.
          Просто споделям личния си опит от главоблъсканиците, с които съм се срещал. Иначе със сигурност някой от членовете на форума са много по-наясно от мен за тази материя.
          Под какво пише на навигацията имах предвид да я извадите и да видите какво пише на гърба на самото устройство.
          Снимката помага до толкова, доколкото можем да запитаме Хонда Англия каква точно е навигацията и има ли карти за нея.
          По принцип проблема на старите устройства е, че колкото са по-стари, толкова по-няма карти за тях.
          Но като за 1996 Вашата Хонда е струвала доста, най-малкото заради навигацията в нея .
          И още нещо - до скоро картите за вградените навигации покриваха основно Западна Европа, като за някой модели въобще не се развиват.
          В интерес на истината до сега примерно не съм виждал вградена навигация, която да има карта на Турция.....
          Разбирам.Трябва да уточня,че модела е JDM,което всъщност означава,че автомобила е произведен за японския вътрешен пазар.Колата е внесена в Англия 2004г.Дотогава си е била в Япония,така че въпросите може би трябва да са към Хонда-Япония.Честно казано за да погледна какво пише трябва да разглобя целия панел,а за мен това е рисковано начинание.Ако е наложително,ще потърся квалифициран техник,за да разглоби и сглоби устройството.Благодаря.

Коментар

Ако колата е произведена за Япония мисля, че знам какво да търся. Лошото е, не го намирам, но търсенето продължава....че

Коментар

Ако колата е произведена за Япония мисля, че знам какво да търся. Лошото е, не го намирам, но търсенето продължава....че
              Да,за японския пазар еДано се намери нещичко....Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от mitkows Преглед на мнение
                Да,за японския пазар еДано се намери нещичко....Благодаря.
                Явно никой нищо не може да открие

Коментар

Трудно е да се намери по форумите карта за кола производство 1996г. Аз поне не откривам. Лошото е, че не мога да намеря мейл на Тойота Япония,за да им отправя запитване директно на тях за вида на картата. Някой знае ли такъв?
                  Последно редактирано от ISG; 12-08-13, 18:15.

Коментар

На http://www.toyota.co.jp/jpn/company/message/ има възможност да им пишеш чрез мейл, фейсбук или туитър.

Коментар

От тези иконки можеш само да шернеш линка на страницата. Не дава мейл адрес на съпорта на Тойота. Други идеи?

Коментар

Няколко: ap-overseas@mail.toyota.co.jp или Mr. Akio Toyoda, the Executive Vice President of Toyota Motor Corporation - Akio_Toyoda@mail.toyota.co.jp
                        На този сайт също има форма за контакт http://www.toyota.com/support/contact.html, но не знам дали е за Япония.

Коментар

От тези иконки можеш само да шернеш линка на страницата. Не дава мейл адрес на съпорта на Тойота. Други идеи?
                          https://www.toyota.co.jp/faq/toiawase/situmon.html
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Колеги,питането ми се отнасяше за Хонда ЦРВ,защо се търси връзка с Тойота?

Коментар

Съжалявам - CR-V от кое подделение на Тойота се произвежда? Пълен лаик съм по джиповете.
                              Малеее много съм зле CR-V е мадел на Хонда -лелееее поредната ми блонди изцепка ......
                              Последно редактирано от ISG; 12-08-13, 08:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X