Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хибридите на Walsh в топ 10 тунинг атвта на 2015

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Хибридите на Walsh в топ 10 тунинг атвта на 2015

  Весела Коледа на всички! Вчера американското списание "Dirt Wheels Magazine" публикува най-добрите 10 проекта на атв-та създадени през отминаващата вече 2015 година. За всеки отделен проект има доста информация, но особено впечатление ми направи сравнението между 2 машини. Също доста интересни са и 4x4 проектите. Цялата класация може да разгледате тук. А това е моят превод на част от статията.

  WALSH HYBRID SUZUKI LT500 VS. HONDA CRF450R  Какво се случва, когато се вземат модерна състезателна рама и части от най-мощният атв двигател произвеждан някога? Произведено е мечтаното Suzuki. Виждате ли, шасита комплекти Walsh Race Craft строя са базирани на легендарния Suzuki LT-R450 Quadracer ролката и е най-добрият избор за всяка отворена клас състезател днес. Уолш компоненти се намират на най-добрите състезатели в двете GNCC и AMA MX ATV състезания, под имена като Крис Борич и Чад Wienen, които са настоящи шампиони на спорта.Виждали сте, хибридите на Walsh Race Craft, изградени на базата на легендарното Suzuki LTR450 Quadracer, който е най-добрият избор за всеки състезател от топ ниво. Тунинг компонентите на Walsch могат да се видят по машините на Cris Borich, Chad Wienen и много други настоящи шампиони в този спорт във всичките му разновидности (GNCC, AMA ATV MX Racing и други.)


  Този мощен двигател не е модерен четиритактов, напротив той е 30 годишен, 500 кубиков, едноцилиндров, двутактов звяр от Suzuki Quadzilla LT500. Това атв бе любимо на пясъчните райдъри през край на 80-те и началото на 90-те години, заради своята изключителна сила. За съжаление, рамата на Quadzilla е ужасна.Окачването е твърдо, тясно, освен това атвто е 2 инча по-дълго от всички останали и завива като училищен автобус.


  Редом с изграждането на окачване и компоненти за топ професионалистите, Walsh Race Craft направи име в хибридния атв свят. Те са разработили комплект, който включва рамка, магаре (subframe), заден носач, кормилен прът, носачи, резервоар, уши, които ще ви позволят да инсталирате различни двигатели. Останалата част от ATV получава оборудвани с пластмаси и няколко други компоненти, като спирачки, взети от Suzuki LT-R450. Машината, която получи името "Walshzilla" предизвика доста дискусии,и стана най-популярният проект такава машината, че Walsh я продават с рамка от 2009 г. и с мотоциклетният инжекционен двигател от Honda CRF450 Повече информация можете да намерите в статиите на DirtWheels Magazine от 2012 година. В този материал ние подлагаме на тест двата хибрида и сравняваме резултатите.  2 срещу 4 такта

  Това всъщност е най - равностойната битка, която сме правили досега. Рамките тежат еднакво. Двигателите също, и не само, те произвеждат сходни конски сили.
  И двете машини използват манивелата като стартер, която е доста лека и опростена, спрямо ел. стартера, който изисква акумулатор и окабеляване.

  Цялата машина в състезателен вид тежи едва 170кг. Колесната база на LTR-а е почти единствената, на която може да се постави двигател, който се запалва с манивела, която се рита назад. Това може да е една от причините, Suzuki, да конструира оригиналния Quadzilla с толкова дълга рамка. Другата причина е мощта, която при по-къса колесна база и ще се обръща лесно назад, ако бе използвана рамата от Quadracer 250 например. Двигателят на Suzuki-то се рита и пали по-трудно студен, а при Honda-та обратно. Приликата, е че и двата палят сравнително трудно.


  Удоволствието, което се изпитва при каране на двутактово атв не може да се опише с думи. В края на всяка скорост, не се усеща рязък скок на мощността, като при останалите двигатели от този тип. За да се постигне това, Duncan Racing настроиха оригиналният карбуратор да работи добре с модерен и отворен всмукателен дизайн . От страна на отработените газове, Walsh отиде с най-компактния разширителната камера не можаха да намерят. Крайният резултат беше FMF продукт, който грабна вниманието от двете страни, но не се получи по пътя на краката или краката на ездача. От другата страна на горивния цикъл - изпускателя - Walsh използваха най - компактния резонатор, който можеше да се намери. Резултатът бе FMF генерация, който привлича вниманието, но не се пречка из краката на райдъра.

  Двигателят на Honda е оборудван с поръчкова Sparks изпускателната система края, на която са разположили централно като оригиналната Suzuki LT-R450(б.а. направи ми впечатление, че няма и power bomb, който да улавя "заблудените" детонации). На трасето Honda-та дори бе по-гръмогласна от Suzuki-то. Дори и с 42-зъба отзад, Honda-та има дълги предавки и когато застане на решетката, трябва да стартира на 1-ва скорост. От друга страна Suzuki-то дава възможност да се стартира на 1-ва или 2-ра, като при 2-ра можете да изминете цялото разстояние до първия завой без да превключвате, което пести доста важно време, разбира се. Втори се чувствах като тя оглави при 70 mph. Освен това, двутактов на Suzuki може да се промени много бързо. Почувствах се втори, когато Хондата заби на 70 mhp, освен това превключването на Сузукито, става доста по-бързо.  Гуми и...
  Двете атв-та са "обути" с GBC`S bomb Squd гуми и Goldspeed джанти. Амортисьорите са на Fox. Сцеплението бе перфектно и при двете машини. Трябваше наистина да се навеждате над кормилото, за да не излетите. Ние карахме на неподготвена тренировъчна писта от комплекса Daytona Supercross. Можеш да подадеш към колелата страхотен ъгъл на завиване, благодарение на добрата работа на Walsh. Те завиват като че ли сте на релси, без усещане за недозавиване или дрифт. Когато завиеш кормилото (Fastt co. Flex) гумите реагират моментално. На Daytona SX нашите райдъри дадоха малко по - бавни времена от професионалистите.


  Във въздуха, двете машини летяха право и се приземяваха леко. Тази сетъп би работил също толкова добре в дюните, както го прави на MX трасето - по време на скок и завой вдъхват доверие.


  Заключение:
  Независимо дали искате нестандартна четириколка за пистата или за дюните, "Walhzilla" е може би най - уникалното атв, което може да се сглоби. Има разнообразие от подходящи LT500s, или по-евтини - LTR 450s, които могат да се използват като донори за проекти като този. Или ако харесвате модерния инжекцион на Хонда (EFI), Walsh Race Craft може да изгради подходяща рама и за него. Така или иначе вие ще имате машина, не само привличаща вниманието, но и даваща Ви голяма възможност да спечелите състезанието. Можете да разгледате всички продукти на Walsh Race Craft, като кликнете тук.  П.С Приемам всякакви градивни критики, относно превода.
  Non scholae sed vitae discimus.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 4,057 в 14:19 на 14-06-16.

Зареждам...
X