Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прехвърляне и регистриране на АТВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прехвърляне и регистриране на АТВ

Здравейте,искам да попитам колеги които са минали през това за малко помощ.
    Преди 2 години взех на името на свой приятел АТВ на лизинг, АТВ - то е с възможност за регистрация.
    Изплатих го отдавна, сега, искам да го прехвърля на мое име и веднага да го регистрирам в КАТ.
    На въпроса:
    - трябва ли да го прехвърлим първо на мое име при нотариус, или ще мине с пълномощно.
    -АТВ-то е 250 кубика, ако сте регистрирали дайте малко повече информация за процедурата, стъпка по стъпка.
    - и последно малко извън темата - докарах си кола от италия коята е ма мое име , прехвърлена в Италия, но искам да я регистрирам тук, да е с БГ номера, въпроса ми е - направо в КАТ - тя е на мое име - няма нотариуси , нищо.
    Благодаря предварително.

От: Прехвърляне и регистриране на АТВ

Най-добре го прехвърли на твое име преди регистрацията. Защото иначе се усложняват нещата. Тук при нас стана малко трудно, защото нямаха никаква информация за АТВ. Нужен е документ за придобиване и лична карта (при мен искаха и документ от митницата). Другото е въпрос на чакане. Регистрира се като четириколесно моторно превозно средство. Веднага му се прави гражданска отговорност. Колата можеш да я закараш направо в КАТ с документа за покупка.
    Дарин 0897042636
    ВАЗ 2105

Коментар

Първоначално публикуван от vivabg Преглед на мнение
      Здравейте,искам...........
      Ако си от София ми се обади.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Благодаря Ви,днес го "прехвърлих" на мое име.Оказа се, че не е нужно да се ходи при нотариус - до 350 кубика само с договор за покупко-продажба, за всеки случай го заверихме нотариално, да няма проблеми после.Платих и данък 3 процента за придобиване на имущество и понеделник в КАТ Велико Търново.Благодаря за отговорите по темата.Ще пиша като мина през КАТ за процедурата.

Коментар

Здравейте, позволявам си да пиша тук, защото имам подобен въпрос а пък и да не отварям нова тема . Та на път съм да си купя АТВ, но как стоят нещата с документите на тези машини. Става въпрос за това, че масово хората които продават внесени атв-та нямат документи или ако имат то това е някаква фактура от Америка или Англия, която изобщо не е на тяхно име дори. Аз не желая да го регистрирам както vivabg, но ако закупя такова нещо и при превозване евентуално ако ме спрат полицаи как мога да докажа, че е мое и не е крадено...

Коментар

Ако си возиш моторната косачка за трева в багажника и те спрат, как ще докажеш че не е крадена, данеби да си носиш фактурата от практикер например. За българските закони АТВ-то си е косачка след като не подлежи на регистрация и от КАТ и КТИ те пращат да си караш на къра без документи.
            Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
            Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Re: Прехвърляне и регистриране на АТВ

Да се възползвам и аз от темата: а как става прехвърляне на нерегистрирано АТВ над 350 кубика, ако продавачът има фактура на негово име - прави се договор за покупко продажба с нотариална заверка(като на МПС), или е друга процедурата? Щото като не е регистрирано, то няма нито талон, нито гражданска, а те се искат от нотариуса?
              "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Прави се обикновен граждански договор за покупко-продажба. Ако искаш на нотариус може но ти пише договор за покупко продажба на ДВИЖИМА ВЕЩ защото ти обяснява че като няма талон и регистрация за него не е МПС а друго нещо. Абе искаш ли договор един нотариус все ще измисли да ти вземе парите и да си доволен. Въпроса е защо ти е нотариус за АТВ.
                Can Am Outlander 800 EFI Max - XT Limited edition V-twin
                Mitsubishi Pajero Sport 3,0 V6 24V ръчка, R/D Locker

Коментар

Re: Прехвърляне и регистриране на АТВ

Мдам, и аз така разбрах, че няма нужда от нотариус, като няма регистрация наистина все едно си купуваш лаптоп на старо

Чл. 144 (1) Собствеността на моторните превозни средства се прехвърля с писмен договор.

(2) При прехвърляне на собствеността на регистрирани автомобили, на регистрирани ремаркета с товароносимост над 10 тона и на регистрирани мотоциклети с работен обем на двигателя над 350 куб. см подписите на страните трябва да бъдат нотариално заверени.
                  "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X