Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колебая се между Kawasaki Brute Force 650/750 или Yamaha Grizzly 660/700

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колебая се между Kawasaki Brute Force 650/750 или Yamaha Grizzly 660/700

Здравейте,
    Искам да си купя атв 4x4.Колебая се между Kawasaki Brute Force или Yamaha Grizzly.Бихте ли ми дали съвет кое е по - добро,защото може да се каже,че още съм новак.

Благодаря,предварително.
    SUZUKI VITARA 1.6 16V COOPER DISCOVERER STT 31X10.5X15

От: Колебая се между Kawasaki Brute Force 650/750 или Yamaha Grizzly 660/700

Разликите м-ду Брут форс 650 и 750 са най-вече задното окачване , при 650 е със права ос а при 750 е независимо , има малка разлика в конете но това не е много фрапиращо . Имам много добри впечатления от 750то като много добро ускорение , за километрите в които е бил с нас в група или съм се возил при него е нямал ни 1 проблем който да ни остави на пътя и ни е доставил много положителни емоции . Единствения минус са му завоите защото е по начало тесен и малко по-висок от събратята си но фланците коригират всичко така че това е поправимо. За Гризли , и двете са с независимо което в + за проходимоста , мога да говоря само за 660 като за него немога да кажа нито 1 лоша дума , имам карано с него около седмица плътно и ми хареса много , доста по-добре е в завоите от брута 750, имах чувството че е залепнало за земята но дънери и камъни минаваха и заминаваха безпроблем посредата , доста по-комфортно се чувствах на него и като цяло много повече ми допадна ...
    По слухове и писания от форуми и статии останах с впечатлението че гризлитата са малко по-непретенциозни и по-идиото устойчиви.
    Това е от мен , нека и някой друг се включи .
    Няма кал - Няма кеф !!!
    Suzuki Samurai LJ410 1984
    Suzuki LTZ400 2008
    Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Мерси много.

Коментар

Твърдо Yamaha Grizzly 700
        0887 246718

Коментар

Ако ще го ползваш за разходки кава 650 с цялата ос.Като поддръжка почти няма какво да пипаш
          Seat Alhambra TDI
          Kawasaki KVF650
          Honda CRF250X
          Suzuki Vitara

Коментар

Значи аз съм на 16 години и искам да си взема атв, което не е чак толкова скъпо за поддръжка. Първо исках да си взема Kawasaki Kfx 700, но баща ми ме разубеди, защото ние живеем в с.Железница не знам дали го знаете, може и да го знаете, защото всяка събота и неделя минават по 15-20 атв-та. И реших да е 4x4, защото зимата е по проходимо.

Коментар

Първоначално публикуван от r95_misho Преглед на мнение
              Значи аз съм на 16 години и искам да си взема атв, което не е чак толкова скъпо за поддръжка. Първо исках да си взема Kawasaki Kfx 700, но баща ми ме разубеди, защото ние живеем в с.Железница не знам дали го знаете, може и да го знаете, защото всяка събота и неделя минават по 15-20 атв-та. И реших да е 4x4, защото зимата е по проходимо.
              Зимата, е по - проходимо, но аз лично съм на 15 и твърдо съм любител на спортните, тъй като дигат адреналина стават за скокове, много са дръзки и според моя стил доставят повече удоволствие Пробвай, 4x4 и спортно (400cc - 450cc)
              Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Първоначално публикуван от r95_misho Преглед на мнение
                Ако в крайна сметка вземеш 4х4 втора употреба гледай най вече състоянието на машината защото разликите им не са от такова значение.

Гризли 660 е едноцилиндрово-карбуратор с независимо:
                харчи повече и е по стар модел.

Гризли 700i инжекция с независимо:
                много комфортно-харчи по малко но бая ново и скъпо.

Брут Форс 650 е двуцилиндров-карбуратор с задна ос.
                много здрава машина, дърпа повече от едноцилиндровите, харчи, друса повече от независимото.

Брут Форс 750 и 750i е двуцилиндров карбуратор и инжекция:
                инжекцията харчи по малко от карб. но е по нова и по скъпа, върви малко повече от гризлито.

Ако си на 16 ти е време да почнеш да не слушаш родителите си, време ти е да направиш собствените си грешки.

Polaris Outlaw 525 IRS или КФХ700 с малко подобрения май е най добрия вариант за бюджета ти.

4х4 е по проходимо САМО в много дълбок сняг и само на равно.
                През останалото време бавиш групата.

Карам 12м в годината и на сняг (демек преко сили 2м в годината) 4Х4 все след мене карат, за обратното не се сещам, мани че и на сняг не излизат че им студено.

Покарай каквото ти падне и САМ решавай, татко ти винаги има право но не и по този въпрос.

Поздрави
                Последно редактирано от Jam; 13-01-11, 20:59. Причина: е имаше..

Коментар

Абсолютно съм съгласен с горният пост. 4х4 автоматик е хубава машина, да разкарваш групи из планина/плаж и да печелиш пари от това, т.е. работна машина. Да се предвижиш комфортно от точка А до точка Б, да направиш преход от 200 км без да бързаш по черен път, без много да се умориш. Да се качиш за пръв път на АТВ и да се не уплашиш от скорости, съединители, резки движения. Има и много плюсове, но то е и като да сравняваш Бус и лека кола общо взето.
                  Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Понеже темата отива към Спортно или Работно аз да припомня, че си имаме такава тема!
                    П.п Jam от къде ги мъдриш, много кефиш !!
                    Non scholae sed vitae discimus.

Коментар

Еми аз първоначално мислех много за Kawasaki Kfx 700,но след това се навих за 4x4,защото живея на високо и може да го използвам като работно.През зимата може да си чистя снега по нашата улица,защото никой не я чисти и също така може да си вършя много работа с 4x4през зимата също така и през лятото.А с Kfx-са не съм запознат много и не знам дали не е скъп за поддръжка.

Коментар

Карането на атв с включено 4х4 доста уморява ръцете, в завоите увлича и т.н доста помага в определени моменти но нестава за постоянно каране.Колкото до поддръжката на КФХ700 не е по-различна от на останалите в този клас дори е по-опростено понеже е само със задно.

Коментар

Също така искам да питам на колко киломерта на КФХ-са му се прави ремонт.И също така при ремонта какво се сменява.Имам предвит бутало сигменти и .... .

Коментар

А и също така си имам ремаркенце и може да си върша много работа с него.Затова искам да е 4x4,а с КФХ-а не може.

Коментар

Я па ти не може!

Погледни брутфорс как скубе надценили се вранглери:

КФХ-а ремаркенце нема да усети, само ти требва по читава пружина за вариатора.

Ресурса на двигателя е огромен, ако не се оставя без масло и реглаж на клапани ще ти писне да я караш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X