Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обработка на снимка?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  От: Обработка на снимка?

  Е, зависи от целите все пак, тоест какво иска да каже фотографа със снимката. Детайлното и перфектно показване, може да е безупречно от технична гледна точка но пък да е безсъдържателно и обратното.

  Колкото до цветовете, липсата или баланса им, напълно съм съгласен с тезата, че авторът е този, който решава. Аз лично не приемам критики от рода на: "ама така е по естествено", а иначе не е примерно. Твореца чрез своето изображение иска да ни предаде емоция, да ни каже нещо, да нашепне... Не винаги успешно, не всеки, не за всеки зрител е достъпно... Но изконно право на Твореца да решава как и какво иска да ни покаже. А това какъв баланс, сатурация и даже дали въобще с камера или пък с бои и четка е съвсем второстепенен въпрос.
  VPetrov.photography

  Коментар


  • #32
   От: Обработка на снимка?

   Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
   За коя снимка става въпрос? Коя версия?
   Говоря принципно, понеже знам че мнозинството гледат снимки най-вече на стандартни монитори, и като знам че повечето няма да видят съответното цветоподаване което ще го виждам в случая на моя монитор, гледам поне дадената снимка да е оптимизирана за масовите стандартни монитори...
   Иначе относно възприемането на дадена снимка, като виждане и поглед си е индивидуално за всеки фотограф.

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

   Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

   deneme
   Зареждам...
   X