Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сваляне на снимки на компютър през Wi Fi

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Сваляне на снимки на компютър през Wi Fi

  Великите разработчици на олимпус нямат софтуер за безжично сваляне на снимки от камерите с вградено Wi Fi на компютър.
  Защо ????
  Софтуера, който предлагат Oi.Share работи само на мобилни телефони.
  Все пак с малко играчка това има как да се случи.

  Всички олимпуси се опитват да го играят рутер - демек раздават ип адреси и си правят собствена мрежа. Имат и някакъв орязан уеб сървър.
  Ползвайки тази информация можем да направим следното.
  1. Стартирате WiFi модула на камерата.
  2. Намирате мрежата на камерата в WiFi листа на вашия компютър и се връзвате на нея - с паролата дадена ви от камерата в connect to phone меню. Можете да го оставите автоматично да се свързва следващия път и да ви запомни паролата и мрежата. При последваща операция само я избирате и се конектвате на нея.
  3. Следа като сте се свързали с мрежата на камерата отваряте Command Promt и в него пишете ipconfig натискате enter от резулата копирате Default Gateway това е ип адреса на камерата.
  4. Пействате го в браузър по избор и вече имате възможност да изтеглите снимките през уеб интерфейса на камерата. Можете да си направите букмарк на адреса за последваща операция.

  Методът би трябвало да работи за всичко олимпус фотоапарат с вградено wi fi. За съжаление специално с оли не работи ви фи тетеринг и няма как да го закачите безжично с уайт рум и щли фото сопата.

  Като цяло на мен технологията ми се струва много еФтинко решение. Много липсва и възможността да закачиш подобен фотоапарат във домашната си вътрешна мрежа и да можеш да ползваш DLNA директно от него.

  Като цяло WiFi то е полезно само ако искаш да управляваш камерата от телефона си или да сваляш снимки на телефона. Има много какво да се желае от него. Хардуера го има, липса софтуера. Жалко, че не е направено както трябва. За пореден път се убеждавам, че липсата на концепция и инженерна мисъл, може да съсипе всеки добре замислен продукт.

  Ще се радвам, ако моя рисърч помогне на някой.
  Последно редактирано от Daniel; 13-07-17, 21:30.

 • #2
  От: Сваляне на снимки на компютър през Wi Fi

  Хората са го измислили отдавна, Дани. Програмата се казва Камера контрол (верно, че е с немски родители) и позволява освен прехвърляне по вифи и командване на апарата от компютъра.

  https://rebs.biz/cc/de/index.html
  Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
  Колин Макрий

  Коментар


  • #3
   Re: От: Сваляне на снимки на компютър през Wi Fi

   Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
   Хората са го измислили отдавна, Дани. Програмата се казва Камера контрол (верно, че е с немски родители) и позволява освен прехвърляне по вифи и командване на апарата от компютъра.

   https://rebs.biz/cc/de/index.html
   Това Коко работи на същия принцип, след това което аз съм написал вместо в браузър трябва да си настроиш тука камерата ип адрес ссай ди и т.н.
   Разбира се че е по добро от браузър, но и човека си е написал, че това си е чисто хобаджийско софтуер.

   Коментар

   Активност за темата

   Свий

   В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

   Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

   Зареждам...
   X