Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Къде греша с обективите Олимпус

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • #31
  От: Къде греша с обективите Олимпус

  Какво пък ти е станало на софтуера ?
  Издъних се на Тюринг теста

  Коментар


  • #32
   От: Къде греша с обективите Олимпус

   На софтуера си му нямаше нищо, прочетох, че мога да ъпдейтна до най новата версия ако искам....... и го направих.
   Ред от недоразумения дойдоха с новия софт, като започнем с тотално разместване на функциите в менюто и завършим с чисто практически, като бавното фокусиране. Връщане назад както са обявили разработчиците няма, което лично мен ме лиши от ползвани от мен функции, които може би са ненужни и липсват в новия ( стария 1.0 нов 1.4) Също така ъпдейта засяга само тялото, не влияе на обективите. Аз загубих повече от колкото получих, с моя модел на снимане и това което получавах. Ааааама нали ще го сменявам, дори не съм го поставял на въпрос.
   И нов или по различно формулиран въпрос: Кое тяло да избера за да снимам най-близко до натуралното, пояснявам: не обичам ефекти и допълнителната софтуерна обработка, позволявам си понякога да кропна или "изсветля" недоекспонирана снимка, до там.
   Няколко пъти срещам писания за силни и слаби цветове, големи и по-големи матрици, наистина единственото което желая е натурални и близки до действителността фотоси.
   Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
   Димитър Димов +ЧЧ7784854894

   Коментар


   • #33
    От: Къде греша с обективите Олимпус

    Интересно. Никога до сега не съм видял олимпус да отнемат функции при ъпдейт на софта. Само добавят. Същото за фокусирането - по принцип става по-добро когато въобще има промяна. Отделно че 1.4 за Е-500 няма, спира до 1.3. И големите промени са в 1.1, като нищо не се отнема.

    Коя функция ти изчезна ? И въобще - малко ми мирише че при теб са се натрупали катаклисмични събития в кратък интервал от време и виновните не винаги са тези които мислиш.

    Обективите се ъпдейтват през тялото, и за тях си има отделни версии на софта. Когато има.

    За телата - ако говорим за 4/3 - всичките са си приятно неутрални. Когато има ексцесии по принцип е от реглажите на жпег-а, но така или иначе ако търсиш неутрални тонове си ги търсиш снимайки в ORF. При моделите след твоя цветовете са може би една идея по-ярки понеже се минава от кодак матрица на панасоник с други характеристики. Е, има още една кодак матрица след твоята, на Е-400 (на Е-410 и Е-420 е Панасоник) но в общи линии каквото можеш да правиш с единия можеш и с другия. Легендата за кодак матриците е неубиваема (уж били по-точни в цветовете, уж това, уж онова) - за мен това са си таратанци. Е-330 излезе преди Е-500, 330ката е с панасоник, 500ката с кодак - и двете си дават едни цветове, различни от тези на Е-600/620 примерно.

    За експериментиране Е-1 цата е много благ апарат, но си остава стар (първия 4/3 апарат въобще). При него удоволствията са други, по-добри снимки от твоя надали ще прави.
    Издъних се на Тюринг теста

    Коментар


    • #34
     От: Къде греша с обективите Олимпус

     Поздрав, ще уточня: малко объркващо се е получило. Софта си е 1.3 ( грешка по невнимание) в по-голямата част функциите са разместени.
     Визирам нещо много просто, например скрол бутона работи/обслужва различни функции, Малкото копченце зад спусъка заработи със странни функции ( една от тях харесвам) Всъщност нищо трагично, но когато си свикнал с "нещо" на кого му е нужно да го променя.
     Обикновено бавния фокус не ми е проблем, рядко снимам динамични картини, но когато фокусира бавно е осезаемо бавно.
     Ще избутам и днес и догодина скачам на следващия, ако и той ми направи 250-300К снимки пак ще го сменя.
     Благодаря за всичко което знаеш и споделяш.
     Весело посрещане на новата година.
     Land Rover Discovery I 1996 2,0 MPI - SOLD
     Димитър Димов +ЧЧ7784854894

     Коментар

     Активност за темата

     Свий

     В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

     Най-много потребители онлайн 4,660 в 18:02 на 07-04-20.

     Зареждам...
     X