Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nikon D3200, съвет?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Nikon D3200, съвет?

  Здравейте, преди време реших да имам ново хоби, съответно се сдобих с това апартче по съвет на колега от форума. Направил съм с него не повече от 200, 300 снимки и установих, че не ми се отдава тая работа. Това си е изкуство и не е за всеки.
  Мисля да го продам, има карта с памет и 2 обектива, 18-55 и 55-200. Според вас каква цена мога да му търся?

 • #2
  От: Nikon D3200, съвет?

  Колега, влез в базара на Фото-форум и виж там как вървят.
  По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!

  Коментар


  • #3
   От: Nikon D3200, съвет?

   Разбира се, че съм погледнал. Не съм наясно обаче броевете кадри, влияят ли на цената и при тези характеристики с тази окомплектовка, каква цена бих могъл да търся. Благодаря все пак.

   Коментар


   • #4
    От: Nikon D3200, съвет?

    Естествено, че броя кадри влияе отрицателно на цената. Ако си обърнал внимание, понякога към обявите има по една жълтеникава снимка с броя кадри за дадено тяло. Щом твоето е под 1000, направи му и една такава снимка към обявата и може да пуснеш леко по-висока цена. Да речем около 800 лева за комплекта. Такава жълта снимка може да извадиш от снимка на екрана с резултата, който ще ти даде програмата "Nikon shutter count".
    Има два важни момента в живота на човек. Първият - когато се е появил на този свят. Вторият - когато е разбрал защо.
    Марк Твен

    Коментар


    • #5
     От: Nikon D3200, съвет?

     Абсолютно съгласен! Броят кадри при фотоапаратите е нещо като пробега при автомобилите - показва колко приблизително животец остава на даденият екземпляр.Формирането на цената,обаче,е много сложен процес.Да поясня - в страните,където работническо селската-власт е определяла начинът на живот,във по-голямата част от населението се е оформил съответно и подобен начин на разсъждение : Купих магарето за 200 лева,цяла година го храних за около 55 лева (е,ами работило ми е,нали това му е работата,за т'ва не влиза в цената) та,как да го дам за по-малко от 400..?! Е,тука влизат и любовта и желанието,с които съм го хранил и ползвал... Виж за справка Тойота в раздела за продажби,за да разбереш какво искам да кажа... Е,ако не искаш обявата ти да е актуална 2-3 години и накрая да се окаже,че продаваш 3200 на цената на 7200,тогава разгледай ибейята...
     Не ме е страх от големи разходи - страх ме е от малки приходи!
     Най-добрият ром е студеният ром!
     Кралско правило : Със камила може,с камилар - не!!!

     Коментар


     • #6
      От: Nikon D3200, съвет?

      Първоначално публикуван от Борислав Ангелов Преглед на мнение
      ... Това си е изкуство и не е за всеки.
      Снимането не е изкуство, то е средство.
      С апарата можеш да правиш изкуство, но можеш и да запечатваш моменти. Въобще не е задължително някой да ги приема като изкуство или да ги сравнява с други запечатани или ретуширани моменти. Това са твоите моменти и твоето настроение в тези моменти. Ти си и автора, и публиката.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

      Зареждам...
      X