Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • marrio
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Според мен си избрал правилната фирма,никон имат доста обективи,това е от огромно значение,първия ми дслр беше пентакс isdl,после k10d и после никон d300,разликата беше брутална за мен,насладих се на истински автофокус,дори и на слаба светлина имах фокус за разлика от k10d,все още разпознавам специфичния шум при хънтене на автофокуса на пентаксСега са ги пооправили,но от към обективи е зле положението,а те са най-важни,например за 50мм се сещам..до скоро имаха един 50мм на 1.4 със съмнителни качества..имал съм го,никон имат четири 50 милиметрови и всички са добри дори и 50 1.8d който струва нов в магазина 210лв

  Остави коментар:


 • radikyokushin
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Имал съм и за мен D7100 е перфектната кропка.
  В много отношения е по-добър, дори от 35 мм-ровите тела при ниския клас, като D600 например.
  За въпросния Пентакс не мога да кажа нищо от собствен опит, за съжаление. Изглежда добра машина, но както и преди мен са казали колегите - наличието вече, на обективи от едната система, до голяма степен предопределят избора в случая.

  Остави коментар:


 • Венцислав Петров
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Съвършено вярно. Всъщност апарата няма почти никакво значение, често се сменя, постоянно се развива... А всъщност същината във фотографията са обективите... Заради едни конкретни 4 обектива избрах Пентакс. Уникални, невероятни и възможни за купуване..., нямат еквивалент... В днешно време стремежът към постигането на едни параметри добре изглеждащи на хартия довежда до това, че всички снимки си приличат. Аз определям тенденцията като оптично стерилна и безлична... Но това е една много дълга тема и няма общо с телата...

  Остави коментар:


 • lubashki777
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Има и още един фактор натежаващ в едната или другата посока...
  Това са вложенията в обективи за едната или другата марка.с две думи...ако се спреш на Пентакса, тепърва ще трябва да влагаш хиляди левове за качествени обективи, докато за Никона вече ги имаш...или поне отчасти, ако не всичките...

  Остави коментар:


 • Goblin
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Баланса на бялото на К3-ката би трябвало вече да е със системата на Multi-P на Рикох, които след като купиха Пентакс започнаха обмена на технологии. До тук това е единствената система която съм видял да изравнява и на моменти да надминава тази на Олимпус, особено при снимане със светкавица.

  Не притежавам нито един от двата, но би следвало да е равен или по-добър от д7100цата във всяко едно отношение освен в автофокуса, конкретно в следящия автофокус. Там така или иначе много зависи от обектива, та е относително, но всичко останало бидейки еднакво - 7100цата би следвало да е по-добра. Остават специфичните за двете марки хитрини - кроп режима на 7100цата от една страна, режима "Млад звездоброец" на К3-ката от другата страна, при която изключително хитро се ползва стабилизиращата система на матрицата в режим екваториално следене в рамките на различен интервал време, според обектива. Това само по себе си е достатъчно за да наклони везните ако се ползва за снимки на звездно небе.

  Остави коментар:


 • a100
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Благодаря за изчерпателната информация. Това за идеалния жип е тема, дето винаги има какво да се изстиска от нея. А иначе, машинката ми харесва, само дето трябва да се навия да ида до София да я пипна и да я усетя. А как ми потекоха лигите по т. нар. "лимитед едишън"... Ако и на живо е толкова готино, ще го взема.

  Остави коментар:


 • Венцислав Петров
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Правя едно малко уточнение и ще продължа тогава с отговорите. Когато създадохме този форум с Брат ми преди много години, почти всяка трета тема беше този джип ли е най..., или онзи... Изминалите вече повече от десет години, уточниха ясният и категоричен отговор, че най, супер и прочие джип няма и няма да има... засега, поне докато не намерим къде си паркира Люк Скайокър спидера... но го търсим... Та искам да кажа... намирам, че същото важи и за фотоапаратите...

  На темата: Като механична конструкция, К-3 е почти перфектен. Много здраво тяло, което е направено ЦЯЛОСТНО от магнезий и няма никакви пластмасови елементи. За мен това е важно, при по-сериозни механични натоварвания определено се изплаща. За моята ръка, апарата е удобен, но става перфектен когато му се сложи батерийният грип. Но подчертавам, че имам голяма ръка и не съм сигурен, че всички ще мислят така. В механичната конструкция, единственото, което не ми харесва е, че достъпът до портовете е през капаче от еластична гума. Не ги обичам, тези решения, предпочитам както капачето на SD картите, твърдо и с щтракане за заключено положение. Другото, което не харесвам е, че интерфейса за батерийният грип (дръжка) е отново с гумена тапа, която лесно може да се загуби, особено ако често се сваля, слага, както при мен...

  Цветопредаването е нещо твърде относително и е сложно да се оцени обективно. Аз го намирам отлично, балансирано и с голям динамичен диапазон. Снимам само в RAW така, че от jpg и точност на цветовете там дори нямам представа.

  За моите цели фокусът е достатъчно бърз, има възможност за добра адаптация към конкретни ситуации, следене на обект и прочие. Снимам само със добри светлосилни обективи, което трябва да се отчете също като важен фактор в случая.

  Току що се върнах заедно с една група приятели с които изкарахме известно време на високо в Рила с цел тестване на екипировка, включително и К-3. Ще систематизирам и внимателно опиша детайлите, но накратко, апарата се представи над очакваното.

  Остави коментар:


 • a100
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Тестът е впечатляващ. Ще следя пост-ефектите от стреса върху машинката.
  Какво ме интересува - удобен захват, бързина на фокуса, цветопредаване. Херметизацията я видях. И (важно) личното усещане на непредубедения ползвател.
  Наздраве!

  Остави коментар:


 • Венцислав Петров
  отговори
  От: Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Ще е добре да уточните, в детайли, какво точно ви е важно и какво искате от камерите, за да може (поне аз евентуално) да съм полезен. Много време избирах апарат и за моите критерии, К-3 няма никаква алтернатива в момента. Това подчертавам е за моите изисквания. Започнал съм да пиша едно по широко ревю за камерата, сега виждам че банера към него вече е изтекъл, ето линка: http://adv-bulgaria.com/forum/%D0%B2...80%D0%B0%D1%82

  Тепърва ще добавям, но ми е нужно време...

  Остави коментар:


 • a100
  започна тема Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Ха сега де, PENTAX K-3 срещу NIKON D7100

  Здравейте колеги,
  От близо година съм горд собственик на Никон Д7100. Хубава машина, солидна, добре лежи в ръката... Само дето, гадовете от Пентакс решиха да изкарат К-3... И тъй като доста години бях с пентакс, а и първото ми тяло след зенита беше Пентакс Р30т (знайно е, че първата любов е най-силна), се замислих... Наоколо няма къде да пипна К-3, а само сравнението на техническите спецификации не са нещо, на което да имам 100%-во доверие.
  Та, има ли някой, от първа ръка с инфо за К-3 или (дай боже) да може да ми ги сравни двата?
  Благодаря предварително!!!

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

Зареждам...
X