Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой от тези двата

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Кой от тези двата

  Спрях се на тези два модела с почти сходни характеристики (според мен), OLYMPUS E-450 и CANON EOS 1000D . Ценова разлика имат и на визия ми допада повече канона. Искам да попитам дали си заслужава да взема по-скъпия, или и олиппуса ще ми върши същата работа , която е чисто любителска. Не мисля (поне за сега) да сменям обектив.
  FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

 • #2
  От: Кой от тези двата

  И двете посочени тела са в долния клас на ДСЛР. Обаче матрицата на Канона е по-голяма и като следствие по-безшумна. Съответно можеш да снимаш на по-високо исо и да получаваш по-чисти снимки. Всичко това на теория защото не само исото влияе брутално на шума в една снимка. И двете тела са без стабилизация, но при Канона китовия обектив е стабилизиран, за което не съм сигурен как е при Олимпуса. От тази гледна точка ще можеш да получаваш снимки без размазване при много по-ниски скорости с Канона. Така имаш възможност за по-творчески поглед върху дадена тема за фотографиране. Всичко това обаче при Канона иска снимане в RAW и след това обработка в някой фоторедактор. Ако снимаш в джипег то олитата са ненадминати по цветопредаване там. Казано по друг начин картинката от олито е бонбон без допълнителна обработка. Задай си въпроса дали си склонен да дежуриш на компютъра след един дълъг снимачен ден, за да доизкусуриш снимките или предпочиташ веднага да ги пуснеш в нета. Ако те забавлява допълнителната обработка - скачай на Канона. В противен случай олито е твоят апарат.
  Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
  Колин Макрий

  Коментар


  • #3
   От: Кой от тези двата

   Благодаря колега за обобщения отговор.
   FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

   Коментар


   • #4
    От: Кой от тези двата

    Аз също съм за Canon!

    Коментар


    • #5
     От: Кой от тези двата

     Когато отидох на място си смених решението и взех ето този CANON EOS 1100D+EF-S18-55IS II , който е доста повече от това за което бях тръгнал.(тръгнах за витара , а се върнах с гранд ). Сега му разучавам възможностите и снимам на воля.
     FREELANDER 2000 TDI 1999 г.

     Коментар


     • #6
      От: Кой от тези двата

      Честито, колега! Сега ще можеш да снимаш и видеоклипове с него. Успех в разучаването и очакваме снимки с новата придобивка.
      Искам винаги да съм най-бързия, дори и на паркинга!
      Колин Макрий

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

      Зареждам...
      X