Колата от снощи е в движение,лагера го смених и нищо не тропа ,скърца и т.н
Съединителя е толкова мек,че първоначално натискане,имам чувството че на педала е изпуснала помпа.
Двете помпи са нови,течноста също.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Леко износен първичен вал на скоростната кутия
Свий
X
-
Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеКолко нютона се стягат болтовете на маховика на паджеро галопер ?
Остави коментар:
-
Калайдисването с нищо няма да навреди на лагера, взимаш си 2RS лагер с метален сепаратор, разкапсуловаш го внимателно с ножче, измиваш греста и с мощен поялник калайдисваш.Ако вала на кутията е много засран включваш я на скорост, викаш един помощник отзаде с дрелка и камък да върти, а отпред с дремелче и абразив внимателно поправяш щетите.Мястото не е толкова отговорно и отрпед можеш да направиш шийката на вала леко под конус, за по-лесно подвеждане на лагера.По принцип тези валове са предвидени да влизат "мазно" в лагера, съвсем допустимо е и да превъртат леко.
На предната ми кола този лагер практически липсваше, тоест блокирал е по някое време, капачките и сепаратора са заминали, съчмите са се изсипали и бяха останали само вътрешната и външната гривна.Това го установих като ми се скапа съединителя, при каране нямаше никакви признаци за проблем.Последствия за кутията нямаше никакви.
- 1 like
Остави коментар:
-
Новия лагер със шублер средна хубост ,дава 16,93 мм ,тоест на практика ,хлабината става 0.23 мм.....
Остави коментар:
-
Недей, за втулка на полуоска го грееш 2 пъти повече, за набиване във вала на няколко тонен ротор и повече. А кога се върти зависи от масла, водач и др, + техн изправност.
Остави коментар:
-
Калайдисването иска доста стопляне на детайла, който и да е от двата-вала или лагера. А това стопляне може да се отрзаи лошо. Аз си предпочитам варианта с центрите.
Ама и без нищо да се прави-не би трябвало да има някакво лошо.
Той този лагер се върти само когато съединителя е натиснат, през другото време се вози.
-
Локтайт 270 - зелен е за тая работа , ама при следваща смяна на съединителя - жална ти майка...
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.
Остави коментар: