Някой правил ли го е и знаете ли къде могат да ми свършат такава работа? Буталата са за 28мм палец, биелата - 25. Палецът минава през биелата свободно, за да влезе в буталото трябва нагряване.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Втулки на бутало за по-малък палец - къде?
Свий
X
-
Целта е да се ползват по големи бутала, които са със по-голям бутален болт /палец е на руски, моя грешка/, който не е плаващ към буталото ,а влиза след като се нагрее последното. Двигателят е съветски, така са го измислили. При работата му и стигане на работна температура най-вероятно има движение ,защото виждам леки следи.
Коментар
-
Именно заради топлинното натоварване и различните материали никой не прави така. Ако беше да стесняваш дупката на биелата съм по-склонен да приема че може да се случи, ама към набиване на втулки в буталото съм силно скептичен.
И да, най-вероятно след загряване буталото "охлабва". Пробва се лесно с горелка. Масовия случай при тая конструкция е да има зегерки или някакво друго странично ограничение, за да не отива където си иска и да дращи цилиндъра.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Аз ако разбирам правилно, ти трябва лагер на биелата. С мазане и пр. Прав ли съм?
3 мм баш на такова прилича.
...че описанието горе е объркано. "за да влезе в буталото, трябва нагряване" а на биелата по-малка дупката.
Виж се уточни.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Втулка с дебелина на стената 1.5мм от алуминий... дори да се навие някой да ти я прави, после при набиването ще я смачкаш. Ако се направи от бронз, стават три метала, при работа с нагряване е източник на проблеми.
Взел си грешните бутала, или търси такива с 25 отвор за буталния болт, или биели с 28.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Двигателист Преглед на мнениеГорната глава на мотовилката няма ли да позволи престъргване до 28 мм? Предполагам, че там има втулка, щом казваш, че лагерува?
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеВзел си грешните бутала, или търси такива с 25 отвор за буталния болт, или биели с 28.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Да. Не се изразих точно. Ясно е, че най-добре друго бутало, или мотовилка, но според мен ще е трудно да се намери, защото трябва да се спазят много други размери. По-скоро визирах престъргване и набиване на нова втулка в горната глава. Като втулката да се търси подходяща от модел, който я предлага като резервна част, а не да се изработва. Само като идея - доколкото помня буталните болтове на на Мерцедес ОМ602, 603 с принудително пълнене са 28 мм и въпросната лагерна втулка се предлагаше като резервна част. Може би, ако има каталог на Kolbenschmidt, Mahle, Glyko, където може да се търси по размер, защото все пак и дължината на втулката има значение...
Коментар
-
Аз си мислех да избягам от старата технология буталният болт да е с натяга към буталото ,а новата втулка ,която ще е от бронз да лагерува с болта. Има бутала ,които заводски излизат с бронзови втулки. Въпросната втулка при поставяне в буталото няма да е милиметър тънка, а ще е по-дебела и вече след монтажа ще се престърже на нужния размер.
Ако някой знае как да намеря бутало плоски 100 диаметър с 25 болт и около 49 компресионна височина да даде съвет. Това ,което съм намерил е с 28 болт.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Phantomaz Преглед на мнение....Буталата са за 28мм палец, биелата - 25. Палецът минава през биелата свободно, за да влезе в буталото трябва нагряване.
Нещо ми се губи.
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Може би, защото ти се губи ,че искам да използвам неоригинални бутала, които са с 28мм болт ,на биела за 25мм болт. Както казах и едното и другото бутало са от съветска техника съответно зил и уаз. И на двете бутала болтът влиза с натяг именно в буталото.Последно редактирано от Phantomaz; 10-07-25, 10:09.
Коментар
-
А проверявал ли си дали могат да ти изработят бутала по поръчка?
При гуглене излизат някакви резултати.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар