Аз подкрепям мнението на Венци!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
УНИВЕРСАЛЕН МОДИФИКАТОР (Добавки към маслата)
Свий
X
-
Не сьм сьгласен с Венци . Имам приятел в С. Петербуг които от 93 г продава един швейцарски рематализант" Lubrifilm Metal " и няма нито едно оплакване от клиент . А все пак доста от руснаците са фенове на автомобилите си и се ровят до молекулярно ниво вьв всичко което става в колата . Пробвал сьм го и на мои лични автомобили ( няколко ) .
А производителите на масла не ги харесват по икономически , а не по технически причини ( не че няма и измислени препарати ). Всеки производител се конкурира с останалите и за да поддьржа ниски производственни разходи , не слага и един милиграм в повече от сьставките с които се достига покриване на сертификационните изисквания за сьответния клас . Между качествените масла разликата е не толкова в качествата , колкото в маркетинга и дадените за реклама пари ,
Освен това Lubrifilm не е добавка м защото не подобрява маслото , а изгражда метален филм по износените части . като лекарство за стар човек - няма да го направи нов , но го поддьржа в нормално сьстояние .
Пробвал сьм го и мога да гарантирам .
Коментар
-
"Хадо" не е реметализант, а металокерамичен филм.
Идеята за реметализантите е несъстоятелна по принцип. Особено с обещанието за основен ремонт с едно наливане в дупката за маслото. Това са в най-доблия случай медни и цинкови наноприсадки към маслта, които частично подобряват мазането като уплътняват луфтовете. Това веднага обезшумява всичко въртящо се, намалява вибрациите, докарва усещане за щастие, вдига цената на продавания таралясник и работи ден до пладне. Като тефлоновите присадки, де да знам що им мина модата)
Хадо-то и аналозите му са също наноприсадки, но неметални. Кой квото има по-евтино, това и сипва. В нашата кантора например - диаманти. Ама не е лошо и хексагонален борен нитрид, кубичният не става, и борните карбиди са хубави. И също работи ден до пладне, освен ако всичко не е проектирано за такова масло. Тогава тоя субмикронен пясък стърже по повърхностите, обаче плътно, и ги загрява локално до там, че се циментират. Наистина. Става много здраво, и може да работи и без смазване... известно време.
Дребният проблем е че всичко това е правено наистина за военните, и значи за нискоресурсни механизми. За сравнение - мотострелковият батальон има 700 души личен състав, 400 машини, и в настъпление губи 200 души убити и нелечимо ранени на час. Това не е по мерките на НАТО, по нашите си атаката се е задавила при 30% убити, и отбраната спира да е устойчива при 50%. Това са чудовищни загуби, наистина страшни, и никаква техника не може да издържи в такива условия. ХАДО-то служи само за да остави на ход остатъците от вече разбитите машини докато загинат и останалите.
Видимото подобряване в работата на агрегатите е само за прости условия, и както всеки наркотик иска непрекъснато увеличаване на дозата...
Коментар
-
До: УНИВЕРСАЛЕН МОДИФИКАТОР (Добавки към маслата)
преди години имах един москвич 412 имах приятел в мкомплект33 които внасяха тогава модификаторатогава течеше рекламната му кампания приятела ми ми донесе една апаковка по инструкция смених маслото с ново и тръгнах за провинцията добафката налях след като минах около 30км.на загрял идостигнал работна температура двигател от първия тунел на Витиняго пуснах по инерция стори мисе че двигателя много ручи че е вдигнал оборотитеодбих и наистина наложи се да ги намаля после към Ябланица пак имаше намаляне на оборотите изводите-разхода падна с около литър литър и половина газ паленето стана много по лесно на студен на газ имаше някакви клопаници в двигатела изчезнаха разходът на масло рязко намаля така съм минал по пътищата над 40000км. азабравих да кажа че колата беше на 205000км.реални нейни защото я имах от нова на 249000 я подарих на един комшия от село който и до ден днешен я кара вече спряна от движение по нивите и си върши работа лично аз съм доволен от универсалния модификаторне си натрапвам мнението на никого просто това ми показа практиката
Коментар
-
Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнениеНе знам дали самите добавки вредят на двигателя,но мога да ви кажа куриозен случай с мен и Хондата ми преди 3 години.Бях и налял такава (скъпа) добавка за нови двигатели,тъй като тя не харчеше масло,но го направих ей тъй,от интерес.На един черен междуселски път,предната гума настъпа конска подкова,подострена като нож и тя удари картера,като се заби в него.Дупката беше толкова голяма,че маслото изтече за минута.Нямаше кой да ми помогне и реших да рискувам.Карах 26 км без масло в картера до съседното село,като внимавах все пак да не качвам оборотите на двигателя над 1000.Там залепихме картера с кит,наляхме М10Д и се прибрах в града.Преди 6 месеца продадох колата без последствия от тази случка.Нито се "обадиха" лагери,нито започна да харчи масло.
Мисля все пак,че всичко това се дължи на добавката,която сложих просто от любопитство!
Коментар
-
Карам с УМ Алфа Ромео 146 1.6TS след добавянето му в маслото на 12 януари 2008 г., като първо впечатление, установих подобряване на старта при ниски температури и по-ниско ниво на шума в целия диапазон работни температури на двигателя.Наблюдения върху разхода нямам.Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.
Коментар
-
Аз пък някога нарочно източих маслото на една шкода 120 с познавателна цел без каквито и да е добавки. Разтропа се след около 200км. градско...
Сещам се за един приятел с Жигула, на която след удар в картера се беше строшил смукателят на маслената помпа. Човекът я кара близо година на светеща лампа за маслото...
Та и без добавка всеки двигател ще мине 50те км от рекламата на УМ...
На мотоциклета ми КЛР 600 се беше отлепило стъкленото прозорче за следене на нивото на маслото и от в. Мургаш се прибрах с изхвърлено масло - нищо му нямаше.
След това налях Dura Lube и резултатът беше рязко влошена работа на съединителя. Откъм шум и разход на масло нещата не се промениха изобщо.
Добавките за чистене на радиатор определено вършат работа. Тези за запушване на течове също. При тях обаче е важно да се знае, че радиаторите не трябва да се оставят без охладителна течност, след сипването на тази добавка - при контакт с въздуха тя се втвърдява и резултатът ще е запушен радиатор и парно.
Това не е непоправимо, предвид че тази добавка се разгражда от почистващата"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнениеКарам с УМ Алфа Ромео 146 1.6TS след добавянето му в маслото на 12 януари 2008 г., като първо впечатление, установих подобряване на старта при ниски температури и по-ниско ниво на шума в целия диапазон работни температури на двигателя.Наблюдения върху разхода нямам.
За тези пари трябва да е магическо.
Ти колко пъти си сипвал и какво количество на колко масло?ONROAD & OFFROAD ONLY WITH ALLWHEEL PERMANENT DRIVE
Коментар
-
От: УНИВЕРСАЛЕН МОДИФИКАТОР (Добавки към маслата)
Преди 4 години /преди кризата/ си купих Хадо за двигател за едната кола - Клио 1,8 от 92 - сложих го и никаква разлика не забелязах... от тогава има 3 смени на масло - колата се кара само в София. Сложих добавката, като се надявах да падве разхода на гориво - не се промени. Със същата доставка взех и добавка за скорстната кутия на другата - Лагуна от 95г. - съмнение за тръгнал диференциал - също никаква промяна - не намаля шума, не падна разхода на гориво...
Напоследък Клиото взе да пропушва... яде по малко масло, но отзад не мирише на изгоряло масло, по-скоро като от преобагатена смес... Но в тази криза няма излишни пари за диагностика - не е сигурно, че ще открият нещо, може да се окаже само излишен разход за тая стара кола.
Коментар
-
Аз пък скоро си купих самурай и тъй като двигателя не е много добър, припушва отзад и мисля да го сменям, реших да пробвам маслото ПОЛИТРОН. Като купувах маслото момчето ме усилено ме убеждаваше да си купя и добавка - около 40 лв, а самото масло беше 4л - 80лв 15/40, в брошурата пишеше че ще намалее разхода на масло. Още не съм минал 1000 км, за да видя има ли разлика в разхода на масло, но първото ми впечатление е, че НЯМА никаква разлика в работата на мотора към по добро. Предполагам, че и М10Д да бях сложил щеше да работи по същият начин, все пак за да съм обективен скоро като направя 1000 км ще напиша дали и разхода на масло е бил по малък, но все пак ме съмнява още от сега, просто припушването отзад си е същото както преди.Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
http://www.facebook.com/JeepBG
LZ1GGC
Коментар
-
Ще има да чакаш...
Колкото космодиск помага за оправяне на болни кокали-толкова и тези шарлатански алхимии могат да помогнат на двигателя.
Ама имал си бол пари-дал си...
Пий сега една студена вода, та да си дойде всичко на мястото.Има ли желание-има и начин!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар