Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Течни вериги за сняг ????

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Течни вериги за сняг ????

Нашия бус - форд транзит 1999 г. е със задно предаване и празен е по-зле от жигула комби в снега. Закъсал в София на паркигна в снега. Колеата купил такъв спрей, напръскал гумите и заминал, все едно е сухо. А преди това е въртял гуми на място и е поднасял. Даже един с Нива се е опитал да го изтегли и се е окопал целия.
    Може би в определени ситуации има полза от тях.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
      Така и да има разлика, едва ли ще усетиш, а и не можеш да я измериш. По добре тествай на спиране. Намери си подходящо място, засили се с една и съща скорост, и измери спирачния път.
      Даааа , прав си . На следващия сняг ще пробвам и така .
      ‎По 2 литра са само млякото и сока !
      WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от yanush Преглед на мнение
        Вие дали сте чували за нещо като вериги (човека го нарече "чорапи")което се нахлузвало на гумите и се защипвало с ластици но било направено от гума(пластмаса) с малки шипчета продавало се по европа на цена от 30 до 60 евро давало много добро сцепление слагало се за секунди и не тресяло като веригите не било проблем да се кара с 60-80 км.Не били проблем и оголени участъци с асфалт...Дали сте виждали някъде по българия такова Чудо ...
        Чак "Чудо", ...ако говорим за това от приложените снимки, да има го, в гаража ми, закупено от Йосиф Лагадов, който би трябвало да е член на форума тук. Твърдя че се кара и на сух асфалт без вибраций във волана, на сняг е без проблеми, без буксуване, без преплъзване,... на "ауди 80 яйце". Плетката е нещо като рибарска мрежа, фиксира се с пружини и заключващи механизми, има нещо като скобички за лед, с квадратно сечение на профила от каучук или може би вид пластмаса, не наранява гумите, ...а бе, може и да си прав колега малко "чудо". В кашон са, защото не се нуждая на Quattro с Alpin Pilot.
        Прикачени файлове
        Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

едно прияталче си беше купил такива вериги.но небеше хич доволен и отнего энам че нищо не представляват тия

Коментар

Течните вериги не са толкова голям ташак - държа една лада в гаража, която е доста олекотена и на сняг е ужас - имам си едн такъв спрей за да я пръскам като я вадя от гаража и ядове няма - иска само добро нанасяне - гумата да е по4истена от сняг.

За оффроад не знам...

Коментар

Ето и на какъв борд се натъкнах
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от Nikiboy Преглед на мнение
                Ето и на какъв борд се натъкнах
                Е и какво? Да си купим всичко което ни рекламират? Не, мерси!

Коментар

За сняг не знам,но съм ползвал течни вериги на лед-огромна разлика в сцеплението,само че флакона сваршва много бързо.
                  Да гумата трябва да е чиста от сняг или кал-абе,вършат работа.
                  Чавдар Владимиров
                  0887/912075
                  Ленд Ровър Диско 1
                  Самуад в проект

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Е и какво? Да си купим всичко което ни рекламират? Не, мерси!

Никой не те кара да купуваш, само споделям, че нещо което ми харесва го рекламират. Все пак тези вериги са за първи път на пазара ако не се лъжа.

Коментар

Скоро се наложи да се качвам по заледен и наклонен черен път с лоши гуми. Знаете какво става като през деня има слънце и топи снега, а вечер температурата пада под нулата - огледало! Особено в коловозите. Взех от въпросните течни вериги (точно тези на рекламата). Нанесох ги, след като почистих добре с метличка гумите от снега. Ефектът беше осезателен и много добър, но след 800-1000м започна да се губи. Пак почистване и пак пръскане. Флаконът стигна за около 2км: общо две пръскания на четири гуми 255/60/15. Като извод: на кратки разстояния вършат работа.

Коментар

Аз съм ползвал такъв спрей.Определено има ефект(може би и марката има значение),но е краткотраен-най-много километър.За да преодолееш някакво препятствие,например наклон с лед става идеално като алтернативен варянт.
                        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от Christo Преглед на мнение
                          Чак "Чудо", ...ако говорим за това от приложените снимки, да има го, в гаража ми, закупено от Йосиф Лагадов, който би трябвало да е член на форума тук. Твърдя че се кара и на сух асфалт без вибраций във волана, на сняг е без проблеми, без буксуване, без преплъзване,... на "ауди 80 яйце". Плетката е нещо като рибарска мрежа, фиксира се с пружини и заключващи механизми, има нещо като скобички за лед, с квадратно сечение на профила от каучук или може би вид пластмаса, не наранява гумите, ...а бе, може и да си прав колега малко "чудо". В кашон са, защото не се нуждая на Quattro с Alpin Pilot.
                          Тези вериги Yeti ми изглеждат лесни и удобни - дали можеш да видиш фирма производител/адрес/уебсаит/телефон нещо пише ли ? Благодаря предварително.

Коментар

Течните вериги от билборда посочени от Nikiboy действат.От личен опит вчера и днес върху сняг и отдолу лед във Враца.Напръскване върху чиста от сняг гума и то само върху предните-водещи.Колата катери неизчистено шосе, доста стръмно без проблеми и приплъзване.Рено Меган Седан 205-55-16 зимни гуми които без спрея приплъзват.
                            Погледнах,че спрея е испански- 400 милилитра и на бензиностанциите струва 15 лв.Пише,че съдържа специален тип смола която полепва по гумата и пречи да се приплъзва колата.На шосе без сняг смолата пада от гумата,явно се изтрива.
                            Последно редактирано от cvetizar; 19-01-10, 19:12.

Коментар

Първоначално публикуван от Stanchev Преглед на мнение
                              Скоро се наложи да се качвам по заледен и наклонен черен път с лоши гуми. Знаете какво става като през деня има слънце и топи снега, а вечер температурата пада под нулата - огледало! Особено в коловозите. Взех от въпросните течни вериги (точно тези на рекламата). Нанесох ги, след като почистих добре с метличка гумите от снега. Ефектът беше осезателен и много добър, но след 800-1000м започна да се губи. Пак почистване и пак пръскане. Флаконът стигна за около 2км: общо две пръскания на четири гуми 255/60/15. Като извод: на кратки разстояния вършат работа.
                              +1 Вършат чудесна работа, аз ги ползвах за бус изкатери един доста стръмен заледен наклон после спуснах (на скорост) и от там равно.... доволен съм!!!
                              0887 246718

Коментар

Има ги на всяка бензиностанция Лукойл и според мен вършат работа за къс участък от лед!
                                0887 526 564/ 0897 933 755 /

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X