Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор зимни гуми- конкретни мнения...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор зимни гуми- конкретни мнения...

Здр колеги питам конкретно за следните два модела зимни гуми от които смятам да избера за идната зима за Нисан Патрол къса база. Само да вметна че миналата есен го обух с нови Йокохама Геоландер АТ, и не съм доволен от поведението им при зимни условия, според мен е мн голям компромис да се карат в зимно време, и аз си мислих " о ето далавера купувам си АТ и няма грижи зиме и лете" да ама не е точно така. Галопера го обухме с Дунлоп Грандтрек Сж 6, и разликата с зимната и АТ гума няма да я коментирам, че гледам мн колеги карат АТ постоянно и да не влизаме в спор. Имам мн добри отзиви за Дунлопа но се двуомя и за Йокохамата, цената за бр. е 236лв за Йокохамата и 310лв за Дунлопа. Купил съм си 16'' джанти и мисля да им монтирам гуми с размер 265/75/16 или 275/70/16 дайте и съвет относно размера ако някой има преки наблюдения, който може нека помага с избора. Ако някой кара с Йокохамата да сподели, а иначе аз клоня към дунлопа.
    А ето и сними: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dunlop.jpg
Прегледи:1
Размер:35.5 КБ
ID:6098876Натиснете снимката за да я уголемите

Име:yokohama-geolandar-i-t-g071-1418-t-f-l600-sk3.png
Размер:256.8 КБ
ID:6098877
    NISSAN PATROL Y61 ZD30
    HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

От: Избор зимни гуми- конкретни мнения...

Eдна тема с обсъждани различни модели зимни гуми. Впечатленията ми от изминалата зима с Yokohama Geolandar I/T+ са доста добри. Сравнение с Дънлоп обаче не мога да направя, защото не съм употребявал такива.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

С Yokohama Geolandar I/T+ , качени на Форестер, карам вече 2 зими и нямам никакви забележки, като се има предвид че зимата се завирам по всички ски курорти и подстъпи към хижи. От друга страна Дънлоп едва ли биха се изложили с някой модел, така че взимай която е по-насметка и все ще си доволен.

Коментар

Карал съм и с двете марки, и Дънлопа е по добър според мен .И двата карани на Паджеро ... фултайм.

Коментар

Цената на Йокохамата е мн приемлива, а иначе според мен дунлопа има по добра проходимост извън пътя в смисъл по добре се самопочиства поради по-големите канали и ламели. Аз лично съм го пробвал по черно с мек сняг и кал, йокохамата май си е ориентирана по шосейна. Та така де трябва да мисля - да пробвам йокохама или да заложа на опита с дунлоп. Ако цената беше приблизително еднаква нямаше да се чудя. Погледнах в темата от миналата година и мн приятно впечатление ми направи спомената зимна гума на Тойо Tranpath S1, но не я намирам в онлайн магазините за гуми, ако някой знае представител на тойо за бг и евентуално цена-да драсне някво инф.
          NISSAN PATROL Y61 ZD30
          HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Като тип шарка и двете гуми имат еднакви характеристики, тоест ситна шарка, ламел, два странични канала и посока на движение с напречни канали за изхвърляне предимно на вода. Това е зимна гума а не гума за кал все пак /последното е опитвано многократно/. Колкото до "опита" - и двете са доказани марки, самия факт че Йокохама от доста години произвежда този модел говори сам за себе си.

Коментар

Гледам скъпи гуми обсъждате, да ви дам един сайт с много ниски цени и изгодни условия. (naievtinitegumi.bg)
              Ако пазарувате като фирма регистрирана по ДДС, ДДС-то не се плаща, т.е. от цената преди да преведете сумата изваждате ДДС-то. Плаща се с превод до български клон на Райфайзен. Фирмата - продавач е регистрирана в Чехия, затова не се начислява ДДС-то при покупка от българска фирма.
              Транспорта е включен в цената, гумите идват за не повече от седмица.
              При питане за ДОТ-а отговарят веднага и не ментосват.
              Три пъти сме пазарували досега и трите пъти - отлично. Да не повярва човек!
              Последно редактирано от nickbochev; 28-01-16, 06:49. Причина: корекция на линк
              АИГ-Заваряване ООД
              Заваръчни апарати "DEL"
              http://www.aigwelding.com
              0889 522 036

Коментар

Ниски, ниски, колко да са ниски? Проверих цената за Goodyear wrangler at/sa+ 265/70 R16. Цената на въпросния сайт е с13 лв/брой по-висока от редовната цена на български сайт, от който пазарувах миналата година ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Здр колеги докато се ровя из онлайн магазините попаднах на ето това:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1c97cb2e391a_8.jpg
Размер:26.0 КБ
ID:5681019

NOKIAN HKPL LT 2 245/75 R17 121Q

Ако някой има опит с тая гума нека сподели, и да ли този размер гума ще е подходящ за Нисан Патрол. По калколатор е 1см по висока от оригиналниия размер 275/65/17 с такъв размер съм АТ. А и цената е мн добра 239лв бр. Само си мисля да не е мн тясна и да стой смешно на Нисана. Дайте препоръки относно размера.
                  NISSAN PATROL Y61 ZD30
                  HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

След толкова чудене ето това си поръчах:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:firestone-winterforcelt-bw-directional-jpg-resize-x2000.jpg
Размер:80.7 КБ
ID:5685797Цената и добрите отзиви по американските сайтове наклониха везната към тая гума. Ще ги пробвам и ще видим. Размера е 265/75/16.
                    NISSAN PATROL Y61 ZD30
                    HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Първоначално публикуван от мото 1 Преглед на мнение
                      След толкова чудене ето това си поръчах:[ATTACH=CONFIG]831068[/ATTACH]Цената и добрите отзиви по американските сайтове наклониха везната към тая гума. Ще ги пробвам и ще видим. Размера е 265/75/16.
                      За мн години на всички. Искам само да споделя относно качествата на тази гума от пресния сняг из Варна. Мн приятно изненадан останах от поведението на гумата при : сняг, лед, киша. За цената на която ми стъпаха от 173лв за бр. определено надхвърлиха очакванията ми.Силно ги препоръчвам в по ниския ценови деапазон. Определено разликата е огромна между АТ на Йокохама което карах миналата зима, само да отбележа че и те бяха тогава новички. Такаче по хубаво от зимна гума за зимата няма.
                      Последно редактирано от мото 1; 07-01-16, 00:36.
                      NISSAN PATROL Y61 ZD30
                      HUYNDAI GALLOPER 2 2.5td

Коментар

Първоначално публикуван от мото 1 Преглед на мнение
                        За цената на която ми стъпаха от 173лв за бр.
                        Тая цена за какъв размер? То китайски гуми за джип няма на такава цена, камо ли "Firestone"?
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Около три години и малко под 100 000км с тия - Cooper Weather-Master WSC 265/65 R18 114T, супер доволен, особено на мокро(аквапланинг) и леки заигравки трева/земен път с малко кал, имат още грайфер за една зима, тихи, стабилни.

Карах 2 години с Нокиан зимни, много много добра гума за зимата но понеже е мека надли ще изкарат 50 000км преди да падне грайфера под допустимото.

Преди имах за 2-3 години Bridgestone Blizzak зимни, за мен най-добрата гума за зима, много сняг дори и за малко кал и заигравки по-горите.

Коментар

Първоначално публикуван от Family guy Преглед на мнение
                            Около три години и малко под 100 000км с тия - Cooper Weather-Master WSC 265/65 R18 114T, супер доволен, особено на мокро(аквапланинг) и леки заигравки трева/земен път с малко кал, имат още грайфер за една зима, тихи, стабилни.

Карах 2 години с Нокиан зимни, много много добра гума за зимата но понеже е мека надли ще изкарат 50 000км преди да падне грайфера под допустимото.

Преди имах за 2-3 години Bridgestone Blizzak зимни, за мен най-добрата гума за зима, много сняг дори и за малко кал и заигравки по-горите.
                            Сега ако кажеш и на каква кола си ги карал...
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от Family guy Преглед на мнение
                              Около три години c JEEP JK и малко под 100 000км с тия - Cooper Weather-Master WSC 265/65 R18 114T, супер доволен, особено на мокро(аквапланинг) и леки заигравки трева/земен път с малко кал, имат още грайфер за една зима, тихи, стабилни.

Карах Peugeot - 2 години с Нокиан зимни, много много добра гума за зимата но понеже е мека надли ще изкарат 50 000км преди да падне грайфера под допустимото.

Преди имах JEEP XJ - за 2-3 години Bridgestone Blizzak зимни, за мен най-добрата гума за зима, много сняг дори и за малко кал и заигравки по-горите.
                              Добавена информация

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X