Обява

Свий
Няма добавени обяви.

BFG ALL Terain vs. BFG MUD Terrain

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: BFG ALL Terain vs. BFG MUD Terrain

Слабост при BFG - MT, е че са по-тежки от Дънлопа и предполагам от доста други марки. Преди карах с BFG 235/85/16, и бяха значително по - тежки от Дънлоп 255/85/16 с каквито съм сега. Качих размера и намалих теглото.

Коментар

Аз съм забелязал, че за разлика от МТ гуудрича, МТ/Р гумата на Гудиър не е точно Мъд гума. По-скоро е АТ за офроуд . И на камани не се разпокъсва така, както се случва с гуми спецялно за кал. Както чавдар е написал по-горе, гума държаща стабилно дава възнможност да се кара бавно и внимателно. Зимата обикновенно катеря лед без проблем, разбира се стига да не е огледален напълно, всяка минимална неравност е достатъчна. Това за първа зима, на 2-рата зима нещата са доста по-зле на лед и отъпкан сняг, а аз катастрофирах поднасяйки странично на пряснонавалял върху лед 1 см сняг. Но съм виновен, карайки с несъобразена скорост. Та 2-рата зима особенно много нараства страничното подхлъзване/лично наблюдение/. Като цяло аз съм много доволен от МТ/Р-ите, а и не съм луд фен на калта, падам си ко камани и скали, кадето е неотразима/в кал е 1 идея по-зле, но несравнима с нормално АТ/. Замислям се за зимни гуми, замислял съм се и за летни/което породи идеята за 2-ра, "нормална" кола/, а сега се чудя дали да не са АТ. Обаче съм луда глава и се бухам в дълбоки преспи, кал и неприятни наклони, без предварително да съм решил. А това не е много добре ако не си с сериозна гума, нямаш лебедка и караш сам.

Коментар

Забравих да напиша и нещо допълнително като информация. Един от водещите състезатели у нас пробва да кара с BFGoodrich МТ и ги "разпра" буквално за едно състезание. По този повод се върна на GoodYear МТ-R защото според него са в пъти по здрави и държат на разкъсване и износване...
        Аз лично нямам наблюдения по въпроса...
        VPetrov.photography

Коментар

малко офтопик, но да споделя, че бях много доволен от Hankook Dynamic A/T - макар, че ги карах само няколко месеца преди да продам Галопера... Държат съвсем прилично на умерено кален терен - на яз. Душанци им направих много добър тест по черен път с глина на дъжд /цял ден без да спира/... На сух и мокър асфалт се държаха също като Гудиър Вранглер-зимни /много стабилно/, само дето бяха по-шумни от тях... но все пак Гудиъра беше ламелна зимна гума почти без блокчета...

та не се ограничавайте в избора на А/Т само до БФГ - Хенкук А/Т не са лоши гуми и с парите за 3 БФГ ще си купите 4 Хенкук !
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
            Един от водещите състезатели у нас пробва да кара с BFGoodrich МТ и ги "разпра" буквално за едно състезание. По този повод се върна на GoodYear МТ-R защото според него са в пъти по здрави и държат на разкъсване и износване...
            Това съм много склонен да го вярвам, защото има индикации, че BFG са с по-слаб борд от MT/R-ите.

Само че, това нещо е съпроводено и с една разлика в цената, която за размер 33" е около 150 лв на брой. Т.е. с парите за 4 бр. MT/R ще си вземеш BFG MT и ще ти останат за още почти 2 гуми.

А като сложиш в сметката, че BFG имат 33" за джанти 15", а за 33" MT/R трябва да минаваш на 16-ки ...

При положение, че човек не е състезател или не разполага с нелимитиран бюджет, сметката май повече излиза с BFG ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

В интерес на истината аз като човек най-малко разбиращ от тези работи останах със същото впечатление от BFG MT - разпрах ги при нищо и никакви ситуации, при все че ме знаете че хич не обичам екстремния офроъд.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                В интерес на истината аз като човек най-малко разбиращ от тези работи останах със същото впечатление от BFG MT - разпрах ги при нищо и никакви ситуации, при все че ме знаете че хич не обичам екстремния офроъд.

Не думай
                Аз разпрах 2 Дънлопа, след 2 години никакви проблеми с Интерко (Късмет) и взех тези като по-яки или поне по-евтини

Коментар

Еми ето на тоя велик пепелац бяха обути, едната я разпра клонка с дебелината и здравината на молив , едната при преминаване през коловоз в суха и твърда глина. След време тая с клончето се разпра от срещуположната страна на гумата пак от някаква глупост, вече не помня.
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Еми ето на тоя велик пепелац бяха обути, едната я разпра клонка с дебелината и здравината на молив , едната при преминаване през коловоз в суха и твърда глина. След време тая с клончето се разпра от срещуположната страна на гумата пак от някаква глупост, вече не помня.
                    Да не са били дефектни...няк'ъв брак?

Коментар

Ми как можеш да разбереш? Купуваш си я от магазина и караш. После идват изненадите. Може и да са били дефектни, ама на мен ми приличаха като много слаби бордове... На практика само големите грайфери пазеха нещо, между тях и отстрани беше много мекичко. Хем пишеше че са с някакви карбонови нишки...

Коментар

Еми ето на тоя велик пепелац бяха обути, едната я разпра клонка с дебелината и здравината на молив , едната при преминаване през коловоз в суха и твърда глина.

Да чукна на дърво, ама досега доста клони (и по-дебели, и по-здрави от молив) сме газили, за коловози и боксуване в камънаци - да не говорим, пък чак такива страшни поражения нямаме с Маркан.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Явно аз съм като пича от вица "или глуха акула или свирка без топче"...

Коментар

Или "пепелац без гравицап"

Коментар

Аааа, тя гравицапата е в главата на водача

Коментар

Или си карал с по-меки гуми ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X