Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете. Търся фланци. 5х127

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помогнете. Търся фланци. 5х127

От няколко месеца търся и не мога да намеря. Трябват ми защото дори бурдюр като качвам опират задните гуми в амортисйорите. Не искам да ги поръчвам на стругар. Ако някои знае от каде мога да ги купя много ще ми помогне. Размера на болтовете е 5х127 Гранд Чероки след 1999г.
    Благодаря предварително.

Ама какви са тези дето си ги сложил с 4 дупки бре, твоите са с 5
    По-добре си вземи други джанти, с отрицателно ЕТ.
    А защо не искаш да ги поръчаш на стругар?
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Домързя мъ да търся картинка с 5 дупки. Ще я сменя после.
      Не искам да ги прави стругар щото искат 150-200лв на брои и със сигурнаст ще ги изкривят. А варянта с джанти наистина е по-добър.Искаш да кажеш полужително ЕТ. В момента моите са отрицателно 50мм. Обаче мисля че по трудно ще ги намеря.

Коментар

Я драсни едно лично на Йори (Йордан Колев) неговите стругари ми казаха съвсеем различни цени Така че мисля че е добър вариант
        Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
          Домързя мъ да търся картинка с 5 дупки. Ще я сменя после.
          Не искам да ги прави стругар щото искат 150-200лв на брои и със сигурнаст ще ги изкривят. А варянта с джанти наистина е по-добър.Искаш да кажеш полужително ЕТ. В момента моите са отрицателно 50мм. Обаче мисля че по трудно ще ги намеря.
          ее какви са тия стугари бе? те от кован дурал да ти ги направят ще излезе по-евтино, повече от 20-30 лв. на брой е безумие, а и ако човек е работил повече от веднъж на струг няма да ти ги направи криви..... но цялата работа с фланците е много тъпа, знам че ако са повече от 150 мм. можеш големи поразий да си направиш/
          no signature no problems

Коментар

Правилно, само дето ако са от хубав материал няма страшно за самия фланец. JEEP пък допускат експлоатация с джанти с голям отрицателен
            офсет, така че нещата са горе долу еднакви от гледна точка на кинематика. Е, вярно утежнява се неподресорената маса, ама всички слагат така или иначе по-тежки гуми така че пак са близки нещта.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic

ее какви са тия стугари бе? те от кован дурал да ти ги направят ще излезе по-евтино, повече от 20-30 лв. на брой е безумие, а и ако човек е работил повече от веднъж на струг няма да ти ги направи криви..... но цялата работа с фланците е много тъпа, знам че ако са повече от 150 мм. можеш големи поразий да си направиш/
              Така е брат. Скъпо е ама ако искаш. Те си казват цената. Насила не те карат. А един път ми бяха изкривили шпилките щото дупките не се правят на струг а на кордината. За дебелината мисля че няма да има проблем. От 3години карам Голфа с 7см от зад и дори лагери не съм сменял. При това е хвърчал много пъти с 4 гуми във въздуха.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex

Така е брат. Скъпо е ама ако искаш. Те си казват цената. Насила не те карат. А един път ми бяха изкривили шпилките щото дупките не се правят на струг а на кордината. За дебелината мисля че няма да има проблем. От 3години карам Голфа с 7см от зад и дори лагери не съм сменял. При това е хвърчал много пъти с 4 гуми във въздуха.
                7 см. братле напиши си кръвната група на метална верижка на врата.... поне за донор да ставаш ( базикам се де ) това е зверски опасно ти си луд..... дано и с черокито не направиш чак такава глупост. А стругарите при вас явно са скъпи, тук по телефона питах без да познавам човека каза 50 лв. на брой....
                no signature no problems

Коментар

7 см. братле напиши си кръвната група на метална верижка на врата.... поне за донор да ставаш ( базикам се де ) това е зверски опасно ти си луд..... дано и с черокито не направиш чак такава глупост. А стругарите при вас явно са скъпи, тук по телефона питах без да познавам човека каза 50 лв. на брой....
                  Аз от скоро съм в клуб 4х4. А в клубът на лудите съм почетен член.
                  Шегата на страна. Няма абсолютно никакъв проблем. Е, натоварва се малко повече лагера и леко окачването ама чак пък опасно не е.
                  На снимката са 4см. и имат тюф за Германия.
                  А дали този стругар ще направи такива (като на снимката) за 50лв.

Коментар

Някъде съвсем скоро гледах стандартни фланци.Никой не прави повече от 30мм и цените бяха около 260Е за 4бр.Ако те интересува ше потърса и ще ти кажа.

Коментар

Първоначално публикуван от Христо
                      Някъде съвсем скоро гледах стандартни фланци.Никой не прави повече от 30мм и цените бяха около 260Е за 4бр.Ако те интересува ше потърса и ще ти кажа.
                      Браво.
                      Интерисува ме. Дано 3см да не са малко. Ще премеря.

Коментар

Фланците стават най- здрави от дуралуминий, но и най- скъпи - заготовката излиза ~ 150 лева (за 4 броя). Повече от половината става на стружки, затова и часовете за машинната обработка (струг, фреза) са доста - оттам и цената набъбва.
                        По евтиния вариант е от алуминий, който се лее (забравих му името), защото дурала не става. Първоначало се прави отливка, след това се дообработва и цената става минимум на половина по евтина. Е, ще отстъпват по якостни показатели от дураловите фланци, но болшинството, които карат с такива са с отляти , и досега не са имали проблеми.
                        Правят се и нови болтове със по специални резби, съответно термична обработка.
                        Аз самия също мисля да си правя, и още се двоумя от кой тип да бъдат - хем и машини имам и леяр под ръка.
                        Най- оптималния размер според мен е 5 см.

Коментар

Енчо Енчев ул.Димитър Благоев №25 5130 Долна Оряховица
                          тел.061732272 фах.061732414

Коментар

kinex,един съфорумник казва ,че мъдростта на Стефан е безгранична като галактиката.
                            Затова ще ти отговоря в неговият стил:
                            Виж сега))).Вариантите са 2/два/
                            Излизаш от вас и отиваш при първият стругар.Поръчваш и той си знае работата.Без "ама".
                            Вариант втори ))):
                            Качваш се на това "американско чудо "което владееш ,зареждаш на бензиностанцията 120 лв бензин/незнам дали си обурудван с газ/в едната посока/и аз съм карал "гранд" по твоя път ,тъй като родителите ми живеят в Хасково ,колите сме ги минавали като картинки от комикс/,пристигаш в София отиваш на Илиянци и китайците ще удовлетворят всяко твое желание ,на цена 60-100лв.Даваш пак 120 лв и се прибираш в Кърджали.)).Може и да не станат ,ама с лека преправка,ще имаш това което желаеш.С оглед поста ти за лудостта ,смятам ,че ще си щастлив.Но не за дълго .Да не счетеш горнонаписаното като подтик към самоубийство.
                            B+

Коментар

Тва на Стефан гения верно бил заразителен.
                              В случая обаче си прихванал само от извратения му словоред, защото и на него по някога трудно му хващам мисълта. Което е пресъщо за генийте(както и за олигофрините) ама тва е друга тема. Както писах по горе не при първия а и при десетия стругар в К-и да ида 100% ще ги изкриви освен че искат 500-600лв.
                              Втория варянт до колкото разбирам е да ги купя от Илиенци по 25лв за брои. Ще проверя и ако е истина когато се видим бирата ще е от мен. В момента най-доброто предложение което имам е от Реал Ковачев в Пловдив 450лв комплект. Фирмата производител е сериозна - Делта4х4. Нали разбираш че при положиние че колата се движи (чат пат) с 200, компромиси не са желателни.
                              120лв до София и 120лв обратно не е добра идея. Закво да слагам толкова много. Само да ми тежи. 4-5 пъти съм засичал. Елементарната сметка е: 500км в двете посоки по 12л на 100км = 60л по 1.70(А92) = 100лв. А тва за самоубийството чесно не го разбрах.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X