Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделна косачка !!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Самоделна косачка !!!

Направих си косачка .Работи страхотно. Двигателя е от стара руска пералня ( СИБИРЬ) , за корпусът съм ползвал бойлер , колелата и дръжката са от количка от супермаркет , ножът го купих нов от железария(38см.). Работи като косачка от 600лв. ,даже си събира тревата само че ми струва 20лв. Ако някой се интересува нека пише ще помагам, прави се много лесно, коси идеално, струва евтино, и не съм ползвал услуги на сругар или др. от сорта.

http://www.napravisam.bg/forum/viewt...F1%E0%F7%EA%E0

От: Самоделна косачка !!!

Отлична изработка. Ако патента е безплатен ножа оргинален за косачка ли е или направи си сам?

Коментар

Прекрасна е.Браво.
      Само,че от снимките не разбрах,къде събира тревата!
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

Браво, добра идея!
        Все пак да питам за мотора. Асинхронен ли е? Ако е, на кои обороти е включен, ниските или високите за центрофугата?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          Браво, добра идея!
          Все пак да питам за мотора. Асинхронен ли е? Ако е, на кои обороти е включен, ниските или високите за центрофугата?
          Мотора е асинхронен,и ако не се лъжа е от перална Рига.
          Polaris Magnum 500
          Mercedes ml320

Коментар

Здравейте bobizlobi,
            Чудесно е това което сте направили. Но имам един въпрос, какво ще се случи при счупване на оста или откъсване на част от ножа? От това което видях на снимките си мисля че кожуха е с чисто декоративна функция тъй като ножа е доста под него.
            Знам, че не съм цвете за мирисане, и характера ми не е златен, ма вчера една черна котка кат ми напрай път и си плю три пъти през рамото, зех да се замислям!

Коментар

И на мене ми хареса идеята, въпреки че електическа косачка вече може да се купи за 100тина лв. Още повече че ми се търкаля един двигател от Перла.
              Направих набързо някои проучвания по въпроса. Подобни опити са правени и на база джанта. Работните обороти на косачка били около 3500об/мин. Така ли е?
              Проблемно било все пак стабилното захващане на двигателя. А тънкоста била височината на ножа от земята. Имате ли идея колко е?
              За нож някои ползвали лист от механична ножовка. Тук имам известни възражения, тъй като той е много крехък и при среща с камък ще хвърчат парчета . А и пробиването на добър отвор за захват ще е проблем.

Коментар

Посоченият по-горе линк към направи сам е кух.
                подаръци за мъже от FACOM
                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                  Посоченият по-горе линк към направи сам е кух.
                  Сигурно става дума за този
                  http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=26437

Коментар

Колега сега остава само едно дистанционно управление да сложиш и пиейки си бирата на стола си косиш с кеф.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X