Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Необходимо оборудване за боядисване на автомобил?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Необходимо оборудване за боядисване на автомобил?

След дълги размисли реших да се пробвам да си боядисам джипката сам. Имам няколко различни идеи. Естествено първо ще ги мина през компютъра, но ми се ще да ги пробвам и на живо.
    Да поясня - никога не съм боядисвал автомобил, боядисвал съм огради и пейки с четка. Преди да започна мисля доста да се поупражнявма върху ламарини с неправилна форма. Мисля да попрочета и литература ако намеря, но и да погледам разни филмчета кое как се прави, мяркал съм такива в нета. Естествено нямам на идея, какви инструменти и компресор са необходими за целта.

Моля, тези от вас които се занимават с тази дейност да дадат някоя препоръка. Не се разпростирайте върху професионална техника. Няма да правя пари от това.

П.П. В крайна сметка най-вероятно пак ще отида на бояджия да ми оправи майстолръка, но ми се иска да се пробвам малко сам.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

До: Необходимо оборудване за боядисване на автомобил?

Един съвет от мен.Подготви си колата за боя шкурене водна шкурка миене само да остане да се наръси.Иди при познат само да ти я пръсне с боята .Колкото и да ти вземе ще е нищо ако сам се занимаваш.Ако нямаш такъв познат иди при бояджия не вярвам да ти вземе много само за боядисването подготовката е много време и пари.

Коментар

Лятото и аз минах през същата дилема. Накрая стана почти така, както колегата съветва..))). Ето, ако не си го видял - един хубав "форум по боядисване", на руски.
      http://www.sam-avtomaster.ru/index.p...fbdd9d7b9bf4bd

Коментар

Послушай колегите. Не съм корифей в тази област. Боядисал съм няколко коли и мотори. Вероятността да объркаш нещо в химиите , размерите на дюзи брой ръце за нанасяне и налягания е повече от 100%. Всичко това зависи от това на кой производител кой модел боя ще ползваш , при каква околна температура ще пръскаш. А въха на всичко е , че няма начин да усвоиш специфичното движение на ръката с пистолета през интернет. Или остава на петна или стича или се лепят мухи и прашинки или пък остава на "портокалова кожа". Това е процес на границата на науката и изкуството за мен.

Ако искаш да не си скъсаш нервите и джоба от повторения търси свестен майстор.
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
          След дълги размисли реших да се пробвам да си боядисам джипката сам. Имам няколко различни идеи. Естествено първо ще ги мина през компютъра, но ми се ще да ги пробвам и на живо.
          Да поясня - никога не съм боядисвал автомобил, боядисвал съм огради и пейки с четка. Преди да започна мисля доста да се поупражнявма върху ламарини с неправилна форма. Мисля да попрочета и литература ако намеря, но и да погледам разни филмчета кое как се прави, мяркал съм такива в нета. Естествено нямам на идея, какви инструменти и компресор са необходими за целта.

Моля, тези от вас които се занимават с тази дейност да дадат някоя препоръка. Не се разпростирайте върху професионална техника. Няма да правя пари от това.

П.П. В крайна сметка най-вероятно пак ще отида на бояджия да ми оправи майстолръка, но ми се иска да се пробвам малко сам.
          Първо купи един Москвич, може и Лада или ЗАЗ.
          Подготвяш го добре и нататъка е лесно.Занаята е добър и не е толкова сложно, ако не те е страх. Пръскането е най-лесно, ама след няколко тренировъчни коли. Просто трябва натрупване на опит. Едно е за вертикална плоскост, друго е за таван, трето......
          Успех!

Коментар

Най-общо:
            1.Шпакли(за полагане на кит)
            2.Трупчета или други пособия за търкане със шкурка
            3.Малко флексче-тук там може да се наложи да зачистиш нещо до метал-на ръка ще е доста трудно.
            4.Бояджииски пистолет.
            5.Компресор.
            6.Подходящо помещение.
            7.Търпение и упоритост.
            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
              Най-общо:
              1.Шпакли(за полагане на кит)
              2.Трупчета или други пособия за търкане със шкурка
              3.Малко флексче-тук там може да се наложи да зачистиш нещо до метал-на ръка ще е доста трудно.
              4.Бояджииски пистолет.
              5.Компресор.
              6.Подходящо помещение.
              7.Търпение и упоритост.
              Професионалистът знае много
              Пишман-бояджията/аз/ знае още:
              ...
              8.Голяма чаша непукизъм/може различни марки и градуси/
              9.Здрави нерви, за да отговаряш на въпроси от рода "И това сега така ли ще остане?"
              10.Достатъчно стотинки, за да се поправи непоправимото от правилния човек.
              Успех, все пак!

Коментар

Шкурки приблизително
                №80(при тежък мързел става и с 60) за първоначално грубо сваляне на кита
                №120 за по-добра обработка
                №220 на финала
                № 600 За шприц кита
                №2000 (и нагоре) За полиране на финалния лак (боя)
                накрая шлайфпаста
                Дюзите за пистолета 2.2 за първоначалния кит(грунд) и шприца, 1.5 за боята и лака (ако го има)
                Противопрашна маска, (може и по-добра, може и по-обикновенна)
                Еднократни медицински ръкавици, и бояджийски гащиризон (има ги в "Бриколаж"
                На компресора е добре да има и дехидратор (иначе боята става като боцкана с иглички, а как се оправя "Таран" да каже)
                Виброшлайф (или сходно) че на ръка с трупчето понякога е труд робски.....питай още, може и по телефона
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От повече от двайсетина години се опитвам да се правя на бояджия (за собствени нужди) и вече се справям доста добре. Колегите са ти написали за шкурките те са ефтината част другото необходимо ти е плосък виброшлайф не е необходимо непременно да е марков и най голямите ментета издържат работата по две -три коли. Следващото е компресор трябва да дава устойчиво поне 200 - 300 литра въздух в минута. Най малките които постоянно са на някъква промоция по голямите търговски вериги не стават (пробвано в работата с такъв трудно се боядисват и огради) . Освен това компресора трябва да е обурудван с филтър масло и водо уловител. Пистолет хубаво е да са два броя единя за шпицкита с дюза 1.7 - 2.0 другия за боята дюза 1.2 - 1.5 защото шприцкита е зърнест (абразивен) и износва яко дюзата и иглата на пистолета до тук с любителска работа съм скапал напълно един и втория е накрая на ресурса. В момента има хубави и ефтини пистолети аз си купих наскоро един корейски марка Войлет за 40 лева и направо съм очарован от него има си всички реглажи освен казанчето всичко останало е месинг и стомана пръска прекрасно и си регулираш къквато искаш "метла". В авто бояджийството трябват нерви при подготовката тя е бавна и пипкава работа мен обикновенно там някъде по средата ме хващат нервите и почвам да претупвам. За пръскането трябва много добър усет на ръката основния принцип е растояние около 30 сантиметра и застъпваш "метлите" на половина . Най добре първо си намери някоя права ламаринена ограда около двайсетина метра довечера ще кача снимки на пистолета и последната ми творба мойта Нива.
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

А има ли хубав електрически пистолет, с който да избегна масло и влаго уловителите?
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

А има ли хубав електрически пистолет, с който да избегна масло и влаго уловителите?
                      Бих отговорил с НЕ....но ще кажа "не съм срещал" т.е. тези с които съм работил не дават нужното качество, проблема е че при тръгване пръскат на едри капки за момент и те се наслояват и стича може би с много тренировки и експерименти

Коментар

Бош отскоро изкараха бояджийска система на принципа на обърната прахосмукачка.Има ги в Практикер. Пръсках с такава, като импрегнирахме мостовете в ждрелото на Ерма. Мисля, че колвгата Nik Nikolov я донесе.Според мен става. Има си всякакви реглажи. А иначе вибрационните на Вагнер са добри, ама и те се опитват да плюят, ако не уцелиш ТОЧНИЯ вискозитет.

Коментар

Тук намерих някаква систематизирана информация. Мисля, че ми се изясниха някои неща. Сега ще попрочета тук таме за тънкостите в занаята. Мисля да се оборудвам с по-прости средства (все пак не говоря за бизнес, а за лична употреба) и да пробвам първо на старата броня на гранда. Ако я докарам, ще го почна леко полеко навсякъде.
                          Приемам всякакви съвети относно боядиване на пластмаси и метали. Може ли да се боядисва под уплътненията на стъклата без да се демонтират?
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Тук намерих някаква систематизирана информация. Мисля, че ми се изясниха някои неща. Сега ще попрочета тук таме за тънкостите в занаята. Мисля да се оборудвам с по-прости средства (все пак не говоря за бизнес, а за лична употреба) и да пробвам първо на старата броня на гранда. Ако я докарам, ще го почна леко полеко навсякъде.
                            Приемам всякакви съвети относно боядиване на пластмаси и метали. Може ли да се боядисва под уплътненията на стъклата без да се демонтират?
                            Ако бронята не е боядисвана досега трябва основа за боята върху пластмасата.Нещо от рода на пластофикс.
                            За стъклата се ползва поне аз ползвам тънка шлаухка или кабел който се слага във фугата между уплътнението и рамката на стъклото.Слага се преди боядисването и не трябва да стои много време защото деформира уплътнението.

Коментар

Ето и една стара тема

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X