Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Opel Astra F Мирис на бензин в купето след зареждане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Opel Astra F Мирис на бензин в купето след зареждане

Здравейте колеги имам следният проблем:
    След зареждане на бензин в купето се носи миризма на неизгорял бензин,не съм забелязал завишен разход на гориво,нито течове.Огледах под задните седалки,където е бензиновата помпа и няма следи от уплатнението да е изпускало.
    Има ли вероятност да е от ''отдушниците''на резервоара или капачката?
    Притеснявам се, тъй като ми предстой дълго пътуване с колата а досега повече от 25 литра не съм зареждал
    Поздрави
    Hyundai Galloper exceed 2.5 TDi К Б

От: Opel Astra F Мирис на бензин в купето след зареждане

Да има вероятност, с годините маркучите които са към резервоара, 1 бр. дебел който отговаря за пълненето и 1 бр. доста по тънък който е точно удушника. С времето стареят и са напукват и изпускат, също така на входа на резервоара имаш една леща която пропуска гориво само в една посока т.е навътре към резевоара, направено е с цел ако се обърне колата да не изтече гориво от него. Може тя да е пропаднала навътре и бензиновите пари да минават покрай нея и от това да ти мерише. Маркучите ако ги купуваш нови са безбожно скъпи за кола на 18+ години, особенно дебелия. Другия се намира лесно. Ако имаш проблем с тях търси от морга, ще го получиш за без пари. Ако имаш съмнения пиши ще помагам с каквото мога.
    Който оцелее ще закусва!

Коментар

Поогледах отново и мисля,че широкия маркуч е добре освен ако не е напукан от вътрешната страна (от към купето) в което не виждам логика,понеже от външната страна е изложен на по-лоши условия (кал пясък камъчета и др.)Капачката мисля,че и тя е добре,натиснах веднъж клапата и не ми направи впечатление да е хлабава,но забелязах и два малки маркуча предполага отдушниците опитах да ги издърпам да видя къде водят но реших,че ще е по-добре да измия хубаво с пароструйка преди това защото се е събрала доста кал.Отделно забелязах,че горивопровода точно преди горивният филтър е напукан външно,но няма течове или следи от изпускане (пробвах и на запален двигател когато има налягане в системата).
      Въпросните два отдушника къде трябва да водят по-принцип?
      Прочетох в нета,че при запушването на отдушника с боклуци избивало миризма от друго място но човека не е споменал от къде и как
      Поздрави

Коментар

Клапата за която говоря е в резервоара и няма как да я видиш през капачката, може да я видиш само ако свалиш дебелия маркуч който захранва резервоара. Маркучите може нагледно да нямат нацепено но при притискане с ръка да се цепят на конци направо.
        Който оцелее ще закусва!

Коментар

Аз мислех,че става въпрос за тази клапа горе на гърловината
          Измих хубаво с парострйка изчаках да изсъхне,след това заредих 40 литра - почти догоре защото имаше малко и не забелязах течове.
          След пътуването ще се сменя и горивният филтър и тогава ще разнищя проблема.
          Поздрави и благодаря за мненията!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X