Здравейте колеги!Така , така някой отплява ли се с Еко Пелети ... Можете ли да ми предложите горелка.Или как да си направя горелка.Как се връзва за камината и тн.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пелетна горелка/Пелетна Камина
Свий
X
-
От: Пелетна горелка/Пелетна Камина
ако ме питате за горелката на шишарки ще я опиша
турбина 20см винтелатор 48вата 220волта Българско производство направих му Щуцер и го куплирах с парче квадратен профил 10х10см и дължина 20см.
отпред профила е срязан под 45 градуса и е оформена горивната камера на която пробих 10 бр отвори 6мм.
най-голям проблем имах да направя подаването на смлените шишарки (шишарките смлях 2 чувала на фуражомелка през сито 20мм) защото са мнооого твърди и запушваха шнека който сам изработих той се върти от двигател с червячна предавка около 30 оборота в минута.
недостатаци
1. за отопление на една зима са нужни изключително мнооого шишарки например 1000 чувала.
2. шишарките са безплатни ама трудно се събират в големи количества.
3. ръчнио палене трудно се пали.
4. самоделка недоизкусурено е.
5. няма необходимите защити за безопасност.
предимства.
1. ами успях да направя 30мин. горивен процес.
2 реших доста проблеми и научих доста неща.
един съвет каквато и да си купите камина, котел, горелка да има АВТОМАТИЧНО ПАЛЕНЕ !!!!!!
мнооого е важно доста трудно се палят пелетите ръчно жена трудно се справя а за дете е почти невъзможно......
Коментар
-
Колега Delivero доста си напреднал с опит и изводи-надявам се на още информация-не ни забравяй.Аз за съжаление нямам място за съхранение на такова количество шишарки,но ще мисля за поетапно зареждане.
Друго ме вълнува основно-запушва ли се комина от смолата?
А относно ръчното палене-не се отказвай за сега:
http://www.youtube.com/watch?v=Ym6TXFA85qo
Със сигурност е измислено и изработено от автора на клипа- благородна завист и висока оценка от мен за получения резултат.
Като го гледаш се стопляш-аз се стоплих вече.Последно редактирано от ufijdork; 10-05-11, 23:43.Без триене няма движение !
Коментар
-
Здравейте пак от мен.
от 4 години ползвам ЕРАТО ГОРЕЛКА GP-20 която може плавно да регулира мощността си между 10-20kW.
Не съм имал никакав проблем с нея.
преди да я купя се топлех с дърва и въглища с котел 15kW DINAMIK на една пловдивска фирма ЛАКАЛ. доволен съм от него той е ЖЕЛЕЗЕН (не от чугун) но си има определени недостатъци малка горивна камера която събира малко количество дърва и въглища и както пишат производителите че гори между 7-9часа не е верно аз повече от 4-5 часа без да му добавям гориво не съм го ползвал. Още един недосатък като гори на въглища и му добавя гориво след 4 часа горене се заплесква и трябва да се чисти което ме принуди последните години да мина изцяло на дърва.
Може би проблама е и частично мой защото котела е монтиран с комин 4метра и може да не му е достатъчен.
пелетната горелка си монтирах сам не е никак сложно. не знаех дали ще може да влезе на моя котел тя се монтира на долната вратичка най ниско. какво направих без да повреждам котела демонтирах вратичката и направих нова от профили на която монтирах горелката. Бункер за пелети направих от 2 бидона по 80л. монтирани един над друг захванати с ПОПНИТОВЕ. сега бункера ми събира около 5 -6 чувала по 15кг пелети.
пробих една дупка на бидоните направих фланец и монтирах шнека който качва пелети в горелката.
към горелката се слага един термостат който на 90 градуса я гаси за да не заври системата оставена без надзор.
купих няколко чувала пелети и я запалих.
ИЗНЕНАДАХ СЕ !!!!!!!
как работи горелката :
при стартиране пуска около 150-200грама пелети (зададено време на подаване на пелети за запалване 2минути (може да се регулира от потребителя))
под горивната камера има монтиран реотан 1000W като от старите кутлони
турбината нагнетява зададеното количество въздух и тече време до 8мин.
кутлончето разгрява началното количество пелети (около 150-200грама) турбината ги раздухва и на 4-тата 5-тата минута горелката силно се раздимява и пелетите се САМОЗАПАЛВАТ.
после има 30сек. сервизно време да изгори началното количество пелети и влиза в режим.
6 секунди подава пелети 11секунди гори подаденото количество 6 сек подава пелети и т.н.
като има ФОТО ДАТЧИК който разпознава горенето и спира кулона за разпалване или ако по някаква причина изгасне се опитва да я запали наново или минава в АВАРИЕН РЕЖИМ.
общо взето има защити от всичко даже и ОТ ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ !!!!! затова мнооого я харесвам безопасна е.
та след 3мин горене при добре настроена горелка от комина не се вижда никакав дим !!!!
АМА НИКАКАВ ДИМ.
след една зима топлене с тази горелка на пелети комшиите викат А БРЕ САШО ТИ НА КАКВО СЕ ГРЕЕШ ДА НЕ СИ СИ КУПИЛ КЛИМАТИИЦИ БРЕ ?????
аз питам защо ?????????
ами комина ти не пуши а и дървата ти стоят ?????? да не живеете на друго място ?????? хахахахахахахахаххахаааа скъсах се от смях
правилно застровна горелка е екологично чиста и не замурсява околната среда.
предимства много добре се регулира мощността.
автоматично палене.
мнооого малко обслужване.
мнооого благопиятна за есенно и пролетно време настроил съм я да се пали с часовник в 6.30часа сутринта ставам в 7.00 вече е затоплило в 8.00часа всички излизат горелката се гаси.
прави междинни включваня за да не изстине апартамента включвам си я с дистанционно управление от апартамента (при монтиране на дистанционен модул струва 40лв. не е влкючен в комплекта на горелката)
и мнооого други предимства които не мога да изкажа и не се сещам в момента.
НЕДОСТАТАЦИ:
по скъпо гориво около 30-40% спрямо дървата.
доста голям обем 1тон пелети са около 2,5 кубически метра пространство.
по трудно съхранение (съхраняват се на СУХО И ПРОВЕТРИВО)
малка трайност поне от моя опит не е добре да ги горите след 2 години променят си структурата най вече овлагват.
МОГАТ да се съхраняват 1 година без проблем.
и мнооого други питайте че ми се счупиха пръстите от писане....
Коментар
-
Здравейте Колеги.
Да повдигна малко стара тема,с въпрос:
-Някой да препоръча камина на пелети от Български производител?Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко....)
".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."
Коментар
-
Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнениеЗдравейте Колеги.
Да повдигна малко стара тема,с въпрос:
-Някой да препоръча камина на пелети от Български производител?Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар