Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на фадромно устройство

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направа на фадромно устройство

Здравейте,

Искам да си направя фадромно устройство за трактор и на този етап събирам информация. Ще я ползвам за товарене на зърно, на височина 4.5 метра. Ето няколко неща за които искам да чуя вашето мнение, като хора с повече опит в направи си сам:
    Размерите са примерни, не съм ги изчислявал.

1. Материал на рамата - мисля да сдвоя два правоъгълни профила с дебелина 3 мм с размер на сечението 3-6 см. Дали ще издържи повдигането на пшеница с рамо 3 метра (по-малко трябжа да е, но за всеки случай)?

2. Цилиндри - откъде да намеря подходящи цилиндри?

3. Каква схема да ползвам за обръщането на кофата? Най-простата е с един отделен цилиндър, захванат за рамената, но гледам, че по-новите фадроми са направени с по два целиндъра, кото са захванати с рамена чак за рамата на трактора.

4. Хидравличната помпа на трактор (ЮМЗ) 1980+ година дали ще издържи на натоварването? Ако просто вдига по-бавно, ще го преживея ...

Благодаря предварително,
    Георги
    Последно редактирано от ektelion; 19-01-11, 14:10.

От: Направа на фадромно устройство

Джорджо е твоят човек. Това му е работата.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

От: Направа на фадромно устройство

Колега,имаше някъква фирма ,растърси се в нета,слагат ти цялата фадромна уредба ,един приятел си монтира същата и е перфектна вика.Гледал съм я ,работи с 3хидравлични бутилки-2 нагоре/надолу и 1 исипване.Цилиндрите са най- стандартни 100мм. външен диаметър, с удължение на стержена .Цялата уредба е хваната към шасито на трактора,горе долу до 1тон вдига без проблем,толкова е обема на кофата.Помпата за уредбата е нш32ка,стандартна за юмз,булгар, и т.н. Добавен е само още един 3секционен распределител и лети.Единствения и минус е ,че вдигане на пълна кофа,някой път отлепя задните колела,но преблема е просто решим-1варел 300литра пълен с вода отзад на навеса.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X