Неее,лагери на осите,а щом опира гумата значи и оси,и тръбата. Абе взимаи друг,ремонта ще е дълъг и скъп,ще смениш почти всичко в него. Освен ако някои маистор не те вземе присърце и не ти престърже нещата + тефлонови втулки...
И като вземе другия той ще е "чисто нов". По принцип си за ремонт на заден мост, отиваш на майстор и преценява те дали купуваш друг мост или ремонтирате твоя. Ремонта се върти между 250 и 450 лева в зависимост какво си попрецакал.
Най разумно е да си оправиш твоя, защото втората употреба може да е маалко по добре от наличния на колата. Частите се намират, има всичко необходимо но да знаеш че ремонта е тежък и е свързан с доста блъскане и греене, та не е като за направи си сам
Всъщност къде опира? Настрани в калника, в подкалника, или нагоре в подкалника?
Тефлон не си и помисляйте да ползвате - той издържа на малко натоварване. С някоя пластмаса за това приложение се правят втулки. Нещо, което не се деформира.
Обикновено в сервизите на Ситроен имат оборотен рециклиран заден мост и може да се смени веднага на около половин цена на нов.Това в Стара Загора преди няколко години.Въпреки че на моето Берлинго сменях лагерите на всеки 60 000 км. на шестата или седмата смяна ползвах тази услуга.
В сервиза на Пежо В.Търново сменяхме ос и лагери на служебна 206. Имат си оси, ремонта не беше скъп, имат и за Партнери/Берлинго. Иначе правят бронзови втулки, има близо до Габрово някакъв майстор - вечни ставали. Това по достоверна информация. Иначе на служебният Партнер сменяме лагери с ангренажа профилактично, ама и на него ще му дойде реда. Та затова много "уважавам" френските колици.
Благодаря на всички за изчерпателните отговори. От Силистра съм и сега съм пред друга дилема.. Намерих оборудван заден мост за 250лв., а за смяна ми искат 100. За отремонтиране на този на колата, което включва смяна на оси и лагери + гаранция за една година ще ми струва 430лв. Като че ли ще отремонтирам моя, защото не знам в какво състояние е този втора употреба.
В нашето градче такъв мост като в твоето състояние го сменяваме със здрав втора употреба като му се правят малки подобрения и гарантирам че забравяш за проблем със задния мост за много години напред.
Може да се каже, че моста ще надживее колата колкото и да не ви се вярва.
В нашето градче такъв мост като в твоето състояние го сменяваме със здрав втора употреба като му се правят малки подобрения и гарантирам че забравяш за проблем със задния мост за много години напред.
Може да се каже, че моста ще надживее колата колкото и да не ви се вярва.
A продумай!
А тези простотии се правят от името на всички ни.
Даника
Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h
Коментар