Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тръби за рамка

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Тръби за рамка

  Имам нужда от съвет , какви тръби да ползвам. Искам да променя конструкцията на една мотоциклетна рамка , тя е изработена от електронно заварени тръби с дебелина на страните 1.2 и 2.0 мм. Тези тръби ги има по складовете , но има и нераждавейка с дебелина 1.5 мм. , въпросът ми е ; кое ще е по-здраво , като материал и като заварка?

 • #2
  От: Тръби за рамка

  Нещо всички са ти проспали питането..... или не те интересува вече?

  Изглежда най-удачно в гаражни условия е да се ползва сравнително достъпната по складовете безшевна тръба от ст20. Последното е марката на стоманата - нито много мека нито много твърда. Още един съвет - ако има как - не преправяй рама, особено носещата част. А ако няма как поне ползвай малко по-дебелостенни от оригиналните тръби. Ще добавиш някой друг грам отгоре но ще имаш резерв от здравина както на тръбата така и на заварките.
  0888932647

  Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

  Коментар


  • #3
   От: Тръби за рамка

   Наръждавейката има гадния навик да се криви ужасно при нагряване. И не само. Ако не си много в час със заварките, а и ако не е за някоя специална гъзария, неръждавейката я остави.
   О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

   Коментар


   • #4
    От: Тръби за рамка

    Рамката е почти готова , остава днес да се монтират няколко планки за седалката , радиатора и релетата. Рамката е от Супер Тенере 750 , за мен тази рамка е много слаба и затова я преправих , вече е решетачно-тръбна , ползвах прецизни електронно заварени тръби с дебелина на страните 2мм. От такива тръби беше направена , но по 1.5мм. , стана доста по здрава , но не и по-тежка , заварките са направени от професионалист и за тях не се притеснявам. Благодаря за отговорите , не всеки се наема да дава съвети за рамка на мотор.

    Коментар


    • #5
     От: Тръби за рамка

     Малко късно съм видял темата ..но все пак ето едно материалче което пуснах в една друга тема за заварка на рами на бъгита на мотори , и т.н. може би ще е полезна ... http://www.millerwelds.com/resources...stom-GMAW-GTAW
     https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
     https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

     Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

     Коментар


     • #6
      От: Тръби за рамка

      Хубаво е да са безшевни тръбите, но не е фатално, все пак този шев е много здрав и е правен от робот.
      Неръждавейката е по-яка от черното, но цената и е в пъти по-висока.

      Коментар


      • #7
       От: Тръби за рамка

       Безшевните тръби които имаше бяха дебелостенни , а неръждавейката също имаше шев. Цената не е от значение когато е нужна само една тръба , щеше да е по-лесно да се направи нова рамка , но и това ще стане някой ден.

       Коментар


       • #8
        От: Тръби за рамка

        Да си ползвам старата тема , че пак стигнах до изработка на мотоциклетна рамка , дори две на брой. От прецизните електронно заварени тръби нямам оплаквания , но в случая ще правя рамката от нула , двигателя е 4-цилиндров , и искам да ползвам най-добрия материал който мога да намеря. Лошото е , че най-подробната информация която получих в металснаб за вида на стоманата ,беше: Имаме тънко и дебело , ама тънкото е неръждавейка. Но тази информация не ми върши никаква работа. На едно място намерих безшевни тънкостенни тръби , ползват ги за хидравлични системи , могат да се огъват , издържат на високо налягане. И понеже имат нужните ми размери , ще ми свършат идеална работа. Въпроса е , някой знае ли каква стомана се ползва за изработката на тези тръби , дали може да се разбере по надписите върху тях , и дали бих могъл да ги ползвам за решетъчно тръбна мотоциклетна рамка? Мотора пак е ендуро.

        Коментар


        • #9
         От: Тръби за рамка

         дали може да се разбере по надписите върху тях
         Може.

         Коментар

         Активност за темата

         Свий

         В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

         Най-много потребители онлайн 7,747 в 09:48 на 20-03-21.

         Зареждам...
         X