Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гумено уплътнение между стъкло и купе - лепене?

Свий
X
 
 • Филтър
 • Час
 • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

 • Гумено уплътнение между стъкло и купе - лепене?

  Здравейте,
  Челно стъкло на Г-класа, след сваляне и борба с ръждата, съм на етап монтаж. Стъклото е здраво, уплътнението също, но рамката е увредена от корозия и между нея и уплътнението контактът ще е нарушен, което е предпоставка за нови течове и ръжда. По чужди сайтове споделят опит с лепене на уплътнението към купето с полиуретан Сикафлекс, но сваляне на уплътнение и стъкло невредими впоследствие става невъзможно. Акрилен уплътнител не залепва толкова здраво, но как се държи на атмосферните условия? С какво да се изолира уплътнението, така че да може да се свали при нужда?

 • #2
  Има различни полиуретанови и други материали. Обикновен (ацетатен) силикон ще се свали лесно след време. И полиуретанът ще се демонтира някак. Мека полиуретанова паста PU-30 (30 е твърдостта) се къса добре. Тази проблемната от чуждите форуми е с твърдост 50-55. По-мека - по-лесна за работа, и по-слаба.
  Няма нужда да е сикафлекс, по-практично е нещо от местната желазария, мосю бриколаж или друг магазин. Цената е няколко пъти по-малка.

  Коментар


  • sparkybg
   sparkybg коментира
   Редактиране на коментар
   Обикновен ацетатен силикон е рецепта за нова ръжда доволно бързо.

 • #3
  Купи си ново уплътнение и ако сте оправили рамката няма да имаш нужда от мазане с каквото и било .

  Коментар


  • #4
   И с ново уплътнение течът е неизбежен. Конструктивен дефект, признат от производителя и затова в оригиналния комплект стъкло и гумено уплътнение върви и този уплътнител, най-вероятно полиуретан. PU индексът, доколкото разбрах, е твърдост на полиуретана, а не сила на адхезия с материала и демонтаж, без да повредя нещо, ще е невъзможен.

   Коментар


   • #5
    Полиуретана за автостъкла (това на снимката) не е съвсем немахаем, особено ако повърхностите не се обработват с определени химии.

    Може да се купи от всеки, който се занимава с автостъкла, а и не само. Флакона е около 10лв.

    Просто не мажи гумата с никакви химии. Така ще залепне здраво към купето, но към гумата ще е достатъчно слабо за да може да се отлепи.

    За нещо по-меко - във всеки магазин имаш полиуретанов уплътнител на салам и на картуш. Мек е като силикон като изсъхне.

    Забрави за всичко, миришещо на оцет - до няколко месеца пак ще има ръжда, където си го ползвал. В тоя смисъл може и силикон, но неутрален. Трябва да си пише на него че е неутрален.
    Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

    Коментар


    • #6
     Уплътненията са два вида А4636710220 новият модел и старият е А4606710320 , новият е с по различен вътрешен профил и без всякакви щуротии и мацаници не влиза и молекула вода . При условие , че не е кърпена и крива рамката !

     Коментар


     • #7
      Ако има неравности вследствие на ръжда , аз бих ползвал битумно лепило/уплътнител/.

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 7,066 в 14:57 на 11-07-20.

      Зареждам...
      X