Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kak се прави полираща паста?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kak се прави полираща паста?

Здравейте!
    Търся рецепта за направа на полираща паста за външно полиране.
    Знам, че в основата си има пчелен восък и нещо като парафин.

До: Kak се прави полираща паста?

А абразив откъде ще вземеш?
    Ако не ти трябва нещо специално - просто си купи. Или ела да ти сипя ако не ти трябва много.

Коментар

За какво е пастата?За автомобил,май не е...
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Няма ли паста без абразив която да се нанася ръчно само за гланц и по добра визия.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Има.............само кажи какво ТОЧНО ти трябва и поне на теория ще си кажа как е или поне каквото помня.Ма ше ми се смеят
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Ами паста, намазвам с нея колата с едно пацалче и се получава хубав гланц.
            Не ми трябва да полирам или да заличавам нещо по боята.
            Абе нещо с което немога да направя някоя беля и да си мисля, че колата ми изглежда по добре.
            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Само с парцалче няма да стане,малко повечко работа е.Ще прецакаме темата обаче и пак ше ми дьрпат...............ушите.Пускай нова тема ако искаш и да я почваме,ако четеш и странни езици ептен кеф ше се получи.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Е,за това питам за какво е пастата,щото това с пчелния восък и нещо като парафин,звучи като нещо за полиране на дърво...
                Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Ако му е за дьрво и е напукан лака.................само сваляне и ново лакиране.Ма да си каже повечко,да не го мислим ние.
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Полирпастата е полусвързан абразив Нали нещо трябва да стърже. То се и казва абразив.
                    Главните изисквания към абразивите са да са по-твърди от това, което ще стържат, и всичките им зърна да са еднакви. По размери и форма.
                    После може да ги направиш свързани (като шкурките например), полусвързани (като пастите) или да ги оставиш свободни като разните пудри, прахове, самосвали с пясък за песъкоструите. Когато трябва в цялата история се вкарва флуид, който охлажда зоната и отнася стружките. Понякога пастата е достатъчна, друг път трябва течност на проток. Та, разните восъци, парафини и кво да е друго, са част от всичкото, и в никой случай не са работещата част от системата. Щото и с тях да е, ако напънеш да кажем плексиглас с груб парцал яко - пак ще го скапеш.

Ако ти е само да лъщи колата - нафтирай я, като в армията едно време) Ноо яко и мазно стои!))
                    Последно редактирано от Стефан; 16-03-08, 20:42.

Коментар

а защо ще откриваш топлата вода и ще им взимаш хляба на AREXON, TUTRLE WAX и SONAX?

що просто не идеш до магазина и да си купиш?

аз специално така правя от много години и никога не ми е дошло на ума да си правя паста...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                        ....
                        ... - нафтирай я, като в армията едно време) Ноо яко и мазно стои!))
                        ...нафтираш я само ако имаш нещо като от това на сн.№1и2..и ти стои в хангар с червен килим,отопляем и с определена влажност и маркуч сложен в аспуха...и го припалваш по график....гумите се мажат с боя за обувки / от тая в голямите кутий / после се полират до блясък с вълнен парцал от сив войнишки шинел....
                        ееехх...Стефане точно 20г... с знак ( - )...

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                        Ами паста, намазвам с нея колата с едно пацалче и се получава хубав гланц.
                        Не ми трябва да полирам или да заличавам нещо по боята.
                        Абе нещо с което немога да направя някоя беля и да си мисля, че колата ми изглежда по добре.
                        Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                        Няма ли паста без абразив която да се нанася ръчно само за гланц и по добра визия.
                        ...има в магазина, е това е само восък без абразив....
                        Прикачени файлове
                        Land Rover Discovery:
                        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

А има и спрей който можеш да ползваш след всяко измиване и стои като "мазна" боята,на тьмни цветове се е отепало.

Има и нановакси които нямат абразив,има кво ли несамо мерак да имаш и ясна идея какво тьрсиш.

Тьртьл Вакс не ги уважавам много аз поне,но и много от продуктите им не сьм и ползвал.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Мамка им и години ... Сега и да я изпием тая нафта, пак няма да се върнат.
                            Ама аз съм пуснал жалба. Искам да ми се преразгледа ЕГН-то. Да се раздели на две по 20, квото остане може да го раздадем на бедните примерно.
                            Варта за белите бордюри най-трудно се намираше. Иначе горено масло за черните имаше) Бахмааму, и най-страшната заплаха за националната сигурност беше разкопчаната якичка на р-к Иванов)

Коментар

Искаш, още 20 години, същото?
                              А темата е "как се прави", а не каква и откъде да се купи
                              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X